Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Да. Некако дају шмек крају, биће безвезе ако само избетонирају.

Mislim da će samo da izbetoniraju, zato što je planirano celom dužinom od Tadeuša Košćuškog do Vuka da se tramvajska baštica koristi i kao kolovozna traka.

Za sad se koristi kao parking za posetioce basti. Jedva cekam da krenu tramvaji da se to promeni. Ziv nisam da vidim gde ce da se parkiraju, ali morace da pesace malo.
Inace broj basti se uvecava, danas je montirana za onaj novi giros. I prilicno je velika.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750584#p750584:2ubpnymu je napisao(la):
Дошљак » Pon Jun 22, 2020 9:05 pm[/url]":2ubpnymu]Да. Некако дају шмек крају, биће безвезе ако само избетонирају.

Slažem se, naročito što može da se iskoristi dosta već postojeće i samim tim se uštedi na materijalu, a kocka je u poredjenju sa bilo kojim betonom trajnije rešenje, a ako uzmemo u obzir beton koji ovi izliju, u poredjenju sa tim i staklo je trajnije.

Искрено не видим зашто је коцка проблематична за вожњу моторних возила?

To и није неки аргумент искрено, имамо коцку у многим улицама. И искрено треба дестимулисати вожњу моторних возила трамвајским баштицама ако желимо функционалан трамвај на овој траси.

Za tramvajske baštice razumem, mada imaj u vidu da po njima treba da voze i autobusi. A praksa je pokazala da autobusi i sad u Dušanovoj radije voze po kolovozu nego po kaldrmi gde su baštice.

Lično mislim da je kaldrma na ovom forumu baš baš precenjena.

Sve zavisi od toga gde se meće i kako se uklapa sa okolinom (i estetski i funkcionalno).
Iz samo njima znanog razloga, vole da trpaju kaldrmu tamo gde joj nije mesto, a tamo gde bi lepo legla, vole da meću asfalt. Znam da pojedinci misle da bi odlično legla na Dorćolu, ali nikako ne kako neki zamišljaju, da se veći deo centra izkaldrmiše. Na potezu Zoo vrt - Vukov spomenik bi imala smisla da je ostala tzramvajska baštica samo za gradski prevoz. Što se tiče vožnje autobusa van tramvajske baštice, to je zato što je ista u Cara Dušana većonom kao da je neko prosuo kocke oko tramvajskih šina. A njima se niko nije bavio od kako je urađena rekonstrukcija pre II svetskog rata i tramvajske šine prebačene sa sredine ulice da budu uz trotoar.

Глупост је што стављају друга возила осим јавног превоза у трамвајску баштицу. Ако је довољна једна трака по смеру у Војводе Степе, биће и овде исто. Стање коцке данас свакако није задовољвајуће, ипак она ту стоји деценијамa, можда чак и пола века без озбиљније реконструкције. А да коцка може квалитетно да се сложи видели смо на Савском тргу и у Карађорђевој.

Нисам ни ја луд, нити мислим да је треба гурати свуда, али мислим да треба да се сачува тамо где има, попут ове пруге у Цара Душана.

Imamo na dosta mesta kocku nalivenu asfaltom, ali to opet ne znači da je treba svugde i po svaku cenu čuvati, kako zvuči iz tvog posta.

Поздрав људи, после дуго година читања, реших да се региструјем. Шта мислите колико ће трајати ова реконструкција, локал ми се налази у улици и поприлично сам забринут да неће бити посла уопште.

Па, ако су најављивали да ће цела саобраћајница од Рузвелтове до Зоо врта бити завршена до 20.12.2019. год., мислим да је јасно да ово никако не иде брзо. Поред пробијања рокова можемо да очекујемо и пробијање цеви,вероватно чак и магистралне. Елем, ево текста од јуна прошле године са веб-странице "е-Капија" (https://www.ekapija.com/news/255377...konstrukcije-kraljice-marije-27-marta-dzordza)

Rekonstrukcija četiri velike ulice u Beogradu, 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana je u toku, a planirano je da radovi traju 200 dana.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, rekonstrukcija je podeljena u tri faze, prva je od Ruzveltove do Takovske i trajaće 65 dana, druga od Takovske do Francuske, 70 dana i treća od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška trajaće 65 dana, dok će kompletna rekonstrukcija biti završena do 20. decembra, navodi se na sajtu Beoinfo.

...

