Šta je novo?

Residence 7+, Zemun

U zemunskim kapijama sam zivio preko 3 godine, nijesam bio bas zadovoljan cistocom, ali mislim da se to popravilo u poslednjih par mjeseci, i plus, dosta je bilo jeftinije nego ova ludost. Takodje, prije toga sam zivio u zgradama savade, do zgrada A bloka, i mislim da je city facility obavljao posao korektno, takodje nije bilo skupo odrzavanje, istina da je to bilo prije skoro 5 godina, ali eto, neka preporuka s moje strane

Koliko vam je bilo rečeno da će koštati kada ste kupovali stan?
Ja se iskreno i ne secam tog momenta. Pored svih pratecih stvari, nisam ni razmisljao o tome, ali sigurno nisam ni mastao da ce da budu ovolike cene. Ali najbitnije je da mozemo da nadjemo firmu koja je jeftiinija i da promenimo.

To su vam cene, manje vise svuda isto... Ništa iznenađujuće...

MIslim da vecina stanara sebe smatra slobodnim gradjanima ,pa stim u vezi cemu onda obezbedjenje...ili mozda ne razumem funkciju obezbedjenja...
Većina objekata koja se gradi u poslednje vreme, mislim na veće komplekse (naša zgrada je jedan od manjih kompleksa), spada u zgrade "residencijalnog tipa" koju karakterišu neke dodatne stvari u odnosu na "obične" zgrade, u to spada i obezbeđenje. Slažem se da bi imalo više smisla da imamo obezbeđenje noću nego danju. Koliko sam skontao kod nas je obezbeđenje angažovano od 7-17h. Neka me ispravi neko ako grešim.

Većina objekata koja se gradi u poslednje vreme, mislim na veće komplekse (naša zgrada je jedan od manjih kompleksa), spada u zgrade "residencijalnog tipa"
Samo da dodam. Svaka zgrada u kojoj ima stanova za stanovanje je rezidencijalnog tipa, do je definicija. A nevezano za to, kompleks je kada ima više objekata koji čine celinu.

Koliko sam skontao kod nas je obezbeđenje angažovano od 7-17h. Neka me ispravi neko ako grešim.
Malo sam se raspitao u vezi posla i usluga koje dobijamo plaćanjem obezbeđenja, liči mi da je poželjno imati obezbeđenje u zgradi.

Obezbeđenje radi 24h dnevno, tj neprestano. Ovlašćenja nema velika, ali je potrebno kao tačka kontakta prilikom situacija koje mogu da ometaju stanare, kao na primer: trebalo bi da se trude da obezbede nesmetan saobraćaj oko rampi upozoravajući nesavesne vozače koji tako parkiraju da blokiraju put, obilaze zgradu i oko zgrade u smeni, imaju pristup kamerama ukoliko zatreba, mogu da kontaktiraju policiju u naše ime i svedoče, upozoravaju stanare koji prave buku i tako uznemiravaju druge, i ostalo.

Zdravo svima, nova sam na forumu pa sam htela da vidim sa buducim komsijama kako su zadovoljni do sada zivotom u stanovima, naselju? Koliko je infostan za 93 m2 jel zna neko? Hvala unapred

Zdravo svima, nova sam na forumu pa sam htela da vidim sa buducim komsijama kako su zadovoljni do sada zivotom u stanovima, naselju? Koliko je infostan za 93 m2 jel zna neko? Hvala unapred
Prvi infostan nije jos stigao, trebalo bi ovih dana valjda. Ja sam stanom prilicno zadovoljan, za neke zamerke sa primipredaje se cekalo na popravke ali na kraju su sve odradili.

Sto se tice okoline, utisak je da su prerano usli u primopredaju, jer se jos uvek radi okolo, lokali su jos prazni, interfon jos recimo nije pusten a rampa za garazu radi tek od prosle nedelje, tek ove nedelje prebacujemo strujna brojila na nas itd. Malo je haoticno sa odrzavanjem jer firma za odrzavanje i investitor prebacuju loptu jedni na druge u ovom medjuperiodu. Mislim da cemo tek za mesec-dva imati kompletniju sliku.

Ima puno poruka, ne mogu da ispratim a mrzi me da gledam na ceop-u. Jel dobijena upotrebna dozvola na kraju?

