Jesu li to postavljene providne staklene ograde na terasama ili samo stubovi?
Samo da dopunim sto se tice Inteze, 5,03 fixna kamata na 20 godina. Obzirom da je zarada banke 3%, ova kamata od 5% mu dodje kao da je euribor 2%.Što se tiče kredita, cimao sam nekoliko banaka za ponudu kredita, i za sada mi NLB Komercijalna deluje najbolje sa ponudom kombinovanog kredita: 5,03% fix prve 3. godine, a nakon toga 2.95%+6mEuribor. Intesa mi je ponudila samo fiksnu ponudu 5.03%. OTP i RF slična priča, sa minimalnim razlikama. Još uvek čekam da mi se jave iz Direktne.
Samo stubovi, mislim da ce stakla biti tamna, kao na Tri Nove.Jesu li to postavljene providne staklene ograde na terasama ili samo stubovi?
Nadam se da hoce. Sa sajtu su mislim skroz providni.Samo stubovi, mislim da ce stakla biti tamna, kao na Tri Nove.
Konacno dobija izgled Meni se cak vise svidjaju ovi tamniji paneli od onih na renderu.
Kada je to bilo? Ja se secam samo fiksne 4%, kada je 6m euribor bio -0.5%, a promeniljva oko 3%A u jednom momentu, pre nekoliko godina, fiksna je bila 2,5%.
Bolji tamniji definitivno!Samo stubovi, mislim da ce stakla biti tamna, kao na Tri Nove.
Konacno dobija izgled Meni se cak vise svidjaju ovi tamniji paneli od onih na renderu
Banka daje 5% zato su očekivanja da će u narednih 20 godina euribor biti dosta niži. Baš kao što kažeš, procena je da će euribor u proseku biti ispod 2% + standardna marža oko 3%.Samo da dopunim sto se tice Inteze, 5,03 fixna kamata na 20 godina. Obzirom da je zarada banke 3%, ova kamata od 5% mu dodje kao da je euribor 2%.
Nije mi bas jasno o cemu se radi, kada se nudi tako niska kamata (za danasnje pojmove) na toliki rok. Logicno bi bilo da je kao sto kazes, da se banka kladi da ce euribor biti ispod 2%, cim nudi takvu kamatu, ali sa druge strane, uzevsi u obzir kako se stvari u politici i ekonomiji odvijaju, ko moze da garantuje tako niske stope euribora za veci deo otplate od 20 godina. Takodje, bankarka kaze da skoro svi kupci na kredit biraju fixnu 5%, tj da varijabilnu skoro niko ne uzima.Baš kao što kažeš, procena je da će euribor u proseku biti ispod 2% + standardna marža oko 3%.
Da li je ovo ovaj tip stana Četvorosoban stan tip 4.2? Ne mislim na ogledni...Bio da obidjem stan juče, puna zgrada majstora, radi se punom parom Četvrti sprat, četvorosobni stan.
Prvi utisci o stanu su mi malo mixed, iz nekog razloga sam očekivao da će dnevna soba sa kuhinjom biti dosta prostranija nego što jeste, ali moguće da je to zbog toga što je sve zamračeno trenutno pa nemam osećaj za prostor. Još nema struje u stanovima, i treba da se namesti tuš kabina i rešetka za sušenje, ali mi osim toga deluje manje više gotovo što se tiče ovog dela gradnje. Obišao i ogledni stan nakon toga, deluje lepo sredjeno, dobio preporuku za firmu koja je radila zidne ploče i kuhinju. Stepenice i hodnici u zgradi mi nekako deluju skučeno, očekivao sam malo više prostora. Obišao i komšiluk, i mogu da kažem da sam iz nekih komentara ovde očekivao pustoš i nefunkcionalni kraj, ali Prvomajksa je na 5 minuta pešaka sa gomilom restorana i prodavnica, a neko mi je spomenuo da je tu blizu i pijaca, tako da sam zadovoljan okolinom (šanac excluded). Dosta zelenila, i deluje mi da je sve dostupno na pešačkoj distanci. Spomenuli su i meni da se u prizemlju planira Pepco i IDEA, bar trenutno, i još uvek nemaju nikakve ponude za internet provajdere.
Što se tiče kredita, cimao sam nekoliko banaka za ponudu kredita, i za sada mi NLB Komercijalna deluje najbolje sa ponudom kombinovanog kredita: 5,03% fix prve 3. godine, a nakon toga 2.95%+6mEuribor. Intesa mi je ponudila samo fiksnu ponudu 5.03%. OTP i RF slična priča, sa minimalnim razlikama. Još uvek čekam da mi se jave iz Direktne.
Par slika mog i oglednog stana i Jelovca tu pored:
Pogledajte prilog 187286Pogledajte prilog 187287Pogledajte prilog 187288Pogledajte prilog 187289Pogledajte prilog 187290Pogledajte prilog 187291Pogledajte prilog 187292Pogledajte prilog 187293Pogledajte prilog 187294Pogledajte prilog 187295Pogledajte prilog 187296Pogledajte prilog 187297Pogledajte prilog 187298Pogledajte prilog 187299Pogledajte prilog 187300Pogledajte prilog 187301Pogledajte prilog 187302Pogledajte prilog 187303Pogledajte prilog 187304Pogledajte prilog 187305
Kapije su sa svim manama ipak ozbiljno i jedno od boljih naselja u Zemunu jer imaju sirinu i kakvu takvu infrastrukturu. Dzaba lepa zgrada ako je na malom placu, ako odmah izadjes na ulicu, ako nemas ni klupu ispred. S druge trane verovatno da i mikrolokavija ima nekog udela. Na kraju, u Kapijama su gotovo svi stanovi prodati, a jos uvek se trazi stan vise, dakle potrosnja postoji, zato i cene takve. Da li je opravdano ili ne tto je druga prica.Voleo bih da čujem neko razumno objašnjenje zašto se Zemona (u Banatskoj) prodaje po 2.500 EUR + PDV?
A da ne pričam o Zemunskim kapijama koje su još skuplje. Lokacija koja je udaljena od centra BG bar za 3km više...
Po ovome izađe da je ovaj projekat ubedljivo najjeftiniji u Zemunu (ne računam Square Residence koji je već godinu dana u zastoju).