Djordje33 » Pon Mar 18, 2019 12:21 am[/url]":3lev9mkq]
vanste25":3lev9mkq je napisao(la):
Mene zanima sledece: kazete da je navedena cena premala za ono sto nudite i da su komunalije jako skupe kao i dazbine gradu.
Kako se onda ikome isplatilo da gradi bilo sta u Beogradu pre 3 godine dok su cene bile ispod 2000 ? Recimo, BlokA je bio oko 1700-1800 pre 3 godine kad sam ga ja razmatrao kao opciju. Takodje, zemljiste gde je BlokA spada u poprilicno atraktivne lokacije.
Cene su skocile znacajno, a komunalije bas i ne verujem (ispravite me ako gresim).
Postovani to je vec tema iz struke ali eto probacu da vam objasnim zasto je toliko a ne 1700.
Kao prvo nisu znacajno poskupele komunalije to je tacno, ali kao sto su poskupeli stanovi tako su poskupela i zemljista. Drugo mi smo mogli da ljudima ponudimo cenu od 1700 evra m2, ali onda bi smo morali da uradimo nesto jednostavno recimo kao belvil. Matematika je egzaktna stvar i ona kaze ovako: hocemo da svaki ulaz ima lobi kakav je prikazan u renederima. Svaki lobi je 50m2 x 4 = 200m2 tih 200 metara x 2500evra koliko je minimalna trenutno cena lokala na tom potezu ispada vrednost 500,000 evra za koje placam sve a ne prodajem, plus procena je da ce sredjivanje jednog lobija kostati izmedju 170-200 hiljda evra sto nas dovodi do cifre od 1.3 miliona. Ja sam vam predocio samo jednu poziciju.
Na primer prostor koji je ostavljen za spa, bazen i teretanu a sve radi komfora stanara iznosi 800m2 pa opet ako uzmemo x 2500 evra dodjemo na to da je to 2 miliona evra u prodaji, a da ne kazem koliko ce kostati samo uredjenje tog istog spa. Na dve pozicije sam dosao do cifre od 3 miliona. A da ne pricam sto ide keramika koja kosta 50 eur m2 svi pa cak i taj A blok je stavljao onu koja kosta 15 eur. Baterije od 400 eura. Parketi sa podnim grejanjem 70 eur m2, a mogli smo na primer da stavimo obican za 20 i radijatore u stanove. Moderni izgled fasade sa prozorima i stolarijom od poda do plafona sa 3 stakla... Sve to sto sam nabrojao trenutno i jos masa pozicija NE POSEDUJE NI JEDAN PROJEKAT NA NOVOM BG !!!!
Sve ovo sto sam nabrojao kosta i ne moze covek da vozi Mercedes a da plati cenu punta, prosto je nemoguce.E sad dobro treba uci u tematiku i videti da li smo mi jeftini a na primer belvil skup ili a blok ili pak obrnuto... sve ima svoje.
Zeleo sam da napravim nesto sto ce biti vrhunska stvar zato sto sam rodjen na Novim BG, zato sto cu i ja tu ziveti, i zato sto je to bulevar koji ce postojati jos 1000 god. Sa strane investitora ovo meni ne ide u prilog i veruj neces naci ni jednog koji ovako razmislja, ali sam resio ako vec radim da to uradim kako treba, a mogli smo da uradimo malo bolje od belvila stavimo cenu 1800 i da nas briga posebeno je meni ekonomski i lakse i bolje kao investitoru. Zato me je i zabolelo to sto neko napada da ja varam kupce u predhodnim postovima.
Sent from my iPhone using Tapatalk