Šta je novo?

Rekonstrukcija ulice Kneza Miloša

Може трамвајска и жута трака да буду иста. Ако су тролејбуси спорни, треба тежити аутономним.

Може трамвајска и жута трака да буду иста. Ако су тролејбуси спорни, треба тежити аутономним.
To sam i pokušao da predstavim ali sam izgleda doveo do dodatne zabune haha. Moja ideja je da ako je moguće tuda ide tramvaj, a da bude žuta traka kao u Vojvode Stepe, samo naravno sa maksimalnim restrikcijama za privatna vozila. Ako ne tramvaj, onda ostaje samo žuta traka za autobuse i trolejbusem ali po sredini kolovoza.

Pa baš i ne, jer onda moramo da imamo po jednu dodatnu traku u zoni stajališta, pored one jedne koja je već predviđena da se doda. Eventualno do Višegradske sredinom, i onda krajnje trake do Nemanjine.​

Velika je šteta što Resavska nije šira ulica. Pa da se tu produži tramvaj. Jednom sam ovde razradio i okačio ideju za to ali teško bi to išlo, ipak je nezgodno zbog širine ulice i zbog prilaza KCS.

Ресавска је аномалија у планирању трамваја 80их. Боље да су вратили укинуту трасу у Милоша Великог.

Da li ce biti proširenja na 6 traka i u delu izmedju Londona i skupstine, jer tu nema mesta za to?

Neće biti ni širenja a ni bilo kakve rekonstrukcije, jer su ovi retardi nesposobni za to. Ne mogu godinama da srede čak ni trotoare ispred Vlade, MSP i Generalštaba. A kamoli da rekonstruišu jednu od najprometnijih ulica u gradu.

Koliko me sećanje služi, plan je samo na delu od Mostara do Nemanjine da se proširuje za jednu traku, sa ili bez podzemne garaže celom dužinom (obe opcije su bile u igri).​

Hvala. Po pitanju „retarda“ dovoljno je pogledati u kakvom je stanju fasada predsednistva kao i zgrade pored. Sramota.

Da li ce biti proširenja na 6 traka i u delu izmedju Londona i skupstine, jer tu nema mesta za to?
Nece tu da šire logicno
@Невене_к, ниси добро прочитао чланак, а и @Директор ти је одговорио. Све пише у пасусу, цитирам:

"Подземна гаража са 427 паркинг-места биће позиционирана између Немањине и Вишеградске улице и замениће незонирани паркинг дуж Кнеза Милоша, имаће 12.000 квадрата, двоструко више места него што је сада над земљом."

@Невене_к, ниси добро прочитао чланак, а и @Директор ти је одговорио. Све пише у пасусу, цитирам:

"Подземна гаража са 427 паркинг-места биће позиционирана између Немањине и Вишеградске улице и замениће незонирани паркинг дуж Кнеза Милоша, имаће 12.000 квадрата, двоструко више места него што је сада над земљом."
Razumem to ali gradnja garaze ne implicira direktno sirinu puta koji ce biti iznad i dokle.

Vrh