Šta je novo?

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića

Danas je počela štetna rekonstrukciju trga Nikole Pašića koje predviđa uklanjanje vrela fontane sa ovog trga. Ovi radovi će koštati građane Beograda 6 miliona evra.

Pozivam vas na protest danas u 18h na trgu Nikole Pašića!!! Molim za RT.
 
IMG_20240226_182102.jpg
 
Te velike će više da pucaju, pa će za godinu dana biti sve u daleko gorem stanju nego danas.
Ko je bio u Rovinju na setalistu prema Zlatnom rtu su neke ploče ogromnih dimenzija , u odličnom stanju…ja sam bio uveren da su radjene pre par meseci, kažu lokalci, ma ne pre 12-13 godina ili slično…aman ljudi u Hamburgu sam gledao zgrade koje su pod vodom 1-2 veka bez vlage …šta je nas problem, ja mislim kucno vaspitanje nažalost ….ako Bezistan ako ostave stvarno smo dosegli vrhunac ludosti…a Trg Nikole Pasica uopšte i nije u tako lošem stanju u odnosu na kraj…
 
Valjda je do sad moglo da se nauči da renderi (nažalost) nisu prikaz konačnog stanja, štaviše, da su često fantazije i maštarije.

Lik koji je pravio je uzeo onu stock teksturu koja mu je po boji najviše zaličila na ono što su mu rekli ili što je bilo, prelepio to preko prostora i to je to.

Ploče će se znati tek kad donesu pakete i neko uslika. Mada slažem se sa ljudima da će verovatno i njih da za..ru.
 
Ko je bio u Rovinju na setalistu prema Zlatnom rtu su neke ploče ogromnih dimenzija , u odličnom stanju…ja sam bio uveren da su radjene pre par meseci, kažu lokalci, ma ne pre 12-13 godina ili slično…
Te velike ploče u Rovinju su postavili pre 5-6 godina kada je rekonstruisana "gradska plaža". Mada se slažem da su odlične!
 
Ljudi, mogu li da kažem nešto nepopularno: Imam izvestan sentiment prema fontani, uz koju sam odrastao i posedujem brojne slike kao bebac pored nje.
Međutim, postoji i jedan razlog zbog koga nije toliko praktična: Malo dune vetar i svi pored su okupani.
 
Ljudi, mogu li da kažem nešto nepopularno: Imam izvestan sentiment prema fontani, uz koju sam odrastao i posedujem brojne slike kao bebac pored nje.
Međutim, postoji i jedan razlog zbog koga nije toliko praktična: Malo dune vetar i svi pored su okupani.
Mada ako naprave ovaj vodoskok sa rendera, situacija će ostati ista i posle rekonstrukcije.
 
6 miliona evra za ovu rekonstrukciju je po meni bacanje para, zato sam i pomenuo Vukov spomenik gde bukvalno možete da nosite sa sobom kocke i nikom ništa. Jasno je da je kompleks gradske vlasti da moraju da obeleže pored trga Republike i Savskog trga i treći glavni trg u Beogradu koji je trg Nikole Pašića i to je tako. Neka im je na čast. Ja ću ponovo stajati večeras u 18h na istom mestu, pa ako želite da se pridružite pozvani ste. :gobb:
 
Vrh