Šta je novo?

Rekonstrukcija Topličinog venca

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615530#p615530:knqo7i5p je napisao(la):
direktor » 10 Apr 2019 10:34 pm[/url]":knqo7i5p]Vec su ugostelji zapisali prostor buricima bespotrebnim saksijama dekorom bez dozvole naravno ...njihova estetika...

Zar se ne izdaju dozvole za zauzeće javnog prostora (ili tako nekako)?
Ako nemaju dozvolu, onda se to rešava za 5 minuta...

Волим да пишем у наслову, али се овде то после промени - у чему је ствар?

Jel ja to vidim buduće proširenje trotoara? Zar je tako nešto moguće u Beogradu? :D

Sve zavisi, ako nema stubova (ne stubića), biće to parking :violina:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615706#p615706:2j22j1qt je napisao(la):
Bender Rodriguez » Čet Apr 11, 2019 5:59 pm[/url]":2j22j1qt]Jel ja to vidim buduće proširenje trotoara? Zar je tako nešto moguće u Beogradu? :D
Za pešačku zonu sve. :)

Мора негде у том крају и паркинг да буде. У суштини по ободу парка могу да направе паркинг места, битно је само оставити слободне, без паркинга улазе у сам парк.

Koliko sam ja razumeo stanari tog dela gde je pešačka zona su dobili mesta u garaži na Obilićevom vencu, možda grešim ali mi je tako nešto u sećanju. Za hitne slučajeve biće dozvoljen ulaz u samu pešačku zonu.
To je neki kompromis da i stanari i svi drugi građani budu zadovoljni.

Dosta dobro izgleda Toplicin venac, jedino pored rasvete meni sada bode oci ovaj drvored pored zgrade muzeja i dzokej kluba, tu je trebala ipak cistina da ostane...zaklonice opet fasade...s obzirom da je park odmah prekoputa, suvisan je taj drvored.

Vračarac":ietygq5b je napisao(la):
Koliko sam ja razumeo stanari tog dela gde je pešačka zona su dobili mesta u garaži na Obilićevom vencu, možda grešim ali mi je tako nešto u sećanju. Za hitne slučajeve biće dozvoljen ulaz u samu pešačku zonu.
Tako bi trebalo i moralo da bude.

Parking može samo za dostavna vozila i da se strogo kontroliše ko tu staje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615848#p615848:rfq8il47 je napisao(la):
Vračarac » Pet Apr 12, 2019 11:17 am[/url]":rfq8il47]Koliko sam ja razumeo stanari tog dela gde je pešačka zona su dobili mesta u garaži na Obilićevom vencu, možda grešim ali mi je tako nešto u sećanju. Za hitne slučajeve biće dozvoljen ulaz u samu pešačku zonu.

Добили су само прилику да закупе место по цени од 6.500 дин. месечно, наспрам 457 дин. месечно за "улично" паркирање које су плаћали до сад. Даља рачуница каже да их је паркинг пре коштао 5.484 дин., а након благодети пешачке зоне коштаће их 78.000 дин годишње или ти 14 пута више, наравно ваља напоменути и то да плаћају и већи порез на имовуну због "екстра" зоне.

Наравно увек им остаје могућност да и даље купују повлашћену паркинг карту и паркирају у зони која се протеже до Славије, што потпуно обесмишљава да имате своје возило ...

Web-Zona-A.jpg

У суштини цео овај пројекат је најмање подређен станарима и одрађен је поприлично бахато и подмукло, без икаквог обавештења и комуникацијом са станарима по питању плана рада и будућем коначном изгледу улице и сагледавањем њихових потреба. Такође је и дискриминаторски јер је доста старијих људи било принуђено да продају своја возила јер више немају где да паркирају а потпуним затварањем додатно подстрекују људе који нису изванредног финансијског стања да се иселе из ове зоне.

