Šta je novo?

Residence 7+, Zemun

Meni samo nije jasno kako je moguce da potrosnja grejanja sa zavrnutim termo glavama bude preko 2600 din (instalisana snaga)....

Meni samo nije jasno kako je moguce da potrosnja grejanja sa zavrnutim termo glavama bude preko 2600 din (instalisana snaga)....
NIje 2600 dinara, vec 2405 din. ;)...
Eh to je vec ispravno pitanje ali odgovor na to je jaaako tezak i sviam stanarima nedokucen...
MOrate se vratiti par stranica ranije i citati sta smo sve pisali ovde na tu temu....

Ne poznajem bas najbolje proceduru cisto da napomenem, ali da li se prilikom useljenja potpisuje posebno ugovor za grejanje sa toplanom, odnosno postoji li mogucnost da se jednostavno ne prikljucujemo obzirom na racune koji su previsoki....

Instalisana snaga je fiksni deo koji se placa infostanu cele godine, na njega ne utice da li su ventili zavrnuti ili odvrnuti.

Ne poznajem bas najbolje proceduru cisto da napomenem, ali da li se prilikom useljenja potpisuje posebno ugovor za grejanje sa toplanom, odnosno postoji li mogucnost da se jednostavno ne prikljucujemo obzirom na racune koji su previsoki....
Ta opcija koliko ja znam ne postoji. Sa druge strane, za koju opciju grejanja mislite da bi bila jeftinija?

To je filozofsko pitanje u ovom momentu i niste prvi koji ga postavlja, mnogo ljudi godinama pokušava da se raskači sa sistema centralnog grejanja, posebno u starogradnjama. Koliko ja znam, mora cela zgrada da se saglasi da biste se isključili, što je jako teško čak i u manjim zgradama.

Centralno grejanje je dobro, ali sa ugradjenim kalorimetrima i onda se placa potrosnja po utrosku. Ukoliko je B klasa energetskog pasosa objekta u kom je sprovedeno, dobra je izolacija, onda su i troskovi manji. Toplotne pumpe isto su se dobro pokazale u novogradnjama, ukljucujete/iskljucujete grejanje po potrebi, podesavate zeljenu temperaturu na kontroleru. Svakako ti iznosi koji su vam stizali na racunima nemaju smisla, pogotovo ukoliko stan nije useljavan. 🤔🤔

Zasto nema smisla, kad su bile potpuno otvorene termo glave, tj grejanje je bilo na max, bez obzira sto niko nije ziveo ?
Inace ubedljivo najbolje grejanje je na plin, ali to ovde nema.
Upalis kad hoces, ugasis kad hoces, brzo ugreje, nije preskupo.
Imas i za bojler i za kuhinju, de luxe.

Samo sto ocigledno ljudi nisu bili upuceni da su potpuno otvorene termo glave i da je grejanje u stanu na max. Kada razmislim ni meni niko nije pomenuo iz prodaje kakvo ce biti grejanje u stanovima i po kom principu funkcionise, mislim da ni na sajtu objekta nije navedena vrsta grejanja. Treba se svakako o tome informisati i uputiti kako radi prilikom preuzimanja kljuceva. Da li stanari u R7+ mogu samostalno da zavrnu termo glave?

Samo sto ocigledno ljudi nisu bili upuceni da su potpuno otvorene termo glave i da je grejanje u stanu na max. Kada razmislim ni meni niko nije pomenuo iz prodaje kakvo ce biti grejanje u stanovima i po kom principu funkcionise, mislim da ni na sajtu objekta nije navedena vrsta grejanja. Treba se svakako o tome informisati i uputiti kako radi prilikom preuzimanja kljuceva. Da li stanari u R7+ mogu samostalno da zavrnu termo glave?
Iscitajte prethodne stranice, vec je komentarisan navedeni problem

Ima li neko najnovije informacije o dobijanju gradjevinske dozvole za Novih7+?
Pitanje za stanare Residence7, koliko dugo ste čekali na upotrebnu dozvolu?

Osvezili su stranu sa stanovima, ispada da je 3/4 stanova vec rezervisano :oops:.
Inace i ja sam rezervisao, hvala forumasima koji su podelili informacije i iskustva (znaju oni koji su ;)), a sto mi je pomoglo kod odluke.

Zdravo! 😊
Da li bi neko od stanara u Residence7+ mogao da napise koliki su vam na kraju bili mesecni troskovi za stan od 50ak kvadrata? Koliko sam procitala na forumu, sa zavrnutim ventilom grejanje vam je bilo 4000+, a trebalo bi da bude oko 2500. Sta je slucaj sa stanovima u kojima je grejanje radilo i koliki su ostali troskovi?
Mart 2025
3500 infostan stan
1000 infostan garaža
2000 EPS
7000 SZ + upravnica

Plus TV/kablovska, trenutno mi je 1 dinar pa ne računam.

Zna li neko da li je moguce otkazati rezervaciju i tražiti povrat para za Novih 7+? Kako su krenuli, neće ni aplicirati za gradjevinsku još par meseci,pa prijava radova. Daj bože da krenu na jesen tamo

Vrh