Šta je novo?

Residence 7+, Zemun

Nadam se da su vam sad dostupni, stvarno nema nikakve logike...
Trenutno nam ne treba svakako jer je prosla sezona. A ovo sto komsija kaze da su zavrtali, zavrnuli su pojedinim stanovima dok drugi i kada su trazili nisu dobijali zavrtanje. Posle smo trazili kljuceve od ormarica koje do dana danasnjeg nismo dobili. Zato smatram da simplifikovanje resenja ‘moze da se zavrne ventil’ nije u redu jer je u realnosti bila totalno druga prica.

Edit: ne mislim da je Defke nesto lose rekao, al mislim da treba predstaviti situaciju kakva jeste da bi buduci kupci u novoj zgradu bili svesni potencijalnih problema. Da nije resenje ‘zavrni ventil’, nego je juri investitora/odrzavanje da ti otvore ormaric, a oni prebacuju loptu jedni sa drugih da to ne sme ‘zbog garancije’, pa ne moze pozivom da se trazi, mora pisani trag, pisi mejl, pa nisu videli mejl, na kraju niko nikad ne otvori a grejna sezona prodje.

Poslednja izmena:
Trenutno nam ne treba svakako jer je prosla sezona. A ovo sto komsija kaze da su zavrtali, zavrnuli su pojedinim stanovima dok drugi i kada su trazili nisu dobijali zavrtanje. Posle smo trazili kljuceve od ormarica koje do dana danasnjeg nismo dobili. Zato smatram da simplifikovanje resenja ‘moze da se zavrne ventil’ nije u redu jer je u realnosti bila totalno druga prica.

Edit: ne mislim da je Defke nesto lose rekao, al mislim da treba predstaviti situaciju kakva jeste da bi buduci kupci u novoj zgradu bili svesni potencijalnih problema. Da nije resenje ‘zavrni ventil’, nego je juri investitora/odrzavanje da ti otvore ormaric, a oni prebacuju loptu jedni sa drugih da to ne sme ‘zbog garancije’, pa ne moze pozivom da se trazi, mora pisani trag, pisi mejl, pa nisu videli mejl, na kraju niko nikad ne otvori a grejna sezona prodje.
Na sve ovo probleme koje ste vi imali bi mi buduci stanari nove zgrade, trebali da povedemo racuna u samom startu, mozda i kod potpisivanja preugovora... moze nest

Ja nisam u stanu (50 kvadrata) i najveći račun za grejanje mi je bio u decembru. Grejanje je bilo 2700, a instalisana snaga 2521. Ostalih meseci je bilo nešto malo niže, ali svakako bi najbolje bilo da je nula.

Ja nisam u stanu (50 kvadrata) i najveći račun za grejanje mi je bio u decembru. Grejanje je bilo 2700, a instalisana snaga 2521. Ostalih meseci je bilo nešto malo niže, ali svakako bi najbolje bilo da je nula.
Onda mora da vam je zavrnut glavni ventil. :)
Ja sam imao račune sa odvrnutim ventilom i radijatorima na nuli sve vreme otprilike oko 5-6k.
A zavrnuo sam ventil 8.marta i za tih 8 dana radijatora na nuli mi je račun oko 3.5k.

P.S. živeo sam i u Zemunskim kapijama gde je instaliran isti sistem, "po potrošnji". Tamo nismo morali da diramo glavni ventil. Kada su radijatori bili na nuli, potrošnja je bila nula i plaćala se samo instalisama snaga. Ovde je obrnuto, što je zaista meni čudno.

Ali ajde evo čisto za nove komšije u novih r7+, kada tražite novu upravnicu (jer će vam sigurno biti neko nametnut u startu od strane investitora), obavezno zaobiđite gospođicu Biljanu Bundalo. Šta nam je ta žena uradila za ovih par meseci, možemo da snimimo dugometražni film, i to neku vrstu tragikomedije.

Nije bio zavrnut glavni ventil. Isto mi je bilo kao i vama: 5-6k ako racunamo grejanje + komunalne usluge.