Једини бенефит ће остварити угоститељи којима ће јавни простор бити уступљен након отимања истог од станара :violina:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615831#p615831:2mes1yej je napisao(la):
Vračarac » Pet Apr 12, 2019 9:14 am[/url]":2mes1yej]
Za pešačku zonu sve. :)
Ovo je ulica kojom će ići automobili, dakle ta mantra kako je pešačka zona odsečena od saobraćaja je netačna.
Super , ja se već zabrinuo da neću moći da priđem obodu pešačke zone kolima , nego samo jedino i isključivo peške. :)

Ovo je postala veoma nezgodna tema , ako pocnes da pricas o fugama izmedju ploca ili drugim gradjevinskim finesama odmah postajes sendvicar jer ti nije zao gradjana koji tu zive .A vecina tih istih stanara decenijama ubire plodove zivota u centru grada da ne nabrajam svi znamo o cemu pricam .Nikad se unazad 50 god.niko od njih nije zalagao za probleme vecine Beogradjana koji ne pripadaju krugu dvojke i delio probleme nas ostalih .I ja sad treba da se sazalim i pobunim zbog uvodjenja pesacke zone zbog toga sto oni ne mogu uterat auto u zgradu.A da ne pricamo o nacinu dobijanja tih istih stanova .Zna se ko je tu mogao dobit od drzave stan .A vecina stanovnika moze samo da sanja da imamo ovako uredjenu ulicu a njima ne valja.I onda ti isti licemeri predvode proteste.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=616196#p616196:3fhiihso je napisao(la):
mr.paja » 13 Apr 2019 07:27 pm[/url]":3fhiihso]
Добили су само прилику да закупе место по цени од 6.500 дин. месечно, наспрам 457 дин. месечно за "улично" паркирање које су плаћали до сад.

55 eвра за паркинг место у најстрожијем центру града шта год ко причао не може се рећи да је прескупо... И на Вождовцу да изнајмиш гаражу треба ти 40-50 евра.

Наравно да овакви захвати не могу да годе свима. И наравно да ће сређивање центра и раст цене некретнина и живота у том делу града довести до исељавања једног дела становника у делове града где је јефтиније, и то се дешава у целом свету. Не може се угодити свима.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=616204#p616204:19zsrr0t je napisao(la):
Darko78 » Sub Apr 13, 2019 9:45 pm[/url]":19zsrr0t]Ovo je postala veoma nezgodna tema , ako pocnes da pricas o fugama izmedju ploca ili drugim gradjevinskim finesama odmah postajes sendvicar jer ti nije zao gradjana koji tu zive.
Apsolutno netačno. Upravo u suprotnoj situaciji , ako kažeš da je sve ovo moralo bolje i na drugi način da se odradi , a ne opališ po hvalospevima , postaješ Đilasova odvratna botina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=616204#p616204:19zsrr0t je napisao(la):
Darko78 » Sub Apr 13, 2019 9:45 pm[/url]":19zsrr0t]A vecina tih istih stanara decenijama ubire plodove zivota u centru grada da ne nabrajam svi znamo o cemu pricam .Nikad se unazad 50 god.niko od njih nije zalagao za probleme vecine Beogradjana koji ne pripadaju krugu dvojke i delio probleme nas ostalih. I ja sad treba da se sazalim i pobunim zbog uvodjenja pesacke zone zbog toga sto oni ne mogu uterat auto u zgradu. A da ne pricamo o nacinu dobijanja tih istih stanova. Zna se ko je tu mogao dobit od drzave stan. A vecina stanovnika moze samo da sanja da imamo ovako uredjenu ulicu a njima ne valja. I onda ti isti licemeri predvode proteste.
Kome god se sviđa ovakav način uređenja , nek se preseli lepo u centar , umesto što priča stvari koje ne zna. U centru imam i drugara i rođake , i znam vrlo dobro kako su dobili stanove. I jedni i drugi su dobili stanove kao zamenu za stanove koje su imali van centra , a na tim lokacijama gde su živeli se gradilo nešto drugo. Drugo , ima ljudi koji bi rado menjali stanove u centru , pa što ne iskoristite priliku i preselite se. Ili je možda lepše živeti tu gde živiš i nazivati ljude u centru nezahvalnim skorojevićima i ne činiti ništa da i tebi u tvom okruženju gde živiš bude bolje.
Bezbroj puta sam rekao da ako se ti sam ne angažuješ i staviš do znanja gradskim vlastima da i ti postojiš i maš problem , tj. ako ne prijaviš određeni problem , ne možeš ni da očekuješ da će oni tačno da znaju da treba baš u tvoj kraj da dođu danas i da popišu sve probleme koje imaš i da sutra dođu sa ekipama koje će da počnu da ih rešavaju , i uvek sam bio isprozivan zbog toga. Ja sam prijavljivao probleme u mom kraju , a i u nekim drugim delovima grada , i gle čuda , neki od problema su rešeni , dok sam za neke bio odbijan uz raznorazna obrazloženja na kojima bi im pozavideo i Minhauzen lično.

