Šta je novo?

Rekonstrukcija Topličinog venca

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=648491#p648491:1pyfzv9b je napisao(la):
gradjanin » 14 Aug 2019 10:31 am[/url]":1pyfzv9b]nije bilo puno fotki u poslednje vreme, ali manje vise isti status: vrte se u krug, naprave, pa rasture, pa opet asfaltiraju, pa kopaju... ne znam vise koliko puta su raskopali zbog potapajucih stubica - nasi inzenjeri posalse Apolo u svemir sezdesetih, a ovi danasnji ne mogu dve ulice da zavrse godinu dana...

Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 6TV 8.JPG[/attachment]Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 11Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 13Pogledajte prilog 14
file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

file.php
Nema tu vise inzinjera, ostali su samo politicki lojalni...tj sa najnizim koeficijentom strucnosti a najvisim koeficijentom lojalnosti.
Oni rade sta je u njihivom interesu( nasipaju pa kopaju, cupaju ps sade, ugrade pa ruse) a jedino pitanje je dokle cemo Mi to da trpimo?

Kao i uvek do sada, vlasnici kafana se najviše raduju ovim proširenjima „pešačkih” zona, već su izbacili stolove po sred gradilišta:

Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
Neverovatno je kako nemaju elementarni osećaj za potrebe pešaka, mesec dana se bespotrebno obilazi na ovom mestu, a dovoljno je samo malo pomeriti ove palete ili skinuti traku:

Moglo je manje izlgledati kao krpež da su se trunčicu potrudili. Npr umesto što su uradili ovo na slici levo, mogli su da zamene po koju postavljenu a nepotrebno sečenu ploču sa celom i da sve bude pristojnije. (oprostite na crtežu u paint-u)

Da li imamo primer da su negde poslagane kocke na kolovozu pod pravilnom mrežom od 90 stepeni (kako postavljaju na delu T.V.), a ne lepezasto? Meni laički deluje kao da se opterećenje vozila preko točkova mnogo nepravilnije prenosi na ove pod pravim uglom, te da će pre da se "pomere"?

Da dobro rece Bukira, ovo iz "pešačkih zona" treba da se preimenuje u "kafanske zone"

Крајње је време да склоне остатке плоча, изгледају ружно и сметају ...:

Допада ми се ова новостворена површина, добро би било да на њој поставе неколико клупа:

Овај део ми се веома свиђа, велика је промена на боље у односу на пређашње стање:

Ovi stolovi desno su bas bezobrazluk. Nije im dovoljno sto su dobili deo ulice specijalno za njih, nego su postavili na sred pešačkog koridora da se ljudi sapliću preko njih.

Могли су да ставе сточиће поред клупа, у равни жардињера/саксија

Исти ефекат уз исто простора за пешаке као и без сточића (због поменутих жардињера/саксија)

Kakvi su ovo novi stubovi/semafori? Postavljeni su i na trgu Republike

Boj bojuju Toplica Milane i Podreka Borise ... letnji dan do podne:

Stubovi/semafori na T.V. mislim da su za potapajuce stubice. Postavljen je juce i na raskrsnici sa Pop-Lukinom.

Kakva je to šklopocija? Da nema neke veze sa tim električnim vozilom koje treba da prevozi ljude po centru kroz pešačke zone?

Видим да има камера, вероватно ће неко управљати потапајућим стубићем из нпр. секретаријата за саобраћај или саобраћајне полиције.

Оваквих уређаја сада има више у центру - на Топличином венцу, на споју улица Царице Милице и Ђуре Јакшића, на Тргу Републике (Коларчева), у улици Вука Караџића према Студентском тргу ... Добро је да се ухвати корак са савременим апаратима, али, бојим се вандализма и лошег одржавања. Кад су поставили прве потапајуће стубове код Народне банке у Грачаничкој, један је оштећен још током радова на улици. Њега су одмах поправили, али су убрзо оштећени - опет тај један, и још један до њега. До данас нису поправљени.

Не знам како ће бити за возаче, али, за пешаке ће бити много боље и лепше него пре
... ако пазе да не ударе у неки од бројних новопостављених стубова.

Топличин венац и парк могу бити завршени до краја месеца. Данас су садили зеленило у парку:

Добро би било да заобле (зелено) или попуне (црвено) овакве оштре углове јер ће увек бити изгажени и оштећени; добро би дошао један леп ивичњак по црвеној линији и плоче у остатку празног поља:

Добро је држати корак с временом и модерним минимализмом, али, фали понеки детаљ који би био у духу предратног стила кад је реч о светиљкама, огради, рукохвату, украсу. Много тога је изгубљено и упропашћено па не би било згорег да се понешто на такав начин надомести. Овако понегде буде утисак помешан због прејаког контраста између старог и новог.

Нов, солидан ивичњак:

У првом плану (лево) нова парковска светиљка:

Поставили су стубиће у необичном и доста густом поретку на углу Грачаничке и Вукове улице:

Ивичњак и коцка уза живу ограду:

Да ли је то неко видео да сам овде написао да би било добро да се овај угао (и овакви углови уопште) затупи?:

Танке плоче које лепе на стари (и нови у другом делу) потпорни зид ми се најмање допадају од свега јер, показало се у много примера, лако се ломе и отпадају:

Могли су уз ово степениште да додају косину за колица ... и да заобле или затупе праве углове с тротоаром:

(Слике су од јуче)

Koliko lepo i humano deluje sada bez automobila, kombija i svega drugog. Ovde je bio cep onaj dole do pop lukine do semafora vecito kolona automobila.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=652238#p652238:1aclhw1v je napisao(la):
Саша » Pet Avg 23, 2019 11:05 pm[/url]":1aclhw1v]Поставили су стубиће у необичном и доста густом поретку на углу Грачаничке и Вукове улице:

(Слике су од јуче)
Cepidlačim, al tačka na Dr :roll:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=652252#p652252:er2wzqns je napisao(la):
Vračarac » Pet Avg 23, 2019 11:23 pm[/url]":er2wzqns]Koliko lepo i humano deluje sada bez automobila, kombija i svega drugog. Ovde je bio cep onaj dole do pop lukine do semafora vecito kolona automobila.
Sad će umesto kolone vozila biti kolona golubova , a čep na gornjem delu parka. ;)

Vrh