[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696979#p696979 je napisao(la):
Djordje33 » Čet Jan 09, 2020 7:40 pm[/url]":3unux4f6]
MladenD":3unux4f6 je napisao(la):
Postovani Maldene stvarno zelim od srca da nadjete nesto sto ce vama odgovarati.
Dragi Mladene dajte budite malo bar kolegijalni pa pre nego sto postavite pitanje ja vas kao najveci prijatelj molim da procitate predhodne moje postove na ta sva pitanja koja ste postavili. Ja znam da vam nije lako da procitate sve unazad ali verujte nije lako ni pisati iznova i iznova isto u krug.Ovo ce biti 4 put da odgovaram jedno te isto i ponavljam se. Ljudi imajte razumevanja ovo pisanje me ubija.
Pa da pocnemo po 4 put iz pocetka.
1. Stvarno ne znam odkle mazut kao opcija za grejanje ali eto raspitajte se i saznace te da se to vise ne koristi kao opcija energenta pri grejanju. Mazut je zabranjen jedinio ako bi se desila neka velika kriza rusi ili ti sta znam u tom slucaju bi mozda doneli uredbu nema gasa daj sta das. Koristi se GAS isti onaj koji od svih fosilnih goriva ima najmanje zagadjenje isti bas taj koji zapadne zemlje poput Italije subvencionisu ako vozite automobil na taj energent. Pri sagorevanju gasa prakticno izlazi para. Ponavljam da gas je fosilno gorivo sa najmanje stetnih izduvnih gasova. Primera radi dizel motor i motor na gas razlika je 80% u stetnim gasovima. Sve se moze naci na internetu. Veci problem imaju bulevari kada su guzve. Jeste zagadjenje je veliko ali u skoro citavom gradu. Dajte molim vas gde ste procitali da je tacka merenja pored nas odnosno toplane. Dajte podelite to sa nama. Sta to znaci citav belvil naselje pa cak i druga faza A bloka je u problemu ? Grad Beograd ima problem ogroman sa vazduhom i to nije zato sto se toplana nalazi tu vec zato sto vozimo toliko stare automobile zbog nase situacije finansijske koja jeste. Jos veci problem prave kuce koje se greju na fosilna goriva poput uglja itd. Mislim mozemo da pricamo o tome u nedogled ali ajde kad vec pricamo dajte da koristimo analize koje su utvrdjene a ne zato sto je to neki licni osecaj. Sve se moze naci na netu. Dodjite do gradilista kad god danju nocu probajte da
2. Ej nisam nikakav strucnjak ali postoje ljudi koji jesu I institucije koje su za to ovlascene i priznate da daju svoje misljenje po pitanju zracenja ili slicnog. S’obzirom da niste citali nista sto sam pisao pre evo opet cu da napisem. INSTITUT NIKOLA TESLA je radio ispitivanje uticaja zracenja da li postoji i ako postoji u kojoj meri. To sam licno moramo da uradim i platim tu analizu od svog novca a sve po nalogu sekretarijata za urbanizam posebno posle informacije da ce na tom mestu biti i vrtic. Kao sto sam i pre naveo evo opet cu kad god hocete dobicete nalaz tako sto nas mozete kontaktirati ili na nas broj telefona ili putem maila. Nema nikakvog zracenja i stvarno nije u redu da vi pisete nesto sto je vas licni osecaj a da ja za sve to sto vi netacno kazete imam zvanican dokument ozbiljne institucije gde sve tacno pise.
Idem redom i citam vas tekst i tako i odgovaram. Ovo je vec ozbiljna kleveta. Vi zelite da kazete da sam ja korumpirao institut ??? Ovo su ozbiljne optuzbe... ako ste sigurni u to mozemo pravdu potraziti i na sudu meni nije problem s’obzirom da sam 100% ispravan. Evo jos jedan info grad ima u planu da pored Sakure gradi deciji vrtic, da li mislite da bi neko decu izlozio bilo kakvoj opasnosti ?
