Šta je novo?

Savamala

Bilo je detaljnia prica na politikinom zabavniku zaboravih

Bila je detaljnija priča na politikinom Zabavniku. Zaboravih.

Nije u vec na forumu beograd koga vise nema na forumu politikinog zabvnika tako da gramaticari spustite loptu .Onaj ko je pitao je skontao a vi posjetite isti od viska vas glava nece boljeti

Зашто 'ви граматичари'? Ја вас нисам исправљао, већ једноставно указивао на то да ни правопис онога изнад није беспрекоран, па се није требао правити паметњаковић.

vucko35":27gb910m je napisao(la):
Bila je detaljnija priča na politikinom Zabavniku. Zaboravih.

Вучко
Одустани. Навићи ћеш се већ као што смо и ми остали. Један је диша и њему изгледа сви праштају а он је такав какав је, мало аљкав када пише а Џајић за фотографисање и прављење фото - репортажа.

Neko dir'o direttore-a :)

Odgovor ovom sa kineskim slovima...Ispravljao sam mu 6-7 postova,pa mi je popustila pažnja,a nisi u pravu politikin Zabavnik,možeš pogledati na jednom primerku časopisa kako piše...

Tekst iz Politike 6.5.2014g
img280.jpg

U Mostarskoj, na mestu deponije (reciklažnog dvorišta, skladišta... svejedno) počelo da radi klizalište na otvorenom :D

OTVARA SE "MIKSALIŠTE" Od sutra klizalište i u Savamali

Tanjug | 03. 01. 2015. - 14:13h | Komentara: 0
"Mikser haus" širi delatnost što pokazuje i sutrašnje otvaranje klizalište u Savamali, u Mostarskoj ulici, najavili su danas iz ovog multidisciplinarnog centra za kulturu, inovacije i kreativnu industriju.

Prvog dana klizalište na otvorenom, nazvano "Miksalište", radiće od 12 do 17 sati, a klizanje i iznajmljivanje klizaljki biće besplatno.

U prvoj sedmici "Miksalište" će biti otvoreno od 10 do 17 sati, a posle toga i tokom večeri, kada će ekipa Mikser hausa prirediti žurke i disko na ledu.

U planu su i revijalne utakmice mladih hokejaša.

"Miksalište" predstavlja iskorak "Mikser hausa" u otvoren prostor i pružiće Savamalcima a i ostalim Beograđanima još jednan prostor na kome će moći aktivno da provedu dan u druženju, rekreaciji i zabavi.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/524044 ... u-Savamali

Žandarmerijom i na kulturu...
Dan nakon što je Londonski „Gardijan“ objavio fantastičan članak o Savamali, kao o novom licu Beograda (http://www.theguardian.com/…/belgrade-savamala-serbia-city-…), teško naoružani pripadnici Žandarmerije krenuli su u potrazi za „drogom“ da upadaju u sve što ima veze sa kulturom i zabavom u Savamali.
Nije zaobidjen ni naš Mikser House, oaza kulturnog života grada, gde je upravo u toku Mikser tango festival, koji je subotu veče solidarno „podelio“ sa velikom Salsa igrankom. Prelepu latino atmosferu iza ponoći pomutio je ničim izazvan upad žandarmerije u MH. Bilo je kao na filmu, upali su sa isukanim pendrecima i puskama na gotovs. U prostor u kome se odigravaju dečije predstave, koncerti klasične muzike, teatar. Blokirali su izlaz pred prestravljenim gostima, medju kojima je bilo i puno stranaca, i krenuli u pretres obezbedejanja. Naravno da nisu ništa našli.
Nije lako razumeti ovu vrstu poniženja, demonstracije sile, sramote koju smo doživeli pred našim gostima. Koliko smo obavešteni, ceo kvart je doživeo isto što i mi. Paukovi su mahnito nosili kola gde god su bila nepropisno parkirana, Žandarmerija je pretrčavala ulice kao na bojnom polju, bilo je užasno.
U Mikser House- se za dve godine postojanja nije dogodio niti jedan incident, niti je neko nekoga ikada mrko pogledao. Ponosni smo na tu činjenicu, ponosni smo na svoju multikulturalnost, miroljubivost, otvorenost i rezultate koje smo postigli. Mislili smo i da se i grad Beograd diči nama, verujemo da smo dosta toga učinili za popravljanje imidža našeg grada i zemlje.
U susret februarskom Sajmu turizma u Beogradu, ne možemo, a da ne zapitamo predstavnike grada Beograda : Zašto šaljete antiterorističke jedinice u kulturnu i turističku zonu grada? Kako mislite da privučete i zadržite strane turiste ako im pretite oružjem? Zašto tako olako kriminalizujte ceo jedan kvart i sektor koji je ozbiljna, razvojna šansa Beograda ?
Imate li vi kakvo objašnjenje, drugari? Svaki savet I mišljenje su dobro došli…

sa FB stranice Mikser Beograd

To je bila dojava. Žandarmerija ne pokreće takve akcije iz dosade.

Misle da su jako bitni, a jos jace je sto opravdavaju i stite nepropisno parkirana kola, na fbu kukaju sto im drzava ne napravi parking

Nije uopšte poenta u bitnosti, već potpuno nepotrebnom i ničim izazvanom korišćenju sile.
Možda paranoišem, ali čisto sumnjam da je samo u pitanju'dojava'.

astrodule":20i2r2gt je napisao(la):
Mislim da paranoišeš. Poslednjih par nedelja poreska sa policijom upada u kafiće i češlja sve.

BG: Privedeno 13 izbacivača
Beograd -- Tokom pojačane kontrole beogradskih noćnih klubova i splavova u Beogradu privedeno je 13 radnika obezbeđenja, saopštio je MUP.
Kako je navedeno, kod privedenih lica pronađeno je više predmeta pogodnih za nanošenje povreda, kao što su pendreci, metalne šipke i slično.
U saopštenju se dodaje da će protiv sedam osoba inspekcija rada podneti prekršajne prijave.
Akcija je sprovedena sinoć u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i obuhvatala je sedam objekata, sa akcentom na rad pripadnika obezbeđenja i utvrđivanje osnova njihovog angažovanja - da li su zaposleni u tom klubu, odnosno da li su angažovani sa, ili bez ugovora.
Iz MUP-a navode da će akcije kontrole noćnih klubova biti nastavljene i redovne, kako bi se postigla potpuna bezbednost i sigurnost građana.

Meni je neobično što u ovakve akcije ide - Žandarmerija. Malo malo pa se pojavi neki članak kako u poslednje vreme Žandarmerija patrolira Savskim blokovima (?!), ide u racije po noćnim klubovima...
Nešto čudno se tu dešava. Naivni optimizam (da postoji neka dobra namera) bi sugerisao da bi Žandarmerija mogla biti angažovana zbog manjka ljudi u beogradskoj policiji, ili zbog nepoverenja zbog korupcije, ili zbog treninga bespolenih Žandarma...
U svakom slučaju saznaće se uskoro.

Ja se ne osećam ugroženo niti uplašeno kada me policija legitimiše. Savest mi je čista, postavim se tako da policajac mora da se prema meni ponaša profesionalno, ne pecam se na glupe provokacije, ne ponašam se nadobudno, poštujem njegov zadatak i službu ali i sebe samog, pa zato i nemam problema.

Vrh