I sta bi time postigao, opet ljudi ne bi imali gde da se parkiraju. Nije cilj da se oteraju ljudi iz sume vec da se uredi sve i dw bude pristojno.Gde parking ? Ja ga baš ne bih pravio nego bih forsirao kažnjavanje na celodnevnom nivou. + Ogradu, jaču
Parking je jedan od najvećih problema Beograda, gotovo nerešiv.Sigurno da moze da se nadje prostor za parking, mislim da je to najmanji problem.
Дан Кугле за рушење све решава, иншалахPravljenjem parkinga u samoj šumi bi morao da ugrožavaš samu šumu koja je zaštićena. Broj automobila koji su svakodnevno u šumi pokazuje da bi parking morao da bude poveliki. Ja sam više za neurbanizaciju šume.
Po stranu ostavimo činjenicu da imamo jako lošu naviku da mislimo da svugde možemo da idemo autom i da ga ostavimo neposredno na lokaciji gde nameravamo da se zadržimo, nebitno da li ima parking ili nema. To pokazuje i činjenica da ljudi čak ne ostave auto pored puta nego ga vozikaju duboko u šumu ne bi li raspalili roštilj i postavili razglas na manje od 2 metra od auta. Ne pomaže ni betonska žardinjera, ni metalni gelender. Ako će par stanica prevozom ili šetnjom sprečiti da dolazi u šumu taj ne treba ni da dolazi. Ionako je od šume napravljen vašar i smetlište.
Parking je jedan od najvećih problema Beograda, gotovo nerešiv.
Ali ovde nemaš gde na obodu da se parkiraš. Realno nemaš.Kod nas treba da se suzbija ta pojava da mora do tačne lokacije u šumi / parku da se dođe kolima, i da se onda tu roštilja (uglavnom) ili radi nešto drugo, umesto da se kolima dođe do oboda, pa da se onda dalje ide peške. U nekim stvarima samo pokazujemo koliko uspešno gajimo taj mentalitet seljačine.
ПЛАН УПРАВЉАЊА СПОМЕНИК ПРИРОДЕ „ЗВЕЗДАРСКА ШУМА“ 2014 – 2023
Zato što mi nemamo tu naviku. Plus što verujem da ti parkovi imaju velike parking prostore na obodu.
Dobro ne možeš, ali u Zvezdarskoj šumi takvih je najmanjeNe možeš porodično da dođeš do lokacije oslanjajući se samo na gradski prevoz. Uvek se stavite u kožu nekoga sa dvoje dece, igračkama, prostirkama i ručnim frižiderom.
Ma kakav parking u šumi! U šumi se ide pešaka ili biciklom. Naše navike su naše navike, to još dugo neće da se promeni. Na Adi ima parkinga, pa ipak ljudi se odbezu do mesta za roštiljanja, neće da pešače, Ili još bolji primer Avala, Kosmaj.