bgexplorer
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 15.01.2008.
- Pohvaljen
- 322
I to što kažeš je tačno odoh ja na spavanjevucko":1vz325z5 je napisao(la):Da je ovo uradjeno pre 30-40 god,neko iz te firme bi visio sa drveta :rant:
I to što kažeš je tačno odoh ja na spavanjevucko":1vz325z5 je napisao(la):Da je ovo uradjeno pre 30-40 god,neko iz te firme bi visio sa drveta :rant:
Nije mi jasno zašto braniš nešto što se očigledno odbraniti ne može?! A to je odgovornost, pre svega, Grada!MareCar":3uf03xyv je napisao(la):Sta ima grad da im se zahvali sto su pre 20 godina izbetonirali plac ispred ulaza u zgradu do ulice (trotoara)? Oni ne moraju da izbetoniraju niti da srede, nek ostave blato i zemlju, ali onda se ne trebaju cuditi ako im musterije vise nece doci. Tako se stvari resavaju danas, ako hoces da ti neko dodje u objekat, iznajmi objekat ili stan u tvom objektu, sredi tako da moze lepo da mu se pridje, inace mozes zaboraviti da ce ti neko hteti uzeti. Isto tako ja nebi ulazio u neku prodavnicu sa blatom ispred vreta ili gde nemogu da pridjem ko covek bez akrobatike kad mogu da odem u neku gde je prilaz lepo sredjen i necu slomiti nogu. Dok se toga ne opamete i kupci/gradjani i vlasnici, nece se nista uraditi u srbiji, a kad se jednom opamete i stignu obadve strane do tog zakljucka, sve ce biti lepo sredjeno. Mislis da u americi ili nemackoj neko sredjiva prostor i parking da bi gradu ucinio uslugu? :laugh: Ne ne...to samo rade za sebe.
Tako je, a kad završe "to dalje" neka se vrate da dorade ulicu (rupe u asfaltu i na betonu, gumu pored šina), semafore, bandere (poklopce, kablove...), turističke oznake (da vrate na mesto), oznake na asfaltu, trotoar kod okretnice i obdaništa.. pa možda završe rekonstrukciju uskoro.sizif":399vzxpq je napisao(la):Па добро, прво су урадили улицу и тротоаре, а сада ће од тротоара надаље.
Ako već dižeš tenziju, za čime nema potrebe, i hvataš se zakona, NEKA TAJ GRAD omogući knjiženje svih zgrada, jer nijedna skoro nije ni uknjižena, pa se ni ne zna ko treba to da odradi. 40 godina te zgrade nisu uknjižene, zbog nesposobnosti vlasti!!!!stf":37k6wdhs je napisao(la):Da podsetim da je po vazecem zakonu, obaveza STANARA I VLASNIKA lokala i stanova da uredjuju putni pojas i dvorista svojih zgrada. Apsolutno je tacno da svi cekaju drzavu da im sve ona odradi, a koliko sam ja zapazio po celom Beogradu je tako.
Prvo sredi SVOJE dvoriste, pa onda pljuj po tudjem poslu.
Krivica je Grada, sto nije stanare organizovao, a i da jeste, nemojte da se folirate, bolelo bi vas dupe. Bitno je samo pljuvati.
Izvodjac je krivac za kvalitet same ulice i materijala, a ne za putni pojas......da nisu mozda trebali i vrata na zgradama da menjaju?!
Nije grad odgovoran za odrzavanje privatnih placeva, sta je tebi?!? Gde ti zivis?kiza_BB":1le7l5v3 je napisao(la):Nije mi jasno zašto braniš nešto što se očigledno odbraniti ne može?! A to je odgovornost, pre svega, Grada! .
E bas tako i treba da bude, samo da u beogradu grad zaostaje sa kontrolom toga. Trebao bi da prodje jedan inspektor i da svakome da kaznu, i javnim institucijama kao skolama i domu zdravlja, za neuredjen i opasan prilaz zgradi, i da im da datum do kad da srede, i ako ne, ide veca kazna. Tako se to radi u civilizovanom svetu. Isto to vazi i za propale i ruzne fasade.Da podsetim da je po vazecem zakonu, obaveza STANARA I VLASNIKA lokala i stanova da uredjuju putni pojas i dvorista svojih zgrada.
Brate, jel ti čitaš šta ja pišem!? Ako već citiraš nastavi samo jednu rečenicu dalje. Nemoj mi seći i vaditi iz konteksta:MareCar":1tqe0gl9 je napisao(la):Nije grad odgovoran za odrzavanje privatnih placeva, sta je tebi?!? Gde ti zivis?kiza_BB":1tqe0gl9 je napisao(la):Nije mi jasno zašto braniš nešto što se očigledno odbraniti ne može?! A to je odgovornost, pre svega, Grada! .
Ja sam ti tako napisao na citirano zato sto kazes, i u ovom citiranom post-u opet, da je grad kriv. A grad nije i ne moze biti kriv za zapustene placeve ispred privatnih objekata. Jedino sta treba, i to sam vec rekao, da radi grad je da vrsi kontrolu i da natera vlasnike da to dovedu u red, i to on nije radio i ne radi.kiza_BB":3gmlt205 je napisao(la):Brate, jel ti čitaš šta ja pišem!? Ako već citiraš nastavi samo jednu rečenicu dalje. Nemoj mi seći i vaditi iz konteksta:MareCar":3gmlt205 je napisao(la):Nije grad odgovoran za odrzavanje privatnih placeva, sta je tebi?!? Gde ti zivis?kiza_BB":3gmlt205 je napisao(la):Nije mi jasno zašto braniš nešto što se očigledno odbraniti ne može?! A to je odgovornost, pre svega, Grada! .
