Video sam to za Zemonu pre i cini mi se za jos jednu zgradu koju su radili. Isti problem, ne mogu da dobiju upotrebnu dozvolu. Moje misljenje je da Neimar sa ovim objektom (savada 3) ulazi u neki premium segmet stanova, tako da ne mislim da ce biti nekih problema. Naravno ne kazem da je u redu da ne ispune uslove u bilo kom projektu ili bilo sta slicno, ali mislim da nije bas realno porediti tu zgradu sa ovom. Zamislite samo kakav bi problem mogli da im naprave kupci 200 stanova iznad prosecne platezne moci…bocja87":3mk1e6bb je napisao(la):Postovani, ja sam vlasnik stana u Zemoni koji sam kupio od Neimara. Ako se bilo ko dvoumi da li da uzme stan u Savada 3 kao investiciju cisto znajte da vrlo verovatno cete cekati na uknjizenje 3-5 godina tako da ga mozete prodati samo za kes po nizoj ceni. Generalno osoblje Neimara je nesposobno i bukvalno 10 puta ih odbijaju za neke tehnicke stvari da ne znamo sta je zaista problem. Sa druge strane, vrt sa Katastrom nisu u dobri odnosima i ne zele da podmazu gde treba pa na kraju ispastaju stanari. Tuzno je da tolika firma zavisi od tog matorog za koga se prica da ide u poljoprivredu a ljude koji su joj vero ali ostavlja na cedilu oko uknjizenja, jako neozbiljno!! Da sad znam ovo sve, nikada Neimaru ne bih ukazao poverenje jer su obicni prevaratni!!
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892961#p892961:3dxzpl4x je napisao(la):gmr_x » Pon Okt 25, 2021 12:46 am[/url]":3dxzpl4x]Video sam to za Zemonu pre i cini mi se za jos jednu zgradu koju su radili. Isti problem, ne mogu da dobiju upotrebnu dozvolu. Moje misljenje je da Neimar sa ovim objektom (savada 3) ulazi u neki premium segmet stanova, tako da ne mislim da ce biti nekih problema. Naravno ne kazem da je u redu da ne ispune uslove u bilo kom projektu ili bilo sta slicno, ali mislim da nije bas realno porediti tu zgradu sa ovom. Zamislite samo kakav bi problem mogli da im naprave kupci 200 stanova iznad prosecne platezne moci…bocja87":3dxzpl4x je napisao(la):Postovani, ja sam vlasnik stana u Zemoni koji sam kupio od Neimara. Ako se bilo ko dvoumi da li da uzme stan u Savada 3 kao investiciju cisto znajte da vrlo verovatno cete cekati na uknjizenje 3-5 godina tako da ga mozete prodati samo za kes po nizoj ceni. Generalno osoblje Neimara je nesposobno i bukvalno 10 puta ih odbijaju za neke tehnicke stvari da ne znamo sta je zaista problem. Sa druge strane, vrt sa Katastrom nisu u dobri odnosima i ne zele da podmazu gde treba pa na kraju ispastaju stanari. Tuzno je da tolika firma zavisi od tog matorog za koga se prica da ide u poljoprivredu a ljude koji su joj vero ali ostavlja na cedilu oko uknjizenja, jako neozbiljno!! Da sad znam ovo sve, nikada Neimaru ne bih ukazao poverenje jer su obicni prevaratni!!
Naravno ovo su samo moje neke spekulacije, ako postoji neki kupac iz Savade 3 da podeli svoje iskustvo ili informacije koje je do sada dobio vezano za upotrebnu dozvolu, to bi bilo super.
To je ta druga zgrada koju sam pomenuo. Uzeo sam je u obzir kad sam pisao post, jer ima skoro 10 puta manje stanova od savade. A da li je premium segmet ja gledam na osnovu materijala prvenstveno i lokacije a potom na osnovu cene. Ako se uzme to sve u obzir, kao i poredjenje sa drugim novogradnjama u blizini, svakako bih rekao da je kvalitet ove zgrade iznad prosecan ali i cena naravno to oslikava.Ivn83":10r1mvo7 je napisao(la):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892961#p892961 je napisao(la):gmr_x » Pon Okt 25, 2021 12:46 am[/url]":10r1mvo7]Video sam to za Zemonu pre i cini mi se za jos jednu zgradu koju su radili. Isti problem, ne mogu da dobiju upotrebnu dozvolu. Moje misljenje je da Neimar sa ovim objektom (savada 3) ulazi u neki premium segmet stanova, tako da ne mislim da ce biti nekih problema. Naravno ne kazem da je u redu da ne ispune uslove u bilo kom projektu ili bilo sta slicno, ali mislim da nije bas realno porediti tu zgradu sa ovom. Zamislite samo kakav bi problem mogli da im naprave kupci 200 stanova iznad prosecne platezne moci…bocja87":10r1mvo7 je napisao(la):Postovani, ja sam vlasnik stana u Zemoni koji sam kupio od Neimara. Ako se bilo ko dvoumi da li da uzme stan u Savada 3 kao investiciju cisto znajte da vrlo verovatno cete cekati na uknjizenje 3-5 godina tako da ga mozete prodati samo za kes po nizoj ceni. Generalno osoblje Neimara je nesposobno i bukvalno 10 puta ih odbijaju za neke tehnicke stvari da ne znamo sta je zaista problem. Sa druge strane, vrt sa Katastrom nisu u dobri odnosima i ne zele da podmazu gde treba pa na kraju ispastaju stanari. Tuzno je da tolika firma zavisi od tog matorog za koga se prica da ide u poljoprivredu a ljude koji su joj vero ali ostavlja na cedilu oko uknjizenja, jako neozbiljno!! Da sad znam ovo sve, nikada Neimaru ne bih ukazao poverenje jer su obicni prevaratni!!
