Šta je novo?

Ruzveltova ulica i Mije Kovacevica

abrines":1fjw97da je napisao(la):
Да ли се зна шта ће са стубовима јавне расвете? Са ове задње слике изгледају фино (можда су их скоро префарбали). Кад се радила В. Степе стубови контактне мреже од Трошарине до окретнице на Бањици су били скинути и префарбани, затим враћени и заливени неком врстом битумена при дну.

Ovi stubovi su ganc novi, jedno vreme su pored njih stajali stari, koji su na kraju "isečeni".
Inače radnici koji rade na rekonstrukciji, kažu da im je stigao novi plan, po kojem će početna stanica tramvaja biti na mestu autobuskog stajališta kod TK Crvena Zvezda, mada ne verujem nešto da je to istina, pošto je na mestu početnog stajališta tramvaja već urađeno proširenje (vrv za invalidska kolica).
 
Trotoari će biti pokriveni asfaltom celom dužinom, već je veliki deo urađen.

Jasno je meni da tramvaj može sam sebi da upali zeleno svetlo, ali se pri tim operacijama gubi još više vremena. Ako se već znalo da će tramvaj ići po sredini Višnjičke, zašto se šine već ovde nisu izmestile na sredinu i time bi izbegli bilo kakav prelazak tramvaja na sredinu ulice i obrnuto. U budućnosti će se ovde dobiti isto usko grlo kakvo postoji kod Veterinarskog fakulteta ili na raskrsnici kod Cvetkove Pijace.
Ja lično ne vidim mnogo smisla u prebacivanju šina na sredinu ulice jer je ljudima lakše da koriste prevoz kada se stanice nalaze na trotoarima, ali kada se već to radi neka se onda barem uradi kako treba.
 
...Ako se već znalo da će tramvaj ići po sredini Višnjičke, zašto se šine već ovde nisu izmestile na sredinu...
Bilo nas je par koj smo postavili takvo pitanje pre početka ikakvih radova u Ruzveltovoj
ali za ovakvu uradjenu Nonsense proizašle iz same Twilight zone,
niko nije imao smislen odgovor :(

Gledano u buducnost sad je mnogo jeftinije i nije prekasno da se ,,počupa,, započeto i šine ipak postave u sredini
nego da u skorijoj budučnosti kada se završi onda - SVE ,, Jovo na novo,,

:sesir:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=461673#p461673:yyech3p6 je napisao(la):
Biciklistkinja » Pon Jun 26, 2017 9:03 pm[/url]":yyech3p6]Trotoari će biti pokriveni asfaltom celom dužinom, već je veliki deo urađen.

Jasno je meni da tramvaj može sam sebi da upali zeleno svetlo, ali se pri tim operacijama gubi još više vremena. Ako se već znalo da će tramvaj ići po sredini Višnjičke, zašto se šine već ovde nisu izmestile na sredinu i time bi izbegli bilo kakav prelazak tramvaja na sredinu ulice i obrnuto. U budućnosti će se ovde dobiti isto usko grlo kakvo postoji kod Veterinarskog fakulteta ili na raskrsnici kod Cvetkove Pijace.
Ja lično ne vidim mnogo smisla u prebacivanju šina na sredinu ulice jer je ljudima lakše da koriste prevoz kada se stanice nalaze na trotoarima, ali kada se već to radi neka se onda barem uradi kako treba.

slazem se, lakse je za prevoz kad su tramvaji sa strane, npr kad se vracam iz bloka 70 ka sava centru, cekam na stanici 95-icu a ako naidje tramvaj moram da pretrcavam 3 trake
 
A da malo paztie na casu receno je zasto sine nisu otisle na sredinu ruzveltove i mije kovacevica i da uklopice to jednog dana lako prema visnjickoj
 
Jeдино ми се чини да је део Мије Ковачевића од кружног тока до Вишњичке мало тесна, можда би боље било да се заобиђе некако кружни ток са пресецањем Драгослава Срејовића одмах од окретнице, па да се сруше оне бараке и кућерци иза Богословије и СУПа Палилула, па туда да се спусте шине независном трасом све до раскрснице булевара Деспота Стефана, Вишњичке и Мије Ковачевића.
 
