Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Ratko Mitrović iliti MBA-RMN je za ove iz Bauwesen/Energoprojekt grupe bila gospodska firma.

Znači ovi su toliko đubre, da i MBA-RMN pored njih izgleda kao megakorporacija sa ozbiljnim referencama Ruzveltove/Slavije/Bulevara Oslobođenja
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ratko Mitrović iliti MBA-RMN je za ove iz Bauwesen/Energoprojekt grupe bila gospodska firma.

Znači ovi su toliko đubre, da i MBA-RMN pored njih izgleda kao megakorporacija sa ozbiljnim referencama Ruzveltove/Slavije/Bulevara Oslobođenja

Bas tako.
Zanima me samo zasto vec na prvi pogl;ed sve deluje raspadnuto i lose iako je postavljeno pre godinu dana?
Taj skver je poslednji uradjen.
 
Dana 994. stavljam fokus na spojeve sa poprečnim ulicama. Negde su jednostavno ostali bangavi:
20220304_075914.jpg

Ali su zato negde ostali i šuntavi, ostavljeni da se sami završe:
20220304_075922.jpg

Za divno čudo, postoje (najmanje) tri mesta, gde se to zaista i desilo, kao na primer ovde gde su drugi radnici mesecima kasnije postavljali telekomunikacione kablove u Dubrovačkoj, pa usput zakrpili i taj ostavljeni spoj sa Cara Dušana:
20220304_080249.jpg

Ili ovde, gde su dobrotvorni radnici sa CU37 gradilišta zakrpili obližnji nikad završeni-spoj na raskrsnici dva Cara - ali avaj, bio posan beton;
20211204_111259 (1).jpg

A graditelji CU37, su oblikom fasade, malo uvukli i regulacionu liniju, te je sada trotoar ugledao svetlo dana - malo uži no što nam treba:
20220304_080048.jpg

CU37 lepo napreduje:
20220304_080141.jpg
 
Fascinantan je taj "raspali" izgled. Ta dinamika starenja ploca i raspad svega.
Ima samo dva objasnjenja:
1. ili je magija ili je delo zlih (djilasovskih) sila.
2. Ili je konceptualna umetnost (Vesic je drugar sa ekipom Marine Abarmovic) pa trotoari i plocnici ubrzano stare i upijaju emocije stanovnika.
 
Po prijavi gradske vlasti da su četiri bulevara „odavno otvorena“, ali i pritužbama građana da je gradilište zapravo odavno napušteno, formirana je nezavisna istražna komisija u sastavu: dežurni Inspektor, forenzičar-patolog, zvanični fotograf i zapisničar-hroničar.

Prva stvar, koja je bila na dnevnom redu komisije je da se ispita kvalitet kolača „Berislav“, za koga je iskazana osnovana sumnja, da u zimskom periodu umesto letnje pokrivke od borovnice, ima pokrivku od kupina, malina i tzv. „crvenog voća“.
20220310_154554.jpg

Nedvosmisleno i jednoglasno je utvrđeno da su gorenavedene tvrdnje tačne, ali da to, ni na koji način, nije uticalo na sam kvalitet kolača, te da isti ima poslužiti da opskrbi našu komisiju neophodnim energentima do samog završetka naše specijalne terenske operacije, nakon čega bi se ista nastavila u Penziji uz obezbeđivanje novih energenata u vidu tečnih ječmenih (i pšeničnih) derivata.

Osim toga, konstatovana je i činjenica da su ukrajinski gradići Berislav i Novoberislav od prekjuče pod kontrolom ruskih snaga, ali da ni to, ni na koji način, ne može uticati na našu specijalnu operaciju na gradilištu 4 bulevara.
Capture.JPG


Po konstataciji da je gradska vlast apsolutno u pravu, i da su 4 bulevara zaista odavno otvorena, komisija je svu svoju pažnju usmerila na tri glavna pravca istrage po pritužbama građana: FUŠ, KRŠ, NEDOVRŠ.
  • Pravac FUŠ. Dežurni inspektor je utvrdio niz propusta u projektovanju, izvođenju i održavanju. Glavna odlika ovog pravca i svojevrstan simbol čitave rekonstrukcije su pali i krivi semafori. Tokom ove reportaže, zabeleženo ih je 7 (sedam). Ništa manje zanimljivi bili su i utonuli trotori, razigrani šahtovi, ispali ivičnjaci, čuvene raspale ograde i stubići od presovane rđe, umetnuti čačkalicom u ratluk (copyright BR).
IMG_4517.jpg

  • Pravac KRŠ. Zvanični fotograf je revnosno ovekovečavao čitav niz situacija u kojima su iza vrednih neimara ostala omanja brda šuta, neiskorišćenog materijala, i raznog inventara. Vredni neimari su se nadali da će im građani i majka priroda pomoći u procesu odnošenja, raznošenja i uklanjanja tih brda, ali se to samo delimično dogodilo.
IMG_4434.jpg

  • Pravac NEDOVRŠ. Forenzičar patolog je konstatovao da je gradilšte mrtvo nešto više od 8 meseci, uz najmanje dva pokušaja oživljanja u tom periodu. Uočeno je pregršt lokacija na kojima nije završeno popločavanje trotoara i parking mesta. Semaforska postolja nisu sva zalivena betonom. Anti-parking stubići nisu svuda postavljeni. Spojevi sa poprečnim ulicama nisu svi završeni.
IMG_4465.jpg


Prilikom izvođenja naše specijalne operacije, snage pod kontrolom gradskih vlasti poslale su omanju diverzantsku grupu, koja je pokušala da nas omete u radu, a zatim i da potpuno sakrije tragove najeklatantnijih primera fuša, krša i nedovrša. U jednom trenutku situacija je bila izuzetno naelektrisana, i vozilo pod upravom dva izuzetno iskusna visokopozicionirana oficira je u potpunosti upalo u našu teritoriju i sa oba točka prekrilo rupe koje smo želeli da dokumentujemo. Samo neverovatnom prisebnošću, veštinom diplomatije i veštim pokretima preko papučice gasa i kvačila, izbegnuta je veća eskalacija i tragedija po ljudstvo i tehniku.
20220310_181727.jpg


Naravno, CU37 lepo napreduje:
IMG_4471.jpg
 
Хвала на одличној репортажи+форензици. Остаће будућим генерацијама у аналима, као приказ савршене хармоније Дорћолских булевара и перфектних радова надзираних од стране омиљеног заменика Градоначелника у последњих 1000 година.
 
CItav utisak je da je vec potrebna rekonstrukcija istog.
Nelke ploce volsebno nestaju.
Mejdutim gradjanima ovih ulica sve to ne smeta.
Neme nekog nezadovoljstva na platou, ljudi hodaju i padaju u rupe, sve im je normalno.
Naravno.
Nek uzivaju u svinjcu kad vole taj svinjac.
 
Vrh