Šta je novo?

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. Marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana

I zaista, zaista, vam kažem: kiša prestaše da pada, i dođoše narandžasti ljudi. I postavljaše šine, i bi volja šefičina na zemlji, kao i na betonu. I šine utegnuše i variše. I buku nečovečnu njihove mašine proizvodiše. U dim i blato sve pretvoriše:
20201008_103104.jpg

Kapetan Miša svoje vreme čekaše.
Kapetan Misina 1 by Berislav Opanjković, on Flickr

Knićaninova raskopana stajaše.
Knicaninova 1 by Berislav Opanjković, on Flickr

Knicaninova 2 by Berislav Opanjković, on Flickr

Ka Ljubici pogledaše, ali ivičnjaka redanje ne videše.
Knicaninova 4 by Berislav Opanjković, on Flickr

Višnjićeva žabirana bijaše.
Visnjiceva 1 by Berislav Opanjković, on Flickr

Rupa kod orionovog kabla otvorena zjapiše.
Visnjiceva 3 by Berislav Opanjković, on Flickr

Zemlju do Kralja Petra ravnaše.
Visnjiceva 2 by Berislav Opanjković, on Flickr

A Berislav i Goje, na ivičnjaku se sretoše, a radosti tog susreta ni sa kim ne podeliše, i u misteriji jedan drugoga tada ostaviše.

Jako me zanima kada će se okončati radovi a sa njima i ove, koliko korisne još više vedre strane slikovitih opisa, epske i lirske poezije, "otkrovenja po GOJI" (Oprosti mi Bože) itd. itd. :D

Jednostavno moram dlanom o dlan
ali ne kao ambasador M.Đ. već kao vaš fan:

file.php
file.php
file.php
file.php
file.php

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781845#p781845:29x2dqtl je napisao(la):
GOJE » Čet Okt 08, 2020 12:35 pm[/url]":29x2dqtl]A Berislav i Goje, na ivičnjaku se sretoše, a radosti tog susreta ni sa kim ne podeliše, i u misteriji jedan drugoga tada ostaviše.

Dvoje se tako i smuvaše, a operativci zamenikovi rekonstrukciju ne završiše.. :laugh:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781845#p781845:2x1zh90m je napisao(la):
GOJE » 08 Oct 2020 11:35 am[/url]":2x1zh90m]A Berislav i Goje, na ivičnjaku se sretoše, a radosti tog susreta ni sa kim ne podeliše, i u misteriji jedan drugoga tada ostaviše.

I Goje se ugoji smazavsi berislava i ostade pobjednik bb trke rekonstrukcije 200 dana X 8

Slika sa Twitera. Ugao Drinčićeve i Džordža Vašingtona, izbija voda iz tramvajske baštice. Tačno u delu gde je guma oko šine.

b18f170b08058805487ca1b13d85785b.jpg

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
7fa31aa91f52dcd9d68191c15ce82cbd.jpg

Tu ce bude kopanje noću da se ne vidi bruka ...
Za to vrijeme u završenoj ulici kraljice marije sve izgleda samo ne završeno...

kraljicemarije01-2020-10-08-22-50-51.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782046#p782046:1ook3vx1 je napisao(la):
direktor » 08 Okt 2020 22:53[/url]":1ook3vx1]Tu ce bude kopanje noću da se ne vidi bruka ...
Kao da je bitno u koje doba dana / noći će da kopaju, kada neće moći da sve vrate u pređašnje stanje u toku te iste noći, pošto to fizički nije izvodljivo.

Od Francuske ulice danima ništa novo, osim ako ne gledate ka nebesima. E, tu je Elnos razapeo tramvajske žice, sve do Dobračine ulice. Da bi sve bilo zategnuto i povezano mora se zakloniti čist pogled ka nebu pred kućom božijom:
20201009_082226.jpg

Na ovoj slici imamo dve stvari - elektroinstalacija koja viri iz tramvajske baštice i Lale koje nastavljaju lagaaaaaaaaaaaaano da popločavaju granit:
20201009_082131.jpg

Dosadašnjim tempom, za mesec dana bi mogli da pređu tih 20 metara, i pređu na sledeće parče (koje im je juče utabano) - Mora natenaaaaaaaane da se radi:
20201009_082044.jpg

Šefica izdaje usmena uputstva da se rade ivičnjaci na kritičnoj tački:
20201009_082435.jpg

Ali zato Latif Agi mora da se crta gde da vari:
20201009_082827.jpg

Kod Knićaninove deluje da je vodovodska ekipa završila:
20201009_081710.jpg

Jer baš kod Kralja Petra, uhvatih pevača kako sa kolegom prolazi spisak numera, kojima će da danas očara prolaznice - mogu vam reći da ima ogroman uspeh, i da ga tiktokerke, vlogerke i insta-cure stalno startuju:
20201009_081548.jpg

Ti ne ličiš ni na jeeednuuuuuuu.... :bubanj:

Za mene jedan karasevdah: Ja živim život bez životaaaaaaa, kako da preboooooooolim?

