Šta je novo?

Rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra

Ustvari, kad ljudi nemaju mogućnost da glasaju ljude nego za liste. Drugo, šta bi se konkretno promenilo da se ljudi imenom i prezimenom stave na liste, umesto imena partije (stranke), kada bi opet pojedinci glasali onako kako im se kaže, dok drugi ne bi verovatno ni glasali, jer ne bi ni znali ko su ti ljudi koji su na listi.​

Да не ширимо причу на изборне системе, гласање, демократију али јасно је да је мнооого важно ко је на власти и ко управља јавним новцем! Можда смо се ми на Звездари на најгори могући начин уверили колико је (не)способност тих људи важна.
Ја нисам баш неки љубитељ западне демократије али њихов систем ипак функционише. Наравно да све то није пало са Марса, потребно је да се процедуре успоставе и да се поштују, да се лично одговорност негује, поштује и санкционише ако треба! Ми смо много далеко од тога.

Da bi se došlo do lične odgovornosti, potrebno je da se glasači upoznaju sa ljudima za koje bi glasali, da znaju ko su i šta su. Pritisak mora da se vrši konstantno, jer jedino tako može nešto da se postigne, pošto se, nažalost, samo pred izbore sete da nešto urade, i to samo radi toga da se dobiju glasovi, a ne radi toga da bi bilo svima bolje i da bi svi imali bolje i funkcionalnije okruženmje. Kada budemo uspeli da dođemo do tog stadijuma, tada će nam i lična odgovornost gradskih funkcionera imati potpuno drukčiji smisao, pa nećemo dolaziti u situacije da se meri da li će Bulevar da se proširuje ili ne, u zavisnosti od toga ko je glasniji i ko donosi više glasova.

P. S.
Ovakvih primera imamo dosta po gradu.​

Da bi se došlo do lične odgovornosti, potrebno je da se glasači upoznaju sa ljudima za koje bi glasali, da znaju ko su i šta su. Pritisak mora da se vrši konstantno, jer jedino tako može nešto da se postigne, pošto se, nažalost, samo pred izbore sete da nešto urade, i to samo radi toga da se dobiju glasovi, a ne radi toga da bi bilo svima bolje i da bi svi imali bolje i funkcionalnije okruženmje. Kada budemo uspeli da dođemo do tog stadijuma, tada će nam i lična odgovornost gradskih funkcionera imati potpuno drukčiji smisao, pa nećemo dolaziti u situacije da se meri da li će Bulevar da se proširuje ili ne, u zavisnosti od toga ko je glasniji i ko donosi više glasova.

P. S.
Ovakvih primera imamo dosta po gradu.​
Pa ja do skoro nisam znao ko je predsednik opstine NBG. Kada bi uspeli da izdejstvujemo americki sistem gde bukvalno idu od kuce do kuce i drze tribine lokalni kandidati i lokalno biracko telo upoznaje za koga glasa, bilo bi mnogo bolje svima.
Veliki uspeh ove vlasti nije samo ispiranje mozgova vec i stavljanje VR headseta birackom telu jer vise ne veruju svojim ocima vec onome sto preCednik prica.

Звездара има највећи прилив становништва од свих БГ општина и исто толико сразмерно неулагање у инфраструктуру.

Општинску власт баш брига за то. Прошли режим је макар урадио нешто по Миријеву и део булевара, али то није довољно ако није истерано до краја. Миријевски булевар се завршава са Т раскрсницом и улива се у уске и стрме улице са по једном траком по смеру.
Везе булевара са Димитрија Туцовића и ка Миријеву су очајне.

Tema se previše raširila. Mislim da bi opozicija na nivou zvezdare trebalo vise da se uključi u celu priču oko Bulevara, a pri tom bi sigurno mogla da stekne poverenje bar nekog od 200000 nezadovoljnoh gradjana koji svakodnevno tumaraju po džamahiriji koja počne od Cvetkove pijace. Ja ne znam nijedan projekat na Zvezdari da je rađen u zadnjih 10 godina, apsolutna propast opštinske vlasti.

Zvezdara može da počne da manje dovlači ljude i zgradurine koje ne može da ispoštuje i opsluži, pa neće imati tolike probleme.
Isto važi i za sve druge opštine širom ove slepačkii naprednjački vođene Srbije.

Ali, ko će da odoli tim slatkim, slatkim kvadratima, ugradnjama, koverticama i apanažama...
homer-simpson-the-simpsons.gif

Zvezdara može da počne da manje dovlači ljude i zgradurine koje ne može da ispoštuje i opsluži, pa neće imati tolike probleme.
Isto važi i za sve druge opštine širom ove slepačkii naprednjački vođene Srbije.

