boca-ica
Professional
- Učlanjen(a)
- 02.04.2010.
- Pohvaljen
- 5.246
Odgledao sam gore postavljen video prilog i zapazio da saobracajac nije ni jednom dao signal (rukom) da pešaci mogu prelaziti dijagonalno. :lol:
Ocigledno ne iskustvo , te se nije seto
kako to da uradi...
i ako bi trebalo da znaju a učili jesu ....
te bi trebalo i da su naučili ... :roll:
Jednostavno je. :kk:
Zadrži ruku visoko podignutu iznad glave
sto znaci zaustavljanje vozila iz svih pravaca 8)
To je ubicajena radnja koja kod obicnih raskrsmica traje 1-2 sekunde kako bi izmena datog signala tako bila najavljena
baš ko žuto na semoforu
a na ovoj, ta radnja treba da traje 20-30 sekundi , upravo zbog dijagonalnog prelaza pešaka.
Bice potrebno neko vreme da udju u štos kad su nadju u situaciji da regulišu saobracaj na netipičnoj raskrsnici
Pisao sam da nam ,,kulturom,, ne leži dijagonalni prelaz
konkretno kod nas mnogi žuto svetlo shvataju kao znak da dodaju ,, gas,, radi bržeg prelaska raskrsnice. :bash:
Na svakoj dr. raskrsnici to nije dobro činiti
a na ovoj raskrsnici još manje , tačnije nipošto jer se time dovodi u pitanje bezbednost mnogih.
Ocigledno ne iskustvo , te se nije seto
kako to da uradi...
i ako bi trebalo da znaju a učili jesu ....
te bi trebalo i da su naučili ... :roll:
Jednostavno je. :kk:
Zadrži ruku visoko podignutu iznad glave
sto znaci zaustavljanje vozila iz svih pravaca 8)
To je ubicajena radnja koja kod obicnih raskrsmica traje 1-2 sekunde kako bi izmena datog signala tako bila najavljena
baš ko žuto na semoforu
a na ovoj, ta radnja treba da traje 20-30 sekundi , upravo zbog dijagonalnog prelaza pešaka.
Bice potrebno neko vreme da udju u štos kad su nadju u situaciji da regulišu saobracaj na netipičnoj raskrsnici
Pisao sam da nam ,,kulturom,, ne leži dijagonalni prelaz
konkretno kod nas mnogi žuto svetlo shvataju kao znak da dodaju ,, gas,, radi bržeg prelaska raskrsnice. :bash:
Na svakoj dr. raskrsnici to nije dobro činiti
a na ovoj raskrsnici još manje , tačnije nipošto jer se time dovodi u pitanje bezbednost mnogih.