No, da ne idemo dalje u off, imam za vas jednu brojčanu poslasticu. Asfalt i šine će se uraditi valjda do zime. Ono što j...e naše koke su trotoari. Lale to rade baš onako lalinski, natenane. Recimo da imamo 2,200 dužnih metara za popločavanje (levi+desni trotoar i parking mesta od Francuske do Pjarona de Tadeuša). Po mojoj gruboj proceni stanje je sledeće:

Potpuno završeno: 0 metara
Grubo popločano: 300 metara
Podloga spremna za popločavanje: 100 metara
Raskopano - čeka nasipanje i utabavanje podloge: 800 metara
Raskopano - čeka na završetak vodovodnih priključaka: 800 metara
Nije čak ni raskopano: 200 metara

Što je još luđe, trotoar nije čak ni završen na deonici kod Bajlonija, a ni kod Palmotićeve :violina:

Sva je prilika da ćemo ovu rekonstukciju pratiti još dugo, dugo.

Lale znaju biti pipave po pitanju muzike, a ove cigle me podsetiše na stihove mladog Geralda Bostocka tog obećavajućeg Miltona našeg doba,
"Thick As A Brick,".
Rige od Fere 2.jpg

Rige od Fere 1.jpg

Gospodine B. koji ti je omiljeni deo? Meni: The poet and the painter, casting shadows on the water.... Na ovoj deonici imamo i doere i thinkere. Može se izvući koja paralela. Ako sam tako oštar bio prema muzici '80-ih i '90-ih, to je samo zato što je oskrnavila neverovatno nasleđe '60-ih i '70-ih.

U to ime gospodin B. i gospodin G. mogu biti svojevrsni BeeGee's :) Kad već nemamo inicijale Jethro Tull-a? Ili možda u stvarnom životu imamo?

Pre će nas zbog komentara prema mlađem ženskom inženjerskom kadru prozvati Aqualung nego što ćemo zavrediti da postanemo BeeGee.
Gospodine G. i meni je taj deo vrlo drag danas je srećom dobra muzika na klik daleko, patike na noge, deezer u uši pa na gradilište.

Prošli petak su počeli sa betoniranje podloge u Kneginje Ljubice, bojim se da će im trebati najmanje još sedam dana dok ne završe tek varenje šina, a tek kada ćemo začuti Locomotive Breath na trasi nije ni pomišljati.

MIslim da se vec sada vidi d anema sanse d abude gotovo do 31.12. Mozda kolovoz.

Do 1. novembra mogu da završe prvi asfalt sa šinama do Kralja Petra i da im ostane betoniranje oko šina, kablovi i hiljadu drugih sitnijih poslova.
Da Putin odluči da obiđe crkvu Aleksandra Nevskog bilo bi sve već završeno.

Naravno, ako ovi što rade vodovod i kanalizaciju nemaju više posla na delu do Kralja Petra oni mogu da pojačaju tempo na deonici do Tadeuša Košćuška i čak i sve završe do 1. novembra, a onda da se šine srede do 1. decembra, gornje su većim delom i postavljene. Tako, bi i uz ovakav tempo bio neki asfalt i šine do 1. decembra i toj drugoj deonici.

Malo toga se dešava na "mojoj" deonici, osim na kritičnoj tački. Ali tu svakodnevno ima dvadesetak radnika, i svaki dan može da se vidi veliki napredak. Šefica rekla da se rade ivičnjaci, i radili se. Osim toga šine se varile, šrafile, nalivale, spojile sa depoom GSP. A čak su donete i krive šine koje će da stoje po sred rasrsnice. Ne bi me iznenadilo da zaista do 15.10. imamo auto-saobraćaj ovuda.
20201009_162715.jpg

20201009_105242.jpg

20201009_162853.jpg

Iako sam ih jutros video kod Kralja Petra, vodovod-ekipa je zapravo ceo dan ovde radila - što u šahtovima ispod raskrsnice, što u rovovima u Knjlj. Izgleda da tu ima još posla.

Vrh