Није народ бесан, да је народ бесан не би водио децу сутра на протесте.
Односно, део народа јесте бесан, али ово авокадо стадо се својски труди да то неутралише. На крају пише "наоружај се стрпљењем". Јесу ли то адекватне последње речи пред протест народа који кључа?
Замена теза.
Управо такве квази-грађанске будалаштине су очигледна пасивизација протеста.
A sta ces bez mase i strpljenja? I kad smo kod mase, ne odmazi nego dolazi i povuci koga mozes.
Sta zamisljas - bez strpljenja i brzo resenje? A kako to tacno? Sa takvim planom, neces dobiti masu, prvi ja ne bih dosao da je neko rekao ponesite molotovljeve koktele i palice.
To bi skupilo 1000 ljudi koje bi murija odmah razbila. I bilo bi verovatno i mrtvih, sto niko normalan ne moze da podrzava.
Ljudi jesu besni i avokado ekipa je besna i ova moja avokado ekipa je odradila daleko veci posao od bilo koga. Cimaju se svaki dan, rizikuju poslove...
Gde su ove junacine, da ne kazem delije? A da, eno ih vrte staru DB pricu, sad ste nasli dok je ova situacija na Kosovu...
Narod je spreman da se bori, da stanemo jedni uz druge, da ne damo, da se ne pomeramo, da primimo pendrek, gutamo suzavac... ali 99 posto nije spremno da gine, niti da druge povredjuje i hvala Bogu sto je tako. Ovo je onaj plemeniti deo naroda, olos je na drugoj strani.
I sta onda fali strpljenju? Cvrsto, slozno, odlucno, hrabro... pa da vidimo kako ce toliku masu da pomeraju...
I ta masa mora da ima ciljeve i da od njih ne odustaje. A veruj mi da su svi u fazonu da nema vise setnje, govora i kuci.
I da ako cujemo neki retardirani plan, da cemo svi na licu mesta reci: ,,je*******o to, nek prave nekog drugog budalom" i onda odraditi nesto bolje.
Bilo je protesta bez ikakve organizacije i ti su i najbolje prolazili i ciljevi su bili ostvareni. Narod je znao sta hoce i nije morao niko da mu govori gde da ide i sta da radi, islo je prirodnim tokom.
Ako si protiv ,,sedaj i ne nasedaj price" i svih slicnih, pa je*** mu mater, nemoj ti da nasedas i demotivises ljude. Ti dodji i iscimaj ljude, bice nas vise pa nek oni sedaju i ne nanesadaju koliko hoce, neka ih, mi cemo nekim drugim putem i bicemo vecina.