Stvarno mi nisu jasna besmislena opravdanja. Pod jedan, ja sam prvi (to sam već rekao) koji ne voli SAMO da kritikuje, ako za to nema mesta, ali ovde je očigledno urađeno krajnje nedogovorno, tako da neko debelo treba da odgovara, jer su trošene NAŠE pare. Ili da pod hitno sređuju, kako znaju!
Slazem se ja sam tobom MARE da sa strane trotoara nije u nadležnosti Grada i nije bilo obuvaćeno rekonstrukcijom ulice, ali:
1. Zbog čega nije urađeno makar sa strane trotoara kako valja da se ploče ne bi "rasipale"??? Da li je i to u nadležnosti "privatnog poseda"? Uostalom ni ovo NIJE privatan posed nego samo nije bilo obuhvaćeno ovom rekonstrukcijom. Od kada su Dom zdravlja i škola privatan posed? Pogledaj kod Doma zdravlja kako se sve rasulo, na šta to liči bre, 5 dana posle rekonstrukcije, nogu da slomiš!!!
Gomile tih rupa sa strane trotoara, šuta, peska, šljunka su napravili baš oni koji su "rekonstruisali" ulicu i ostavili nekome drugome, u čijoj je to nadležnosti (jeli?) da sređuje!!! Bilo je toga i pre ali ne ovoliko!
2. Zbog cega deo kuda idu tramvaji nije urađen kao u recimo Nemanjinoj, tj. da izgleda kako valja i da je beton toniran ili već nešto?
3. Zbog čega je već sada na pojedinim mestima beton ispucao i kako će to izgledati za još nekoliko meseci, da ne kažem godina?
4. Zbog čega je ta "livena guma" ispala na mnogim mestima pored šina i šta će se desiti kada uđe voda, smrzne i krene da se širi? Da li je i to privatan posed? Rekonstruisano, a?
5. Zbog čega nisu vraćene turističke oznake na mesta. One si inače vrlo lepo urađene i za svaku pohvalu, ali NISU VRAĆENE?
6. Zbog čega se su se oznake sa betona skinule posle mesec dana?
7. Kako to da su pešački prelazi svuda u gradu od trotoara do trotoara, a ovde samo na sredini. PLAĆENO JE, IMA DA BUDE KAKO TREBA! Čemu to "opravdanje": "neće te udariti tramvaj". Pa naravno da neće, ovo je semafor i ako ideš na zeleno neće!
7. ZBOG ČEGA NIJE URAĐEN BAŠ TROTOAR, koji je deo Požeške ulice kod okretnice (postaviću slike) i tamo kod obdaništa? Je l' i to deo ulice koja je rekonstruisana? 'Ladno otišli majtori i ostavili tek tako?
8. Da dodamo i ovo. Zašto nema poklopaca na velikom broju bandera, semafora ili ako ih ima, vise i kablovi štrče na sve strane?
I na kraju, ZBOG ČEGA GRAĐANE, koji plaćaju porez bi trebalo da bude briga šta je u čijoj nadležnosti? Ima ko je plaćen za to, od NAŠIH para, da vodi računa. Da dodam, uopšte ne bežim od toga da građani trebaju da održavaju ono što je njihovo i u privatnom posedu, ALI OPET neko od nadležnih je dužan da ih organizuje, kada su ovako velike rekonstrukcije u pitanju!
Stvarno se nadam da će neko ovo čitati i nešto preduzeti.