vranac":19zsrr0t je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=616196#p616196:19zsrr0t je napisao(la):
mr.paja » 13 Apr 2019 07:27 pm[/url]":19zsrr0t]
Добили су само прилику да закупе место по цени од 6.500 дин. месечно, наспрам 457 дин. месечно за "улично" паркирање које су плаћали до сад.
55 eвра за паркинг место у најстрожијем центру града шта год ко причао не може се рећи да је прескупо... И на Вождовцу да изнајмиш гаражу треба ти 40-50 евра.

Наравно да овакви захвати не могу да годе свима. И наравно да ће сређивање центра и раст цене некретнина и живота у том делу града довести до исељавања једног дела становника у делове града где је јефтиније, и то се дешава у целом свету. Не може се угодити свима.
Isto tako se dešava u celom tom svetu da se gradi metro , da se planski šire gradovi , da se zaostala infastruktura unapređuje koliko god je to moguće...

Kazes prosecnom stanovniku Beograda " ako ti se svidja preseli se u centar da zivis" jel ovo ozbiljno kazes ili se šališ.Mislio sam da ti sve polako odgovoirim ali stvarno nemam snage.A u delu kojem ja živim na levoj obali Dunava vecina njih nije ni bila a ne da odu tamo da žive.

Ako ti i tebi slični možete da kažete da su svi koji žive u centru nezahvalni skorojevići , što ne bih i ja mogao da ti kažem da se preseliš u centar. A mogu i da ti kažem da si sam kriv za situaciju u kojoj se nalaziš , jer si birao da živiš tu gde živiš , kao što to neki ovde rade , pa eto to nisam uradio.

P.S.
Kakvi su komentari , takvi su i odgovori na njih. Nevezano isključivo za ovu temu , nego za ceo forum uopšteno.

Sole ima resenje koje se granici sa Teslinim resenjima, dakle ako ti se svidja centar preseli se u centar. Ako nemas 200.000e za stan na KV nema veze svakako se preseli u centar, kako? Lako uz sinalko

Što bih se ja preseljavao u centar kada se on meni ne sviđa , nego tebi i nekolicini drugih. Kao drugo , ako menjaš stan , nije ti potrebno 200.000€ , nego manje (razlika u ceni između stana u centru i van centra) , i ne moraš da se seliš baš u Kosančićev venac. Nisu svi stanovi po 200.000€. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615850#p615850:2kf3pzl4 je napisao(la):
zexland » Пет Апр 12, 2019 11:18 am[/url]":2kf3pzl4]Dosta dobro izgleda Toplicin venac, jedino pored rasvete meni sada bode oci ovaj drvored pored zgrade muzeja i dzokej kluba, tu je trebala ipak cistina da ostane...zaklonice opet fasade...s obzirom da je park odmah prekoputa, suvisan je taj drvored.

То дрвеће је вероватно надокнада за претварање врта у трг . Штета је што се места која су у делу града са класичном архитектуром модернизују по сваку цену, иако би класична решења била и лепша и примеренија. Имамо примере и да у потпуно модерном делу града какав је Нови Београд настају вртна решења са потпуно класичном матрицом као што је врт Пријатељства или најновији и можда најуспешније урађени вртови између Јапанске и Европске улице у блоковима Нове Бежаније.

Што се тише Топличиног венца ту би требало задржати постојећу матрицу, али јасније одређену са постојећим травнатим површинама са дрвећем и другим растињем и претварањем свих површина које су сада под ситним шљунком - у травнате површине. Једна овална стаза са стилизованим клупама и једна широка која је пресеца на правцу од Јакшићеве ул. према улици Топличин венац и један водоскок . И наравно стилизовани канделабри.

Према модерној згради на углу ул. Топличин венац треба засадити пауловније које су брзорастуће дрво, кедар који је то такође и јаблане.
Уместо бетонских стаза камене плоче, али било које боје сем црне и сиве !
Да ли сте приметили да на рендеру нема дрвореда код Пролећа, нити у полукружној улици са доње стране ?!

Vrh