Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Zabraniti svima i da se kreću i da gledaju rekonstruisane ulice i trgove, i pogled oštećuje i može da dovede do ovih oštećenja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694494#p694494:bv6425pw je napisao(la):
astrodule » Sre Jan 01, 2020 11:46 am[/url]":bv6425pw]Tako je. Ali znate šta je najgore - njima je propala deonica auto-puta na kojoj nije ni bilo saobraćaja!?!

Mozda se radi o uticaju zlih sila?
Mozda je trebalo uzidati neku zrtvu u kolovoz pre pocetka rekonstrukcije?

Na šinama na raskrsnici DS-DžV umesto one gume koja se do sada izlivala oko šina, postavljeni su gotovi gumeni elementi duzine oko 1.5m i rebrasti su kao šara od autogume. Nisam do sada primetio tako nešto.

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694541#p694541:caqn2qtx je napisao(la):
stex_pb » Wed Jan 01, 2020 4:42 pm[/url]":caqn2qtx]Na šinama na raskrsnici DS-DžV umesto one gume koja se do sada izlivala oko šina, postavljeni su gotovi gumeni elementi duzine oko 1.5m i rebrasti su kao šara od autogume. Nisam do sada primetio tako nešto.

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Tako je duz cele ulice, to je jedina pozitivna stvar u celoj rekonstrukciji.

Pozitivna stvar je ta sto su umesto kratera i raspada od ulice kakva je bila do letos sada asfalt kakav dolikuje 21. veku. Verovao ili ne ali to je mnogo pozitivnije nego ta guma. I npr dve trake kod Masinca za skretanje u Karnegijevu..

Prvo, Karnegijeva nije kod Mašinca nego kod TMFa. Drugo, te "dodatne" trake su samo linije koje su i ranije mogle da budu nacrtane, jer je i ranije širina puta bila dovoljno da se zaobiđu vozila koja skreću u Karnegijevu. Što je i rađeno u realnosti.
Ja ne želim da komentarišem to da li je projekat dobar, jer nisam ni stručan niti živim u toj ulici pa da mogu da u nečije ime kažem da je rekonstrukcija pozitivna. Normalno je da će novi asfalt bez rupa i kratera biti pozitivna stvar. Ali ovde su daleko brojnije kritike na račun načina izvođenja radova, konstantnog kašnjenja i odlaganja završetka, srozavanje kvaliteta svakodnevnog života ljudi koji žive u toj ulici (i koji tu rade), kao i činjenica da se podanik Vesić i kompanija hvale otvaranjem nekakvih bulevara, dok u realnosti ništa nije završeno, a i to što je "otvoreno" nije funkcionalno.

I to što je "otvoreno" i pušteno u "promet", je ništa drugo do najobičnija ulica. Oduvek bilo i biće, koliko god se neki iz petnih žila trudili da prekrste ulice u bulevare. To što danas imamo nov asfalt, a juče smo imali stari asfalt i rupe uz drukčije iscrtane linije za trake, ne znači da će sutra sve biti tako sjajno i bajno. Jer da je zaista tako, Karađorđeva ulica bi mogla da se smatra završenom, jer smo dobili nov asfalt i nove tramvajske baštice. A u realnosti, mi imamo popucali asfalt oko šina u Starine Novaka, iako tramvaj tuda nije prošao od završetka te deonice. Plus što je kolovoz i dalje iste širine , a kakvog će biti kvaliteta, ostaje da se vidi. Mada sudeći po Starine Novaka, neće dugo. A imamo i dalje tramvajske baštice na kraju kolovoza, tik uz parking mesta, te tako i dalje ostajemo sa istim problemom blokiranja tramvajskog saobraćaja , ali i novim, dodatnim usporavanjem, obzirom na to da su tramvajske baštice pretvorene u kolovozne trake koje mogu podjednako da koriste i kola i tramvaji i autobusi.

To raspadanje ulica, a da nisu ni pustene u promet.
To je novi i nizi nivo naseg ponizenja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694494#p694494:25685kqb je napisao(la):
astrodule » Sre Jan 01, 2020 11:46 am[/url]":25685kqb]Tako je. Ali znate šta je najgore - njima je propala deonica auto-puta na kojoj nije ni bilo saobraćaja!?!
Simbol raspadnute deonice autoputa iz "nicega u nista" od 75 miliona evra je ona Ub-Lajkovac, na tvoju veliku zalost zapoceta 2010. godine, tako da razmisli pre nego sto ukanalis svoje partijiske ortake.

