Evo, danas su se radnici vratili na onaj deo od DZ do MTS-a. Video sam da betoniraju jos preostalih nekoliko metara (kod MTS-a), valjda ce preko tog betona kasnije doci sloj asfalta (nadam se da vreme nece biti bas toliko lose).
Kod okretnice je odvezen shut, (neasfaltirani) trotoar je malo ociscen i to je uradjeno jos pre ovog snega. Ostalo je jos malo da se asfaltira, ali to nikako da se nakane:/
Zelenilo je poseklo neko siblje...(kod pumpe i preko puta kafica 'Park', one bastice na parnoj strani Pozeske kod Telenora i stanica iznad, nisu ni pipnuli za sad, isto je neuredna povrsina na stanici kod Mc-a. Kod Beteksa i TopShop-a stavljaju ivicnjake oko bastica).
To je ono sto sam ja mogao da primetim.
Na Studiu B sam i ja video tu pricu u petak. Bio je covek iz gradskog sekreterijata za saobracaj i potpredsednik opstine Cukarica. Probao sam da nadjem vest na studiu B i na sajtu opstine Cukarica, ali nema.
Kako sam ja razumeo, do kraja ove godine ce probati da obeleze vise parking mesta u Pozeskoj i zapustene povrsine U i OKO Pozeske pretvore u privremene parkinge (pretpostavljam da imaju na umu onaj zapusteni plac sa trafo stanicom, Pozeska 75a. Tu se i sad parkiraju kola, ali je sve blatnjavo, pa eto, mogli bi da stave asfalt i iscrtaju parking mesta).
Sledece godine ce, kao, postaviti montazni parking kod pijace (ne znam samo gde) i kod okretnice (tu spada to Repiste, koje Dragan pominje. Mislim, jedino mi to pada na pamet, jer gde drugde kod Okretnice ima mesta za montaznu garazu?).
Ranije je bio plan da Repiste bude park, to je trebao da radi Stankom (a ko drugi), ali izgleda da se od toga odustalo.
Na sajtu Stankoma i dalje stoji taj projekat, ali je datirano na 2007. Nesto ne verujem da ce se realizovati.
http://www.stankom.co.rs/Dubodolinski park.html
Sto se tice stubica u Pozeskoj, ja uopste nisam pristalica toga. Jeste da bi efikasno sprecili parkiranje na trotoarima, ali jbt..izgledaju uzasno. A i kako ih kod nas postavljaju, morali bi da buse behaton, pa bi verovatno i ispucao na nekim mestima. Plus, Pozeska je predugacka da bi celom ulicom stavili stubice.
Ali estetski (stvarno ne mogu da se otmem tom utisku, lol), ti zuto-crni stubici su odvratni, a budimo realni - u Pozeskoj sigurno ne bi stavili one lepse stubice (kao u Savskoj npr.), nego ove najgore.
Najjednostavnije bi bilo da postave jednog komunalnog policajca, ali posto toga jos nema...onda npr. jedno vozilo pauka ili saobracajne policije koje bi non stop kruzilo ulicom. Ne znam sta drugo.