Naravno ovo su samo moje neke spekulacije, ako postoji neki kupac iz Savade 3 da podeli svoje iskustvo ili informacije koje je do sada dobio vezano za upotrebnu dozvolu, to bi bilo super.
Savada 3 premium segment? Ako mislis da je to argument pogledaj da li su za Gramsijevu dobili upotrebnu…nisu, cisto da ne gubis vreme i trazis to je jedino”kao”premium sto je Neimar izgradio, prodavali su kvm za 3.100€, i to u 2018. mislim da je u tom momentu to bila najskuplja novogradnja na Nbg-u, pa ti vidi koliko je to stanova i tih kaoo imucnih i uticajnih ljudi, a i dalje nema upotrebne…mislim da je proslo vise od godine kako su uselili zgradu, tako da ne treba biti naivan i misliti da ce nesto zavisiti od tih buducih stanara i Neimarovog straha od njihove moci i uticaja.
U potpunosti se slazem da su kupci nezasticeni. Nisam zeleo da uvredim bilo koga, samo sam hteo da napomenem da investitori obicno izlaze sa ugovorom koji je najgori moguci po kupca, i onda idu promene. Uvek je moguce traziti neke pogodnosti, sad konkretno sto se tice neimara ne znam da li je neko uspeo ali ne vidim sto ne bi popustili u nekoj meri. Investitori kao ovaj npr, koriste to sto se 90% kupaca zaleti i cak i ne procita ceo ugovor, a da ne pricamo o tome sto niko ne angazuje svog advokata pa potom mozda i da predlozi neke izmene. U takvim slucajevima je investitor pravno zasticen, i ne interesuje ga sta ce biti posle kad se zgrada zavrsi, sto verujem da je i slucaj sa tvojom zgradom. Na zalost, posto je pravno sve “u redu”, ne moze covek nikome ni da se zali.bocja87":ab530sz6 je napisao(la):Druze, Savada 3 je velika zgrada sa dosta stanova, ako mi nadjes jedan ugovor koji u sebi ima klauzulu da je investitor u obavezi da u periodu od 1-2 godine od useljenja obezbedi upotrebnu dozvolu i uknjizenje ili u suprornom placa penale od XY eur, vodim te na veceru Nije niko od nas glup nego je trziste takvo, investitori mocni, a drzava nije jasno i precizno zastitila kupca.. ali nacice se neki mehanizam kad tad da se investitori uozbilje jer oni cim zavrse zgradu, rasprodaju sve i krenu u novi projekat zaborave na svoje obaveze prema toj zgradi.. ima dosta ozbiljnih investitora koji imaju veze i nacine da saradjuju dobro sa drzavom i katastrom i da zavrsavaju pricu, Neimar nije vise taj investitor i moj komentar je samo bio dobronameran za nove kupce od Neimara da ne nasedaju na pricu jer kupuju stan u izgradnji i misle da je investitor jak i proveren.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=894850#p894850:uotmusbw je napisao(la):karlos » Sub Okt 30, 2021 8:34 pm[/url]":uotmusbw]Pozdrav svima,
Ja sam takodje jedan od kupaca stana u Savadi 3. Stan je kupljen jos 2019. godine sa planiranim zavrsetkom radova 31.12.2020.
Posle toga je bilo formalno odlaganje putem mejla 28.12.2020. i rok zavrsetka radova je pomeren na 30.06.2021.
Takodje, posle toga je bilo jos jedno formalno odlaganje putem mejla 18.06.2021. i rok zavrsetka radova je pomeren na 30.11.2021.
I koliko cujem tu nije kraj i useljenje ce biti tek sledece godine.
U mom ugovoru, stoji klauzula o penalu od 2.5e/m2 po mesecu kasnjenja, ukoliko nema vise sile. Nisam siguran da se korona moze racunati kao visa sila zato sto se radovi odvijaju sve vreme. Pogotovo mislim da ni korona moze da opravda kasnjenje od vise od 1 godine.
Ne znam da li nas nekoliko ogorcenih kupaca mozemo da se udruzimo i uzmemo sebi jednog advokata. Ako ste za, kontaktirajte me licno, pa ako nas se skupi dovoljno da se organizujemo putem zoom-a da vidimo sta cemo dalje.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=899382#p899382:2g1aiqgu je napisao(la):