Aha nisam Vas dobro razumeo, napisali ste grejanje je 2700, a dodatno instalisana snaga je 2500, ja sam mislio sve ukupno Vam je 2700 a snaga je 2500...
Sorry na zabuni, ali svakako sam eto hteo da iskoristim priliku da "pohvalim" našu omiljenu Bilju. :)

Pozdrav,
aaaa

I ja se pridružujem pozdravima, nadam se uskoro i zvanično, bivšoj upravnici :D

Da podelim sa vama moje iskustvo iz zgrade gde sam ziveo. To je bila novogradnja i kad smo se uselili oni su nama grejanje naplacivali po kvadraturi iako smo imali kalorimetre. Onda sam to gurao dosta da se promeni tj. da se placa po utrosku i onda je upravnik to resio sa kompanijom koja je ocitavala. Ne znam da li je to i slucaj kod vas. Trazite listinge za protklih 6 meseci za celu zgradu od kompanije koja vam ocitava pa vidite da li su racuni srazmeni kvadraturi. Dzabe meni sto su mi radijatori bili zatvoreni kada sam placao grejanje komsijama. :)

Da podelim sa vama moje iskustvo iz zgrade gde sam ziveo. To je bila novogradnja i kad smo se uselili oni su nama grejanje naplacivali po kvadraturi iako smo imali kalorimetre. Onda sam to gurao dosta da se promeni tj. da se placa po utrosku i onda je upravnik to resio sa kompanijom koja je ocitavala. Ne znam da li je to i slucaj kod vas. Trazite listinge za protklih 6 meseci za celu zgradu od kompanije koja vam ocitava pa vidite da li su racuni srazmeni kvadraturi. Dzabe meni sto su mi radijatori bili zatvoreni kada sam placao grejanje komsijama. :)
Moze online da se gleda, pravili smo tabele za celu gradu pa uporedjivali, racunali razlike po ulazu i prosek itd.

Ma tako vam je sa svim stambenim zajednicama.

Evo kod drugara ispred zgrade napukla cev, izliva se pomalo kanalizacija i sve ispred i oko zgrade smrdi boga oca, bila neka gradska sluzba da sanira da ne siklja.
I sad stambena zajednica "trazi najjeftiniju ponudu" da to saniraju, a do tada ce da smrde na govna.

Das skoro 3000 eur/m2 za stan i onda divljas oko 1000 dinara mesecno odrzavanja, ludilo.

Evo kod drugara ispred zgrade napukla cev, izliva se pomalo kanalizacija i sve ispred i oko zgrade smrdi boga oca, bila neka gradska sluzba da sanira da ne siklja.
I sad stambena zajednica "trazi najjeftiniju ponudu" da to saniraju, a do tada ce da smrde na govna.

Das skoro 3000 eur/m2 za stan i onda divljas oko 1000 dinara mesecno odrzavanja, ludilo.
Nije ovde 1000 dinara u pitanju. Ovde su principi u pitanju gde se samo uzimaju pare a niko nista ne radi.

Ne znam situaciju u drugim zgradima ali znam sta je u nasoj problem a pare nisu jer smo spremni sami da finansiramo i advokata.

Ps. I komsinici da prenesem da ste svezi a nama se nakupilo posle 8-9 meseci da niko nista ne radi.

Nije ovde 1000 dinara u pitanju. Ovde su principi u pitanju gde se samo uzimaju pare a niko nista ne radi.

Ne znam situaciju u drugim zgradima ali znam sta je u nasoj problem a pare nisu jer smo spremni sami da finansiramo i advokata.

Ps. I komsinici da prenesem da ste svezi a nama se nakupilo posle 8-9 meseci da niko nista ne radi.
Jasno je meni, na obe strane bude problem. Imas i stanare kojima je puno da izdvoje neke pare ili ocekuju da ljudi besplatno ciste celu zgradu a imas i upravnike / firme koji ti uzmu pare a ne rade nista.

