Lupen82":3s3d0yhv je napisao(la):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=701158#p701158 je napisao(la):Djordje33 » Wed Jan 22, 2020 11:53 am[/url]":3s3d0yhv]vanste25":3s3d0yhv je napisao(la):@Djordje33
Mozes li molim te da objasnis zasto imate to odstupanje od 1.5 do 3% ? U cemu je stvar?
Znaci dodje neko, kupi stan od 100 kvadrata i vi mu predate 97 kvm i to je ok. Kupac na gubitku 9000 eura.
A da sagradite 103 kvadrata... To nema sanse.
Postovani, dogovor je da i kupac i prodavac imaju isti nacin obracuna i isti rizik. Objasnicu plasticno. Stan 100m2 ako ima manje 3% kupac se nece zaliti ako ima vise od 3% mi kupcu nadoknadjujemo ceo iznos, isto tako ako ima vise do 3% mi nemamo pravo da mu bilo sta kazemo ako je preko toga onda mozemo. Potpuno fer pristup. E sad odgovor na drugo pitanje je zasto u opste razlika ? Kao prvo za dobijanje gradjevinske dozvole potreban je PGD sto znaci prevedeno PROJEKAT ZA GRADJEVINSKU DOZVOLU taj projekat je vrlo jednostavan i stur gde se vide generalne stvari kao na primer koliko zauzece zgrada zauzimam, koliko spratova, izgled, broj stanova i garaza.... tek kasnije dolazi do razrade PZI ili ti PROJEKAT ZA IZVODJENJE e tu je vec stvar mnogo izbiljnina jer se tu ukljucuju i masinci i strujasi, protiv pozarci, vodovod i kanalizacija... i kada dodje do svega toga i svog tog preplitanja moguca su vrlo mala odstupanja. Na primer doboljno je da se zid pomerio koji cantimetar ili dva u dnevnoj sobi mozete da gubite ako je velika soba i do 2m2 itd.. Bogu hvala u razradi pzi se pokazalo da nemao tih problema cak sta vise imamo visak m2 u skoro svakom stanu. Cak imamo situaciju i do 5m2 razlike u korist kupca gde je covek insistirao da ne plati svih 5 vec da to podelimo na sta sam ja pristao. Ipak je mnogo 5m2 plus neplaniranog troska...
Eto nadam se da sam pojasnio bar malo
Hvala
Sent from my iPhone using Tapatalk
Poštovani Đođre,
Prvo opet pomoć (pravilno je uopšte, a ne u opšte), a drugo nemojte da pišete stvari da je je PGD štur i vrlo jednostavan jer to jednostavno nije tačno. Napisali ste neistinu i možete da dovedete u zabludu kupce. Jedan od problema u građevinarstvu je što je struka,pogotovo projektovanje degradirano (za to ne krivim investitore već samu struku). A ako ste ozbiljan investitor, valjda su vam konsultanti obajsnili koliko je projektovanje važno i bitno.
Pozdrav
Postovani i vama zahvaljujem na ispravljanju i pomoci da savladam pravopis Srpskog jezika.
Stvarno polako gubim snagu na odgovaranje pitanja i pod pitanja i pravdanja stvari koje su lako proverljive.
Danas samo ako neko zeli moze biti prevaren odnosno da veruje rekla kazala. Postoji GOOGLE ukucas odmah izabci procitas vidis skapiras itd...
Evo da ne bih pisao tekstove u dva ujutru i gresio pravopis saljem vam link pa ko zeli neka procita. Zao mi moje radno vreme je 15h i voleo bih i da malo odspavam.
https://www.daibau.rs/clanak/32/Projeka ... _pgd_i_pzi
Laku noc
Sent from my iPhone using Tapatalk