Hvala puno Defke.
Zbog cega nam je vazna ta upotrebna dozvola u ovom momentu? Jel koci nesto oko povracaja PDV-a?
Ako se setite (Defke) napisite nam koliko je infostan. I da li ste nesto resili oko ove velike cifre za odrzavanje? Hvala jos jednom ❤️

Hvala puno Defke.
Zbog cega nam je vazna ta upotrebna dozvola u ovom momentu? Jel koci nesto oko povracaja PDV-a?
Ako se setite (Defke) napisite nam koliko je infostan. I da li ste nesto resili oko ove velike cifre za odrzavanje? Hvala jos jednom ❤️
Bez upotrebne ne moze da se izvrsi knjizenje stana u katastru koliko ja znam, mogu samo predbelezbe da stoje.
Bitna je upotrebna jer ako se ne nabavi u odredjenom periodu (dok vazi gradjevinska) mora opet da se trazi nova gradjevinska dozvola pa upotrebna dozvola, a do tada stan fakticki nije uknjizen na kupcai nije 1/1 sto bi rekli.

Kad sam ja septembra 2020. proveravao investitora na ceop-u on je obecavao upotrebnu "do kraja godine". Na kraju se to oduzilo. 4-5 odbijanja, jer svaki put nesto fali, ali ima znacajnih pomaka. Na kraju ga dobise posle 2 god i 9 meseci.
Svakome je bitno da je stan uknjizen a ne neka divljina...

Hvala puno Defke.
Kao sto rekose iznad, upotrebna koci knjizenje i dalju prodaju stana (notar ne moze overiti ugovor ako stan nije uknjizen, niti kupac moze dobiti kredit). Povrat PDV-a se dobija i bez nje.

Kada stigne infostan napisacu. Sto se racuna za odrzavanje tice, u toku je trazenje drugih ponuda, kao i inicijativa za smenu upravnice, dosta su se stanari angazovali oko toga.

Pitanje onima koji su se već uselili - kakva je zvučna izolacija? Koliko se čuju komšije i buka sa ulice (onima koji direktno na nju gledaju)?

Komšije se ne čuju kroz zidove, zvučna izolacija prema spolja je fenomenalna.

Ono što sam primetio jeste da se čuju zvukovi kroz ulazna vrata (priča, prolazak ljudi).

Ja se još uvek nisam uselio, ovo su moji utisci boravka u stanu.

Hvala puno Defke.
Stigao je infostan u medjuvremenu, za 93 kvadrata je 3000, van grejne sezone, videcemo sad kad je krenulo grejanje kako ce biti.

Inace grejanje je, da kucnem u drvo, prilicno fino, obicno prve sezone to bude dosta slabasno.

Komšije se ne čuju kroz zidove, zvučna izolacija prema spolja je fenomenalna.

Ono što sam primetio jeste da se čuju zvukovi kroz ulazna vrata (priča, prolazak ljudi).

Ja se još uvek nisam uselio, ovo su moji utisci boravka u stanu.

Ovo je odlicno, ja sam u starogradji u centru gde se ne cuje prakticno nista osim kao i kod vas kroz vrata, znaci verujem da tesko moze bolje.

Drago mi je bas sto vam je i grejanje dobro, imali ste srece koliko vidim sa vecinom stvari.

Da dodam vezano za infostan, posto sam zivela neko vreme u iznajmljenom stanu sa placanjem po utrosku, mnogo je isplativije i pored visokih racuna zimi.

Pozdrav svima,
Znam da je neko ovde jednom prilikom pomenuo da se planira izgradnja jos jedne zgrade pored ove, jel ima neko neku informaciju? Poslao sam upit Conzi ali ne odgovaraju, a vrlo sam zainteresovan, nazalost ovde sam zakasnio sa kupovinom.
Hvala unapred na odgovoru

Pozdrav svima,
Znam da je neko ovde jednom prilikom pomenuo da se planira izgradnja jos jedne zgrade pored ove, jel ima neko neku informaciju? Poslao sam upit Conzi ali ne odgovaraju, a vrlo sam zainteresovan, nazalost ovde sam zakasnio sa kupovinom.
Hvala unapred na odgovoru
Na parcelama pored (desno od zgrade) je u toku postupak dobijanja lokacijskih uslova:
Screenshot 2024-11-07 at 11.40.48.png

Vrh