OK, razumemo se..MareCar":aw7dfdcs je napisao(la):Ja sam ti tako napisao na citirano zato sto kazes, i u ovom citiranom post-u opet, da je grad kriv. A grad nije i ne moze biti kriv za zapustene placeve ispred privatnih objekata. Jedino sta treba, i to sam vec rekao, da radi grad je da vrsi kontrolu i da natera vlasnike da to dovedu u red, i to on nije radio i ne radi.kiza_BB":aw7dfdcs je napisao(la):Brate, jel ti čitaš šta ja pišem!? Ako već citiraš nastavi samo jednu rečenicu dalje. Nemoj mi seći i vaditi iz konteksta:MareCar":aw7dfdcs je napisao(la):Nije grad odgovoran za odrzavanje privatnih placeva, sta je tebi?!? Gde ti zivis?
Naravno da ne, nego se s' vremena na vreme tako pojavi neka tema gde se nadrifilozofski testiraju granice logike. To obično rade ovi što predmet rasprave nikad nisu ni videli, a kamoli prošli njime. Ostali vežbaju spinovanje idući na siguricu ''narod je uvek veća st*** od vlasti'', ko zna kad bi moglo da koristi.Ventimille":o0xxbbne je napisao(la):sad bi trebali stanari zgrada i zakupci da finansiraju i popravljaju rupetine, koje je napravio izvodjac radova? Ne razumem tu logiku.
Za trotoare u Požeškoj još 15,7 miliona dinara
„Beograd put” od ponedeljka počinje radove koji nisu bili deo nedavne obnove. – Šut i turistički putokazi nedeljama leže bačeni uz ulicu, gumena izolacija ispada iz šina, a žice vire iz električnih stubova
Posle šestomesečnih radova, Požeška ulica zvanično je puštena u rad pre tri nedelje kada su tramvaji na liniji 12 i 13 ponovo krenuli duž najprometnije saobraćajnice na Banovom brdu. „Žila kucavica” ovog dela grada otvorena je desetak dana pre roka, ali iz JKP „Beograd put” najavljuju da će već početkom sledeće nedelje nastaviti sa dodatnim radovima koji nisu bili predviđeni ugovorom o rekonstrukciji čiji su potpisnici grad Beograd i izvođač, austrijska kompanija „Svitelski”.
Predmet novog posla, kažu u preduzeću za održavanje puteva, jesu trotoari između popločanog dela uz kolovoz i ulaza u objekte u Požeškoj, a obnova prilaznih površina biće obavljena na deonici dugoj 1.300 metara iznad raskrsnice sa Kirovljevom ulicom.
– Popravke obuhvataju pojas širine dva do šest metara, između dela trotoara koji je popločan prilikom obnove i ulaza u zgrade. Početak posla planiran je za prvi mart, a vrednost radova koji se izvode po nalogu gradske Direkcije za puteve je 15.700.000 dinara – ističu u „Beograd putu”.
Prema komentarima žitelja Banovog brda, nedovršeni i oštećeni trotoari van popločanog dela za kratko vreme ugrozili su estetski izgled obavljenih radova.
Budući da „produžetak” popločane staze nije bio predmet ugovora o rekonstrukciji, postavljene granitne kocke na mnogim mestima ostale su neučvršćene i počele da ispadaju.
– Trotoar se najviše „kruni” kod Doma zdravlja i na nekoliko autobuskih stajališta, a najviše rupa u pojasu od zgrada do popločanog dela nastalo je baš za vreme rekonstrukcije. Radovi su završeni pre nekoliko nedelja, a nikome još nije palo na pamet da, na primer, vrati izvađene turističke putokaze koji mesecima leže bačeni u parku. Tramvajska okretnica prepuna je ostavljenog šuta, a na veliki broj otvora na banderama koje nose kontaktnu mrežu još nisu vraćeni poklopci pa iz njih vire žice – ocenio je sugrađanin Uroš Aleksić, žitelj Banovog brda.
Zamerke stanovnika Čukarice izazvali su i pešački prelazi sa kojih je u roku od mesec dana spala boja tako da su „zebre” ostale obeležene samo na asfaltnom delu kolovoza, ali ne i na betonskim tramvajskim bašticama. Od kada su proradile linije 12 i 13, ispod šina nedaleko od raskrsnice sa Kirovljevom poispadao je izolacioni sloj od livene gume, a na nekoliko mesta otvori šahtova nisu izravnati sa trotoarom.
Po završetku rekonstrukcije Požeške ulice, nadležni u Gradskoj upravi istakli su da glavni izvođač u nekoliko navrata nije ispoštovao dogovor sa investitorom zbog toga što kao pobednik na tenderu nije imao sopstvenu operativu za 60 odsto radova, već je angažovao na desetine podizvođača ugrožavajući dinamiku izgradnje.
Igor":1qsnvpoo je napisao(la):Izvor: Politika 24.02.2010
Budući da „produžetak” popločane staze nije bio predmet ugovora o rekonstrukciji, postavljene granitne kocke na mnogim mestima ostale su neučvršćene i počele da ispadaju.