Evo ja pijem kafu na Marakani, sad prodjoh od Slavije ka autokomandi pa u vezi s tim me zanima sta npr konkretno nije uspelo u rekonstrukciji Bul. Oslobodjena evo dok pijem kafu ako bi mogao da mi kazes?

Wow, bravo, hvataj se za bukvalno za nepreciznost i što sam rekao "NIJEDNU".

Braniš neobranjivo pokušavajući da "dokažeš" da je Đilas bio isti ili gori od ovih sada.

Imao je i on gluposti, ali neuporedivo manje od SNS vlasti.

Poredis vlast koja je imala 50x manje projekata u gradu i kazes manje su gluposti imali. Genijalno

Juče sam prelazio ovu ulicu dok smo išli do Ulice otvorenog srca i mogu samo da tvrdim sledeće, za prelazenje ulice sa decom i kolicima za bebe ono je jedan HOROR.
Prelazak preko sina i kanala od pola metra... Morao da podignem kolica sa sve detetom. Ja to mogu ali supruga kao i ostale pripadnice neznijeg pola to nikako ne bi mogle same.
Mogli su barem da improvizuju neke mostiće od fosni /dasaka da se moze prelaziti.

Inače da li su gori ovi ili oni ili ko već... Totalno je nebitno.
Da ovde funkcionisu institucije, i nadzor izvodjenja radova kako treba, svako bi za svoje morao da odgovara i da nadoknadi štetu.

Rekonstrukcija Bul Oslobobodjenja je mozda jedina (delimicno) uspela rekonstrukcija u poslednjih 7 godina.

Medjutim nacina rada "ovih" je odvratniji od svega vidjenog do sada.
Taj prezir prema ljudima koji moraju da trpe.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694734#p694734:2e79vj0h je napisao(la):
Vračarac » 02 Jan 2020 12:01 pm[/url]":2e79vj0h]Poredis vlast koja je imala 50x manje projekata u gradu i kazes manje su gluposti imali. Genijalno

5, 50 ili 150 puta manje ili više projekata...
Samo idi0t može da istovremeno započne ovolike radove za koje nema resurse i kojima ne može da istovremeno upravlja, a misli da može.
Zato stručni, pametni, odgovorni i dobronamerni ljudi lepo završe jedno pa tek onda započnu drugo.
Prethodni stvarno nisu bili nešto naročito (znamo da je to moglo mnogo bolje), ali vi ste sve suprotno od navedenog.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694734#p694734:p7s7kxlc je napisao(la):
Vračarac » Today, 13:01[/url]":p7s7kxlc]Poredis vlast koja je imala 50x manje projekata u gradu i kazes manje su gluposti imali. Genijalno
Ova vlast se hvali i postavljanjem kontejnera ili poljskim WC-om ili ogradom, pa se zato čini da ima 50X više projekata.

Izgleda da to pali kod tebe.

Kod mene pali to kad vidim da se sredi ceo jedan deo grada, konkretno Zemun. Kada se srede sve predratne fasade, ili recimo Kosancicev venac to isto pali kod mene. A meni deluje da to razara mozdane celije kod tebe?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=694734#p694734:18q4ylfd je napisao(la):
Vračarac » 02 Jan 2020 12:01[/url]":18q4ylfd]Poredis vlast koja je imala 50x manje projekata u gradu i kazes manje su gluposti imali. Genijalno
Bolje i 50x manje, ali da to liči na nešto, i što je najbitnije, da se radi jedan po jedan. Daleko bolje i od ovog danas gde imamo 50x više, ali i 50x više glavobolje, jer se radi sve odjednom.
To što se tebi "povraća" od rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra , a srce ti zaigra i duša ti na mestu kada prođeš svim ovim ulicama sa asfaltiranim kolovozom , a šutem unaokolo i raskopanim trotoarom, i što sada imaš u centru više mesta za sedenje u baštama kafića, je tek priča za sebe. Običnom građaninu , nezaluđenom baštama kafića, nije gušt da se provlači kozjim stazicama između bašti kafića i zgrada.
Šta god mislili o seči platana u Bulevaru i celoj rekonstrukciji od Vukovog spomenika do Cvetka, ona se barem ne raspada za razliku od nekih drugih, niti je korenje stabala upleteno među instalacije, niti će u budućnosti praviti problem. Od prvobitnog plana da se tramvajske šine postave po sredini ulice na potezu od Zoo vrta do Vuka, odustalo se jer su se oni koji su glavni za projekat, uplašili da bi to moglo da bude loše prihvaćeno među običnim građanstvom, obzirom na seču većeg broja Dorćolskih platana. Na kraju, platane niko ni ne spominje, već puštanje saobraćaja kroz zonu radova sa sve šutom oko istog, postavljanje kocki i njihovo preslaganje, puknute cevi, nepostojanje roka, raskopan trotoar bez postavljenih kocki duži vremenski period, neobzbeđivanje korenja stabala od ponovnog uplitanja među instalacije...

