Što se tiče litijuma - svejedno mi je. Svakako nisam za to, ako bi to napravilo neku nepopravljivu ekološku katastrofu. Međutim o tome nema informacija od gomile šuma koji se stvara i politikanstva. Zapravo mislim da to onima koji guraju projekat i odgovara - čim se stvari skrenu na politički nivo, a vidim da većina ne može tome da odoli, šanse su tanke da se tu nešto promeni. Pusitite me gluposti, ovaj lik bio na protestu u nekom zaseoku, pa prebrojao toliko i toliko ljudi koji su mu prethodno rekli da su glasali za SNS. To su neozbiljne priče, koje upravo doprinose neozbiljnosti rasprave.
Da se vratim na tvoj post - svakako je čudno da je "prvi i osnovni razlog" $$$, kada sam se ovde načitao da to ne treba da se radi "ni po koju cenu". Bilo je doduše i gluposti tipa "neka nam daju 60-70 milijardi" pa neka kopaju, inače ne može. Poenta je da pišete ovde puno, iste stvari u krug (možda ne ti konkretno, ne znam), ali ako čitaš to sa strane - to sve nema previše smisla i valjane argumentacije.
Meni je to isto kao kada bismo rekli OK za 200 milijardi dolara možemo da priznamo Kosovo kao i to da za dobre pare mogu da kopaju litijum i upropaste ceo Jadar, inače ne.