Šta je novo?

Saobraćajna signalizacija

Ja ne znam zašto semafore zovete pametni kad nisu ništa pametniji od starih, samo su stsri bili bolje usklađeni.

ČACAD ekipa crta linije i po centru grada, ne samo u Vojvođanskoj.

IMG_7558.JPG

Koliko dugo već saobraćaj ide kroz Trešnjinog cveta pa na Bulevar Mihaila Pupina?

Da li je realno da nisu promenili režim semafora na raskrsnici te dve ulice?

Danas sam obratio pažnju i konstotovao da samo 3-5 vozila po traci stignu da skrenu jer ne postoji poseban semafor za levo.
BNT često pati od višednevnih zatvaranja i nikad ne menjaju režim semafora na uglu Trešnjinog cveta i BMP i stvaraju se enormne gužve. Dovitljiviji vozači tu skrenu u suprotnom smeru sa polukružno na KT, što donekle smanjuje gužvu.

Bolje bi im bilo da skrenu u Goce Delčeva umesto da čekaju u Trešnjinog cveta.

Ali valjda su to ukapirali (mada moje mišljenje je da mnogi veoma teško menjaju ustaljene navike, pa zato budu još više zaglavljeni u saobraćaju nego što moraju)

Dovitljiviji vozači tu skrenu u suprotnom smeru sa polukružno na KT, što donekle smanjuje gužvu.
Ovo nisam baš razumeo.

Edit: Izgleda da su konačno promenili režim levog skretanja iz BMP u Antifašističke borbe. Sada se zeleno pali istovremeno kad i za pravo ka Opštini, tako da većina prođe odmah i ne zakrči traku za pravo. Nisam video kakva je situacija na skretanju iz BMP u Španskih boraca, to jest da li je i tu moguće uraditi isto.

Bolje bi im bilo da skrenu u Goce Delčeva umesto da čekaju u Trešnjinog cveta.

Ali valjda su to ukapirali (mada moje mišljenje je da mnogi veoma teško menjaju ustaljene navike, pa zato budu još više zaglavljeni u saobraćaju nego što moraju)
Мислио сам пре свега на градске аутобусе који не могу да скрену у ЏК или ГД.

Ovo nisam baš razumeo.
Pričao sam o vozilima (pre svega GSP) koji idu iz Zemuna duž BNT i skrenu u Trešnjinog cveta i zatim na raskrsnicu sa BMP gde se sad stvara gužva za skretanje u BMP smer ka mostu. Dešava se da neki autobusi kad vide gužvaru skrenu tu desno ka KT opština NBG i tu se okrenu ka mostu.

Interesantno rešenje Slovaka. Prvo stave posebnu tablu na slovačkom a nakon toga na mađarskom. Okvir je takođe različite boje (crna za slovački, plava za mađarski).

Prilozi

• slovačka.PNG
    slovačka.PNG
    160,2 KB · Pregleda: 36
Imaju takođe standardizovane table za nazive ulica na teritoriji čitave države.

Prilozi

• slovačka3.PNG
    slovačka3.PNG
    45,7 KB · Pregleda: 37
  • slovačka2.PNG
    slovačka2.PNG
    72,4 KB · Pregleda: 33
Pričao sam o vozilima (pre svega GSP) koji idu iz Zemuna duž BNT i skrenu u Trešnjinog cveta i zatim na raskrsnicu sa BMP gde se sad stvara gužva za skretanje u BMP smer ka mostu. Dešava se da neki autobusi kad vide gužvaru skrenu tu desno ka KT opština NBG i tu se okrenu ka mostu.
Sad kapiram. Verujem da im je to u gužvi i brže. Ja radim slično noću kad leva skretanja ne rade ni na senzor, nego se pale na svakih pola sata, gde god imam sličnu alternativu.

Vrh