A kad smo kod ove teme pali me to kada vidim da izmedju rekonstruisane Ruzveltove i rekonstruisane Takovske vidim sredjenu ulicu Kraljice Marije. A iznad Kraljice Marije kada vidim sredjenu V gimnaziju i rekonstrusisan Tasmajdasnki stadion. Takodje, pali me i ova nova palilulska pijaca mogu ti reci, a od pre neki dan i sredjena zgrada bazena Tas. I Central garden i nova kula isto pali kod mene kad vidim kako lepo izgleda i onaj park sto se pravi iza doma zdravlja Palilula.
@Sole, ako nije problem da od sada koristis termin rekonstrukcija 1/3 bul. Kralja Aleksandra, posto je jako odvratno i ljigavo kada kazes samo "rekonstrukcija" bulevara, ulice koji ima 7km a rekonstrusiano je 2 ipo. Hvala

Te “rekonstruisane” ulice koje si naveo imaju ozbiljan problem sa trotoarima, a pošto su trotoari sastavni deo ulice smatram te projekte neuspešnim ili u najmanju ruku nedovršenim. U Ruzveltovoj se trotoari bukvalno raspadaju, u Takovskoj su oduzeti pešacima biciklističkom stazom koja vodi niotkuda ka nigde, u Kraljice Marije suvišno da komentarišem (imaš gore puno pritužbi sa slikama). To sa trotoarima je očigledno ozbiljan i širi problem - imamo identičnu situaciju na Slaviji (plato se raspada), i sada u Karadjordjevoj gde trotoari ne postoje. Došli smo ne samo zbog ovih propusta već generalno zbog nemara, u situaciju da kao pešak ili recimo porodica sa kolicima za decu (da ne pričam duplim za blizance) ne možeš proći mnogim centralnim ulicama.

Nije sve crno belo - ima tu i tamo dobrih projekata i ja uvek podržavam kada se grad unapredjuje bez obzira ko je na vlasti, ali da se radi kako treba i da se znaju prioriteti.

Rekonstrukcija Slavije i Bulevara oslobođenja je u bukvalnom smislu šminkanje. Vrlo slično je, ako ne i isto, kao asfaltiranje ulica u prigradskim naseljima, u smislu "evo čisto nešto da smo uradili za vas, sad nam dajte vaše glasove". Slavija nije dobila nikakvo unapređenje, jer je sama poenta rekonstrukcije bila da se unapredi protočnost saobraćaja, a ti nije dobijeno. Fontana svetli, niko je više toliko ni ne gleda, ne peva, plato zvrji prazan. Bulevar oslobođenja kao da nije ni urađen, ne vidi se ništa, a autobusi ponovo lupaju kao i pre rekonstrukcije. Kraljice Marije ništa nije dobijeno, trotoar nije završen, put kao asfaltiran, ali je još uvek rano uopšte reći ista o kvalitetu. A način rada, već je sve rečeno i ovo je katastrofa, da se ulica od 200m ili koliko već, radi 6 meseci, i još nije završeno. Sređivanje fasada je uvek pozitivno, i to je za pohvalu. Što ne spominješ Karađorđevu Vračarac? Trg Republike? Spominješ samo ono što misliš da je urađeno kako treba i bez većih skandala kao ovo što se dešava u poslednjih godinu dana, samo jer ti odgovara da botuješ.

Vrh