Klinker
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.08.2023.
- Poruke
- 300
- Pohvaljen
- 543
Kako kome. Nekome se ne svidja nabacana hrpa mesa. Iskreno, ni meni se ne svidjaju te dekonstruisane Fore.Meni ni estetika nije na nekom nivou kada vidim da mi, uzimam kao primer, spanać serviraju kao jednu kuglu sladoleda, ili jelo koje izgleda kao da je neko ostavio uzorak ispljuvka za laboratoriju na tanjiru.
Malo mi je smorno gledati tesko prepoznatljivu hranu. Ima tu i daleko elegantnijih, suptilnijih rijesenja.
No nije sve u tome. Nasoj kuhinji i u sirem vidu nasoj ishrani je potreban po neki impuls.
Za to su nam potrebni takvi restorani koji eksperimentisu i koji nas podsjete da neki proizvodi imaju vrijednost, koju smo zaboravili.
Pa cak i da daju samoj ishrani malo vise drustvenog znacaja. Takvim restoranima je potreban uspijeh. A uspijeh znaci da su potrebne zvijezde.
E sad, nema vajde od blijedih kopija istih restorana, koje vidjamo u skoro svakom srednjem gradu zapadne Evrope.
Kao sto napisah, ovi iz Michelin-a to prate.