Ja se pre neki vikend zalio upravniku sto iznad komsije burgijaju 8 sati tokom vikenda kroz celo vreme mira on mi rekao "ne prica on sa mnom, idi ti pa pricaj sa njim i resavaj problem".
Placam upravnika a ja moram da resavam problem ako mi smeta, jbg...

Budućim kupcima od srca preporucujem da zaobidju ovaj forum 😹 Defke je jedini objektivan iako ne znam ko je uzivo, ali sastanak stanara kom sam sinoc prisustvovala, bolje da nisam, necu nikog da vredjam ali bukvalno Boze sacuvaj… S kim ja delim stambenu zajednicu, cast izuzecima, ali ti normalni i tihi sa konkretnim resenjima se ne cuju od urlanja pojedinih stara, kakva histerija i negativa, nisam videla to u zivotu, u jednom trenutku je umalo doslo do tuce i otimanja papira, vredjanje tzv upravnice koju su sami birali pa sad nista ne valja I u svemu se trazi mana. Ovde bot koji I dalje nema sta lose da kaze za kvalitet gradnje, izolacije I stana, samo izbegavajte skupove stanara, nemam pojma ko ljudima daje za pravo sa viču kao na livadi I da se otimaju, mene prozivaju neupucenom sto me bas nesto I briga, ne daje nikom nista za pravo da se dernja, I svi bi nesto a resenja nigde (konkretno oko odrzavanja zgrade). Sad sam prisustvovala umalo tuči i vredjanju žene, kakva god da je, nije u redu, sledeci put cu biti samo ukoliko je investitor tu pa probajte onda da divljate I da vredjate I da se otimate, gurate zenu itd. Fuuuuj, Pozdrav od bota

Razumem da ste stekli negativan utisak na osnovu jednog sastanka, ali smatram da nije korektno donositi sudove bez poznavanja šire slike. Već mesecima deo stanara aktivno ukazuje na ozbiljne probleme sa održavanjem zgrade, protivpožarnim sistemom i radom upravnice, šalju se mejlovi, obavljaju razgovori sa nadležnim službama i ulaže se veliki trud - što često nije bilo vidljivo onima koji nisu aktivno učestvovali.

Sastanak kome ste prisustvovali bio je kulminacija višemesečnog nezadovoljstva zbog neodgovornog odnosa, lažnog informisanja i opstrukcija od strane upravnice, koja je u međuvremenu i razrešena. Situacija na tom sastanku nije idealna niti opravdana, ali je posledica dugotrajnog ignorisanja problema, a ne nečije želje za konfliktom.

Podsećam da ste i Vi deo stambene zajednice. Kritike su dobrodošle kada su dobronamerne i utemeljene, ali bi bilo korisnije da energiju usmerimo na zajedničko rešavanje problema, a ne na javno omalovažavanje onih koji zaista pokušavaju da nešto promene na bolje.

Takodje, više nas Vam je objasnilo situaciju i šta je prethodilo sastanku od juče, tako da ne razumem šta nije jasno i zbog čega i dalje šaljete ovakve poruke.

Ja sam plaćao izmedju 11 i 12 000 održavanje i obezbedjenje mesečno, za upitnu uslugu. Zgrada nije mnogo prljavija sada u odnosu na to kada je Eson odrzavao. Veći problem su sistemi o kojima niko nema pojma gde je dokumentacija, niti u kakvom su stanju i da li su imali kontrolu.

I da dodam da sam veoma zadovoljan kvalitetom gradnje, da kucnem u drvo, nisam imao nijedan (veliki ili nerešiv) problem u stanu do sada. Komšije su odlične, i (skoro) svi smo složni oko rešavanja problema i situacije u kojoj se nalazimo. Odnos investitora prema nama i profesionalne upravnice sa kojima smo nažalost saradjivali su totalno druga priča. Svakako, radimo na rešenjima, i nadam se da ćemo uskoro moći da uživamo u uredjenoj zajednici.

Jasno je meni, na obe strane bude problem. Imas i stanare kojima je puno da izdvoje neke pare ili ocekuju da ljudi besplatno ciste celu zgradu a imas i upravnike / firme koji ti uzmu pare a ne rade nista.

