Zrtva racije moze biti samo neko ko je u raciji privedenl, tako da se ipak nadam da Delijini drugari nisu bili zrtve.
Sto se tice ocekivanja pojedinaca da ih obavestajne sluzbe i pripadnici jedinica mupa obaveste o svojim akcijama, sumnjama i motivima... (?!)
O cemu mi ovde pricamo?
Da se razumemo, da je prijatno, nije, ali je svakako prijatnije kada cev drzi pripadnik policije nego kada je drzi kriminalac.
Potsetucu vas da je koliko prosle sedmice ispred jednog beogradskog kluba ranjen strani drzavljanin koji se nasao izmedju grupe 'izbacenih' i izbacivaca!!!
Treba li dakle policija na takva mesta da ide samo sa pendrekom i 'motorolom'???
Da necete da jos odigra 'policijsko kolo' ;-)
Neko je spominjao '80 godine.
Stvarno mislite da je tada 'svaka susa' imala oruzje i bila spremna da ga upotrebi, a kamoli da puca u organe reda???
Nazalost, vremena su losa, drzava je slaba, a kriminalne grupe mocne.
Na malo vise od 100km od Beograda se isticu zastave islamske drzave, Evropa je poput bureta baruta po socijalno ekonomskim ali i teritorijalno politickim pitanjima.
Izmedju neprijatnog iskustva racije namrgodjenih pripadnika MUP-a i nekog nedaj boze iskustva poput onog od pre 50 godina sa eksplozijom bombe u bioskopu, ja sam ipak za 10 minuta legitimisanja i provere.