Radovi se izvode prema sledećim deonicama:

1. Ruzveltova – Starine Novaka
2. Starine Novaka – Takovska
3. Takovska – Bulevar despota Stefana
4. Bulevar despota Stefana – Francuska
5. Francuska – Kralja Petra
6. Kralja Petra – Tadeuša Košćuška

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750880#p750880:3bipmf2m je napisao(la):
Marko_Zemun » Уто Јун 23, 2020 7:32 pm[/url]":3bipmf2m]Поздрав људи, после дуго година читања, реших да се региструјем. Шта мислите колико ће трајати ова реконструкција, локал ми се налази у улици и поприлично сам забринут да неће бити посла уопште.
Е ово је мени занимљиво питање, да ли се власници локала обештећују до износа просечног прихода који су остваривали пре реконструкција улица? Мислим мени би било логично да је тако с обзиром да је узрок штете коју трпе очигледан а да притом то није неки догађај или виша сила...
Да додам да сам видео да је рок ваљда први септембар, е сад они имају обичај да, и ако заврше у року, заврше улицу, а не и тротоаре.

Marko_Zemun":trs5gkjs je napisao(la):
Поздрав људи, после дуго година читања, реших да се региструјем. Шта мислите колико ће трајати ова реконструкција, локал ми се налази у улици и поприлично сам забринут да неће бити посла уопште.
To retko ko može da ti kaže sa sigurnošću. Koji je tačno zvaničan rok za završetak, ne znam, ali imajući u vidu da se još uvek nešto prčka i popravlja u 27. marta i Kealjice Marije, uprkos zvbanično varšenim radovima, da su se tek pojavili bageri na plotoima kod Osnovne škole i kafića Magic, samo da molimo boga da se ne potkači više od jedne stare cevi i možemo da kažemo da smo dobro prošli, uz neminovno probijanje zadatog roka.

Na moje veliko iznenađenje i oduševljenje, poskednja dva lokala otvorena u Cara Dušana su - moderne urbane knjižare. Lokalci će i dalje cirkulisati, pa se nadam da će biti i prometa.

A što se rokova tiče, Veuprava ne poznata isključivo po raskopavanju u roku Nešto mi ipak govori da će ova deonica biti kompletirana do oktobra.

Ako putin treba da prodje tuda onda hoce
bas me zanima hoce li plato pored hrama biti renoviran ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750893#p750893:2h889ti0 je napisao(la):
Кила » Uto Jun 23, 2020 8:12 pm[/url]":2h889ti0]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=750880#p750880:2h889ti0 je napisao(la):
Marko_Zemun » Уто Јун 23, 2020 7:32 pm[/url]":2h889ti0]Поздрав људи, после дуго година читања, реших да се региструјем. Шта мислите колико ће трајати ова реконструкција, локал ми се налази у улици и поприлично сам забринут да неће бити посла уопште.
Е ово је мени занимљиво питање, да ли се власници локала обештећују до износа просечног прихода који су остваривали пре реконструкција улица? Мислим мени би било логично да је тако с обзиром да је узрок штете коју трпе очигледан а да притом то није неки догађај или виша сила...
Да додам да сам видео да је рок ваљда први септембар, е сад они имају обичај да, и ако заврше у року, заврше улицу, а не и тротоаре.

Ма какви, препуштени смо сами себи, прво ово око Короне (доста људи није радило или је морало да ради до 14-15 часова) па сад ова реконструкција. Све је то супер биће лепше кад се заврши али ово пробијање рокова може свима да нам баш нашкоди.

Nemam neki argument zašto mislim da će rekonstrukcija biti gotova u oktobru (što je opet izvan roka, ali i pre zime), već je to više neki osećaj, ali evo par slika zauzvrat:

Prvo je na uglu sa Knjeginje Ljubice otkopana betonska kaseta kojom ide magistralni gradski toplovod:
20200624_081056.jpg

Stara dobra kocka odlazi u neki drugi film:
20200623_163129.jpg

A u okolnim ulicama je koooooolaps za vreme špica:
20200623_163423.jpg

Претпостављам да ова коцка може да се очисти и опет угради?

Večito g(r)adilište na uglu sa Palmotićevom. 20 radnika, od kojih 5 radi tempom puževa, a ostali uglavnom zazjavaju. :kafa:

Palm1.jpg

Palm2.jpg

Фино раде данас, тако су и јуче кренули али су сви отишли кући у 15. Има доста радника, скида се први слој асфалта, чим се напуни камион, дође следећи, има 3-4 камиона. Делује да су мало побољшали организацију, једино око чега могу да се отегну радови су неуцртане инсталације, начуо сам да су кад су радили Славију чекали неке две комисије јер кооперативе нема и имали су паузу месец дана у радовима.

Vrh