Evo nekoliko svezih fotki...Obuhvaceno i malo sire...

img201ysy.jpg

img201bqb.jpg

img201bkb.jpg

img201bcb.jpg

img201wqw.jpg


i jedna od pre par nedelja....
untitldpd.jpg


p.s. izvinjenje zbog rezolucije...
 
Ove tramvajske okretnice su uzas koliko mesta zaumzimaju.

Hocemo li ikad preci na tramvaje koji imaju 2 kabine kao sto vecina gradova u evropi ima?
 
Hvala na fotografijama @lokal patriota!. Uf, koliko toga treba porusiti sirom Beograda i Srbije. Svi ti kiosci treba da se poruse, lepi, skladni i sigurni (od pozara, itd) objekti da se naprave ako bas moraju, mada bih ja dao prioritet trgovima i parkovima... Da li ce i oni biti obuhvaceni radovima?
 
sve te trafike i kioske bi ukinuo i dozvolio islkjucivo da se otvaraju u lokalima okolnih zgrada , zgrade vise zarade i lepse i urednije sve bez ovakvog haosa i ciganije .
 
Izgleda da ovde neće biti ni podzemnih kontejnera. Bolje da ništa nisu dirali. Bukvalno su samo stavili novi asfalt i šine.
 
Zaista, koja je poenta ove rekonstrukcije? Ne vidim da su podzemne instalacije menjali, na slici iznad vidi se da već asfaltiraju i saobraćajnicu. Nadalje, kad jedna Požeška ili Vojvode Stepe imaju pristojno popločane trotoare, čemu asfalt na trotoarima ove široke centralne gradske ulice?
 
Kao da ce staviti ogradu po sredini protiv pretrcavanja
 
Ograde na vatrogasnom putu nisu baš naročito zgodne
kad treba da se provlaće izmedju vozila a oivičena tramvajem
bez tih ograda kao sto je do sada bilo , mogu malko i da uštinu kolovoz iz suprutnog smera, kako bi se brze probili
Verujem da ti naši junaci imaju dovoljno muka i bez tih ograda :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=462169#p462169:35sadzom je napisao(la):
nnikolic1986 » 28 Jun 2017 19:38[/url]":35sadzom]Zar nisu trebali tramvaji na sredinu?
Mogu da razumem da zbog nedostatka vremena po neko ne moze da lista unazad
ali da ne moze da pogleda par postova iznad .....a opravdano je samo ako su na pauzi izmedju dve reanimacije pacijnta :lol:


Sunce sija ponoc bije,
joj, joj, joj, joj
Sa nebesa, zaproklija :vops:
Niko ne zna, niko ne zna
Niko ne zna, niko ne zna
Niko ne zna sto Folić sa strane šine bije :lol: :lool: :lol:
 
Рекао бих та ће ограда бити само у делу ближе окретници, надам се лепшој огради он оне префарбане арматуре које су до сада стављали по граду.
 
Nisam do sada bio aktivan na forumu Beobuild-a ali pratim kako forum tako sajt vec godinama.Sto se tice radova na nasim putevima,sada govorimo o gradskim ulicama i bulevarima ono sto je skoro pa konstanta je kvalitet podloge koja se postavlja od same baze(sto je zemlja) do povrsinskog sloja asfalta.Klasican primer je Mije Kovacevica, gde stavljena neka kombinacija peska i sljunka...Kada preko te "sabijene prasine "dodje asfalt nije ni cudo sto ne moze da izdrzi malo tezi saobracaj.Navescu i pozitivan primer koji me je iznenadio a to je deo radova u Bulevaru Oslobodjenja gde se tacno vidi prvi sloj krupnih skoro pa stena pa onda sve sitnijeg i sitnijeg agregata koji se postavlja,sto je sasvim ok.Deo koji sam video radjen je tako ne znam za ostale.
 
Изгледа да по средини иду дупли ивичњаци...

 
Jel u ovom betonu (površinskom) ima uopšte armature, koliko znam ovde bi trebala armatura, za razliku od betonske podloge (na koju se stavljaju šine)?
 
Vrh