stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.094
Пантограф":3vqm1m5y je napisao(la):stf":3vqm1m5y je napisao(la):Небројено су пута мене и друштво легитимисали, претресали, чак су другара и скидали на сред улице, али никаквог насиља ни психичког ни физичког никад није било.
Немој се љутиш, али ово је већ за Топ листу надреалиста.
Зашто би било? Прво, имали су пуно право, било нас је тројица, сумњиво смо изгледали, носили две кесе конзерви пива, субота вече и срели нас на локацији где је јавна тајна да се у најблажем случају конзумира марихуана. То што смо ми били само у транзиту, они нису могли да знају. Плус другар кога су свлачили није имао документа, ид****.
Врло љубазни, замлили за документа, потом је претрес био све само не насилан. Да ли с имали право да свлаче, вероватно не, али дечко нема документа и изгледа као дилер. И опет то нису урадили на очиглед пролазника и на јавној локацији. Ипак су га склонили.
Разишли смо се са "пријатно, довиђења" без икаквог инцидента. Веруј ми да их нико од нас тројице касније није чак ни опсовао. Наставили смо даље најнормалније. Жандармерије не дира обичне грађане, само оне који изгледају сумњиво. Ја признајем да смо ми тада изгледали више него сумњиво.