Ja se pre neki vikend zalio upravniku sto iznad komsije burgijaju 8 sati tokom vikenda kroz celo vreme mira on mi rekao "ne prica on sa mnom, idi ti pa pricaj sa njim i resavaj problem".
Placam upravnika a ja moram da resavam problem ako mi smeta, jbg...

najjace sto posle x godina oguglas i vise ti nista ne smeta xD

To sam upravo i krenuo da pisem, ja ne znam nikoga ko je zadovoljan svojom stambenom zajednicom.

Posle nekog vremena samo prestanes da se bakces time, nije vredno zivaca
...i tako dolazimo do cele poente izmišljenog zanimanja profesionalni upravnik...
Na početku stvarno radi nešto da ti stanari povsruju, potom polako ali sigurno ubijaj želju stanara za konkretnom promenom na bolje vrlo smišljenim (ne)akcijama...i kad svi odustanemo- baškari se po raznim destinacijama i ubiri plodove svog (ne)rada povremeno organizujuće bespotrebne sastanke pro forme radi.

...i tako dolazimo do cele poente izmišljenog zanimanja profesionalni upravnik...
Na početku stvarno radi nešto da ti stanari povsruju, potom polako ali sigurno ubijaj želju stanara za konkretnom promenom na bolje vrlo smišljenim (ne)akcijama...i kad svi odustanemo- baškari se po raznim destinacijama i ubiri plodove svog (ne)rada povremeno organizujuće bespotrebne sastanke pro forme radi.
A upravnicu su sami izglasali, nakon smene prethodne koja je bila postavljena od strane investitora, pa sad opet menjaju pa ce, nadam se, sledeca im odgovarati posto je majka od jednog od stanara. Razmisljam sta bi bilo da ste tu zenu vredjali i gurali je na onaj nacin, pored decka cija je to majka. Kakva god da je, ja je ne poznajem ali nemate opravdanje za ono na kraju i kraj price.

Komsinice, ovo sto pisete je vas licni stav i mislim da mu je mesto u viber grupi. Sacuvajmo diskusiju na forumu za nase buduce komsije sa konkretnim problemima zgrade a ne licnih stavova i vaspitavanja.

Ps pozdrav za sve komsije koje se bore da stave stvari na pravo mesto

Samo da se nadovezem na ovo jos i prestajem sa off topicom :D
Po meni resenje je kao i sa politicarima, menjas ih kad god krenu da otaljavaju / zabusavaju posao, na svake 2-3 godine novi upravnik.

Isto smatram da je velika greska za upravnika uzeti nekoga iz zgrade, gubi se objektivnost i stvaraju se "klanovi" unutar stambene zajednice od strane prijateljskih komsija tog upravnika i ostalih ljudi, ovako neutralno trece lice je manja sansa da je nekome drugar / prijatelj itd.
Onaj upravnik o kome sam pricao zivi u nasoj zgradi pa opet ste videli sta mi je rekao na zalbu oko buke i nepostovanja kucnog reda.

Onaj upravnik o kome sam pricao zivi u nasoj zgradi pa opet ste videli sta mi je rekao na zalbu oko buke i nepostovanja kucnog reda.

Da li je upravniku zgrade u opisu posla da bude medijator konflikta između stanara? Nisam ironičan, pitam ozbiljno.

Ako jeste, to stvarno zvuči kao posao kojim niko normalan ne bi poželeo da se bavi.

Da li je upravniku zgrade u opisu posla da bude medijator konflikta između stanara? Nisam ironičan, pitam ozbiljno.

Ako jeste, to stvarno zvuči kao posao kojim niko normalan ne bi poželeo da se bavi.
Za to ga placaju, uglavnom jedan upravnik bude u vise zgrada a njegovo angazovanje bude minimalno.
Nije kao da upravlja zgradom 8 sati dnevno, nas upravnik redovno ide na posao a ovo obavlja kad stigne manje vise.

