Nepopularno mišljenje, ali meni se novi izgled Pašićevog trga zasad veoma dopada
Možda se varam, ali čini mi se da to utisku doprinosi činjenica da su u ceo posao uključeni Zorica Savičić i Zoran Dmitrović kao pobednici konkursa za uređenje tri centralna trga, za razliku od Trga republike gde su ih
isključili iz izvođackog projekta, pa su CIP(iripi), Vesić, Stojčić i Strabag radili šta im je volja.
Za početak se vidi da je podloga za ploče urađena kako valja, a ne kao na Trgu republike gde je u želji da se požuri i uštedi/smulja, umesto posebne betonske podloge stavljen asfalt, pa sad imamo klackalice i prevrtanja kocki na svakom ćošku
Isto tako mislim da su ovde izgurali svoj izbor kamena, za razliku od Trga republike gde su zamislili drugačiji, svetliji kamen od onog koji je postavljen.
Ovde su jedino sa fontanom morali da naprave kompromis (hteli su da je skroz uklone i stave one parterne mlaznice, kao kod pokojne Železničke stanice), i nisu uspeli da izguraju Pašića na stranu
Verovatno je bilo 100 drugih prioriteta u odnosu na ovaj plato, i sveukupni utisak će i dalje kvariti raspali Bezistan sa Peconijevom kafanom i kioscima, i razvaljene okolne ulice i fasade, ali će bar taj neki mikro utisak sa obnovljenom Dvoranom Doma sindikata, Pozorištem na Terazijama, i sređenim platoom, biti ugodan!