Šta je novo?

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića

Не треба бити стручњак да би се приметило да овај спој и поплочање на овом делу разделног острва нису добро одрађени.
Да ли се журило или надзорни орган не ради свој посао како треба...
Ne mogu lepo da sagledaju ceo projekat, nemajju dovoljnu širinu, da se odmaknu na dovoljnu daljinu da sageldaju iz svih uglova zbog novih prizemnih građevina na ulici 😂

Новонастала ситуација (једна од мојих омиљених бесмислених фразетина):
Screenshot_20250629-124522~2.png

Posto je dr gangula ostao bez ikakvih ingerencija, onda jadnik zeli da ostavi iza sebe poplocano razdelno ostrvo sirine manje od pola metra...

Zamislite kako ce biti zanimljivo putarima da obnavljaju kolovoz i kakav ce biti kvalitet povrsine asfalta nakon 10 godina u tim skucenim delovima...

Posto je dr gangula ostao bez ikakvih ingerencija, onda jadnik zeli da ostavi iza sebe poplocano razdelno ostrvo sirine manje od pola metra...

Zamislite kako ce biti zanimljivo putarima da obnavljaju kolovoz i kakav ce biti kvalitet povrsine asfalta nakon 10 godina u tim skucenim delovima...
Mene zanima šta će se desiti ako se autobus pokvari u kružnom toku, ili dođe do čukanja?

Zatvara se ceo KT? Pošto od ovih ostrva šanse nema da vozila mogu nekako da obiđu prepreku na ulici.

Dizajn dizajniran za dizajniranu propast. Malo ne kapiram poentu, sad svaki autobus koji dolazi iz Dečanske mora da prođe kroz ovu minijaturu kružnog toga, da ne kažem kroz slalom, i na taj način je forsiran da se, nakon slaloma, uključi u skroz levu traku, a onda za 50m na stanicu mora u skroz desnu traku, iliti kroz celu kolonu koja sada neometano dolazi od Terazija. Zvuči kao recept za katastrofu, još više ako se posmatra ceo kružni tok, odnosno Trg Nikole Pašića. Predivno.

Mene zanima šta će se desiti ako se autobus pokvari u kružnom toku, ili dođe do čukanja?

Zatvara se ceo KT? Pošto od ovih ostrva šanse nema da vozila mogu nekako da obiđu prepreku na ulici.

Nece ovuda prolaziti autobusi. Koliko mogu da skapiram, oni koji idu pravu icice pravo i nece ulaziti u kružni tok već samo oni koji hoce da se vrate ili da odu na Terazije ili u tunel iz drugog pravca. I to mi ima smsila jer je tu bio divlji zapad, nije se smelo, a svi su to radili jer si prosto morao. Tako da mislim da ce da bude ok ako mi je logika dobro. Do duše ono što je običnom čoveku logično mnogo puta se pokazalo da ovima koji prave nije xD

Ali mi je ok da ako ne moraš da menjaš pravac ne ulaziš u kružni, kao što mi je bilo logično da su uradili da kada ideš na NBG sa Brankovog možeš da skreneš desno bez da ulaziš u kružni, čime bi se on rasteretio, ali kao što rekoh, ono što je svima nama logično njima nije.

како не?
27 и 26 иду туда, ка теразијама. Такође 27 у оба правца треба да прође кроз сам кружни ток

Tako je pisao sam o tome..nema šanse da brzo izmanevrišu. Jedan bus u ovom KT blokira i pravac ka Terazijakom tunelu. Bulvalno se pravi novi čep tamo gde ga nije bilo.

Pa da. Možeš uporediti sa širinom ovih kupera koji prosipaku asfalt. Može da proðe tu definitivno al da izmanevrši dalje...to će ići baš polako.

Vrh