Ono sto jeste nadlezan je da ako neko krsi komunalni zakon (tj kucni red) da on razresi problem jer u sledecem slucaju ako ja pozovem komunalnu policiju i oni napisu kaznu, kaznjava se i profesionalni upravnik i stanar koji krsi kucni red.

Nije jasno i ova poruka je iskljucivo zato sto je 5 muskaraca guralo tu zenu na moje oci i otimalo joj papire. Doslovno sam pobegla kad sam to videla, traumaticno. Da ne pominjem uvrede, meni to nije opravdano ni na jedan nacin. Necu da se raspravljam sa nekim ko ucestvuje i odobrava to. Smirite ljudi malo taj bes, bilo je dece, potencijalno jos trudnica, nemate opravdanja stvarno za to cemu sam prisustvovala. Pozvacemo investitora sledeci put i stvarno digne li neko ton u mom prisustvu, zovem nadlezne organe, ali bi verovatno tad najglasniji pobegli. Je l’ garaza pokrivena kamerama? Posto necete da se podeli snimak gde se vidi jasno ovo sto sam upravo napisala. Ne zanimaju me opravdanja, ne postoje i dalje objasnjavanje mi samo govori da ste vi jedan od tih koji podrzavaju to, cast izuzecima.
Ne podržavam bilo kakvo nasilje ni neprimereno ponašanje, i nije u redu da mi se pripisuje takva podrška samo zato što ukazujem na širi kontekst problema. Ovakvo etiketiranje, kakvo ste naveli u poruci, nije ni fer ni tačno. Sastanci su prethodno bili mirni, ali problemi su sistemski i dugotrajni, a nezadovoljstvo se gomilalo. To što ste prisustvovali jednoj eskalaciji ne znači da razumete sve što joj je prethodilo.

Stičem utisak da svesno zanemarujete ozbiljne probleme koje imamo u zgradi i u radu (SNS) upravnice, i da se celokupna vaša poruka svodi na lični doživljaj sa sinoćnjeg sastanka, bez osvrta na višemesečne pokušaje stanara da reše konkretne i nagomilane probleme u održavanju zgrade. Svi imam opravo na mišljenje, ali to ne daje za pravo da se javno vređaju i omalovažavaju komšije koje aktivno pokušavaju da doprinesu zajednici.

Neću dalje ulaziti u raspravu - niti mi je cilj da se bilo kome pravdam. Samo apelujem da se ne zaboravi kontekst i da se u zajednici svi trudimo da doprinesemo, a ne da jedni druge etiketiramo. Svako dobro.
Samo da se nadovezem na ovo jos i prestajem sa off topicom :D
Po meni resenje je kao i sa politicarima, menjas ih kad god krenu da otaljavaju / zabusavaju posao, na svake 2-3 godine novi upravnik.

Isto smatram da je velika greska za upravnika uzeti nekoga iz zgrade, gubi se objektivnost i stvaraju se "klanovi" unutar stambene zajednice od strane prijateljskih komsija tog upravnika i ostalih ljudi, ovako neutralno trece lice je manja sansa da je nekome drugar / prijatelj itd.
Izglasali smo smo predsednicu skupštine stanara kao privremeno rešenje dok ne rešimo goruće probleme sa obzirom na iskustvo koje smo imali sa prethodne dve upravnice. Za to vreme ćemo polako tražiti nekog normalnog upravnika/upravnicu. Jasna je bila beskorisna, Biljana nas je unazadila, tako da mislim da je bolje da ne žurimo sa ponovnim angažovanjem :(

Na godisnjem sam odmoru pa nisam bio na poslednjom sastancima, ali kako su mi preneli Biljana je na papir na koji su ljudi potpisivali prisutnost podmetnula sa druge strane saglasnost za angazovanje firmi za odrzavanje, pa pobegla kad su je otkrili. Ako je to istina, stvarno ne znam sta reci, ovo postaje ko neki montipajtonovski skec.

Ni meni se u startu nije svidjalo sto su neki od komsija maltene odmah usli u konflikt sa njom ali zena je sada vec i najstrpljivije izludela.

Vrh