Vec sam pricao za guzvu itd.. Mladene ovo je grad ja se slazem sa vama da je lepse da covek zivi van grada suma planin... evo mozda mozete da potrazite nesto na Avali cuo sam da sad imaju u planu da rade neke komplekse tamo. Ima i na Ledinama dosta u ponudi stanova kao i na Altini i tu mozete povoljno proci a i cena je pristupacna od 1000 do 1200 eur. I nema spica nema gradske guzve na udaljenom ste mestu sve je super ustedite novac. Sve
Ako sam nesto ispustio ne zamerite rado cu se nadovezati ako je potrebno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam napisao da nemam nista licno protiv Vas, da sam cak razmatrao i kupovinu jer mi se projekat svidja, ali mi je lokacija katastrofalna kada se sve razmotri...
Da ponovim, nisam rekao da ste potplatili Vi, ali sam rekao da nikakvim papirima u Srbiji ne verujem jer se dobro zna kako je kod nas moguce doci do bilo cega... Par stotina metara dalje imate zgradu gde su dobili dozvolu za 7 spratova pa ozidali 9 pa je to popeglano, znamo vec kako... tako da Srbija i propisi (tj. postovanje propisa) ne idu ruku pod ruku... Uvek cu pre sam proveriti nesto nego da slepo verujem papirima, i to savetujem svima...
Sto se tice konstatacije da se mazut ne koristi, rekao sam da to nije istina, i da se uglavnom ne koristi, ali da tih dana/nedelja zavisno od vremenskih uslova kada se koristi ne bih zeleo da udisem to... Vi tvrdite da je izbacen iz upotrebe sto nije istina, i samim tim ne vidim razlog da Vam verujem i ostalo sto tvrdite. Evo veceras nakon Vaseg odgovora sam kontaktirao prijatelja koji je u toplani na odrzavanju sistema i evo ga screenshot poruka...
https://ibb.co/X5gyGsn
https://ibb.co/ZcQktHT
Sto potvrdjuje da se u nekim periodima koristi, sto opet svako moze da proveri, nema razloga da se tvrdi i veruje u lazi... Uostalom, obratite paznju na dimnjake, iz kojih se pusi kad se koristi mazut a iz kojih kad se koristi gas... sad redovno ili kad udari veci minus...
Sto se mernih stanica tice, opet lako proverljivo u realnom vremenu...
https://ibb.co/56mL4Tr
Pa ispada najkriticnija tacka u Vasem komsiluku... To sto su u istoj situaciji i stanovnici belvila, A bloka, Savade ili gde god ne umanjuje losu situaciju, jer mene i moje zdravlje nece spasiti to sto ce i neko drugi da se razboli...
Evo jedne vesti od veceras
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zagad ... og/yb81wjz
Da, niste Vi krivi za zagadjenje, niti je ko to rekao, ja sam samo komentarisao lokaciju koja nema nikakve veze sa Vasim projektom, kvalitetom gradnje, Vasim zalaganjem poslednih par godina za taj projekat, Vasim zalaganjem na forumu... Ja nista lose nisam rekao za projekat, lose sam rekao za lokaciju i koja ce tek da bude losa, sto i sami priznajete jer kazete da je najveci deo zagadjenja od vozila kojih ce upravo u tom kraju da bude drasticno vise u roku od par godina...
Sto se merenja tice, da, obisao sam celo gradiliste, merio na raznim mestima i to sto sam okacio snimak sa 50m-100 od gradilista ne menja nista jer je ista situacija svuda... Cak nisam ni hteo da kacim, moze da se vidi i da je snimak napravljen odavno a tek veceras okacen, bas iz razloga jer moze da se pomisli da imam nesto protiv Vas i da to namerno radim, sto nikako nije slucaj. Samo zelim da skrenem paznju svima koji razmatraju kupovinu da razmisle o svim aspektima zivota na svakoj lokaciji, ne samo lokaciji Sakure, jer je to mesto gde ce provesti mnogo godina a ne par dana...