Ali, ko će da odoli tim slatkim, slatkim kvadratima, ugradnjama, koverticama i apanažama...

Волео бих да чујем твоје хипотетичко мишљење да имаш кућерак са 5 ари плаца на тој Звездари ....

Da, opšte je poznato da po zakonu vlasnik parcele ima pravo da gradi šta hoće i on je taj koji odlučuje o sadržaju, spratnosti, vrsti, gustini... XD

Да је 5 ари пола проблема не би постојало, него кад се правиле парцеле ишло се на око 2 ипо или 3. Све то се мора апсолутно са вехабијском затуцаношћу сравнити, препарцелисати, потпуно нова улична мрежа изградити и тек онда допустити насељавање. Преконфигурација у најапсолутнијем смислу, или ништа

Da, opšte je poznato da po zakonu vlasnik parcele ima pravo da gradi šta hoće i on je taj koji odlučuje o sadržaju, spratnosti, vrsti, gustini... XD
Ne pita on to, koliko ja vidim, on pita sta bi ti uradio da imas kucerak i neko ti nudi 700k e da mu ustupis da on pravi sta god hoce. Da li bi to uradio ili bi sacuvao svoj kucerak jer se brines da li ulicna mreza moze da podnese to?

Ja sam već ovde pisao da drugu zemlju nemam, a da mi je do ove stalo bar toliko da ne pomažem njenom dodatnom srozavanju i uništenju. Isto važi i za grad. Beograd je ipak jedan mali i ograničen sistem (da ne kažem zatvoren) i ko dovoljno dugo živi u njemu zna da sve ima uticaja na sve i da je sve ipak povezano i međusobno spregnuto.

Ono što se ovde izbegava jeste da se prizna koje su svrhe postojanja institucija i nadležnih organa, pošto su oni ti koji odlučuju ko šta sme da izgradi i koliko. Te se, usled gorke istine, menjaju teze i odgovornost prebacuje na druge. Slično kao kada se prebacuju nadležnosti jer u Srbiji "niko nije nadležan" i "sistem nikadne zakazuje". Elem, ne znam šta je ko učio u školama, ali u normalnim zemljama institucije i nadležni organi postoje upravo zato da ne bi svako mogao da radi, pa ni da gradi šta hoće. Naravno, kada zemljom upravljaju robijaši, klošari, daunovci, gluperde i đaci ponavljači kao sada, taj koncept se vremenom naruši i obesmisli, i zato i jesmo tu gde smo. U najvećem brlogu od grada u regionu. Koji puca od Zemuna do Konjarnika svaki put kad padne jača kiša ili se zatvori više od 3 ulice.

Ali nema veze, važno je samo da kovertice i butkice para sleću u džepove nadležnih. Na šta smo već ionako navikli. Samo malo smara kada, povrh svog tog srozavanja i pored sve te podivljale korupcije, isti ti dođu na forum da kukaju kako je sve pretrpano i disfunkcionalno. A kobajagi ne znaju koliko kovertica svakog dana cirkuliše po "institucijama" i džepovima, i šta se sve odobrava i dozvoljava.

Poslednja izmena:
Pa naš narod je zabatalio onu priču "dedovina se ne prodaje", od kad je počela era "plac za sprat". Odjednom bi deda više voleo nešto drugo.

Sve to država i režim aminuju i podstiču. A posle kukaju i kmeče kada se sve od Zemuna do Konjarnika zamrzne od kolapsa, ili kada svake godine izgori XY osoba u požarima kada čak i manji vatrogasni kamioni ne mogu da priđu od mora automobilčina, nečije divlje nadogradnje na uštrb kolovoza ili prosto debiloznih nepromenjenih sokaka iz 19. veka.

Не треба скретати са циља - не треба стопирати градњу због недостатка инфраструктуре, него најбруталније и силовитије гурати инфраструктуру. Не постоји разлог да се задржавају чатрље по граду

Ja sam već ovde pisao da drugu zemlju nemam, a da mi je do ove stalo bar toliko da ne pomažem njenom dodatnom srozavanju i uništenju. Isto važi i za grad. Beograd je ipak jedan mali i ograničen sistem (da ne kažem zatvoren) i ko dovoljno dugo živi u njemu zna da sve ima uticaja na sve i da je sve ipak povezano i međusobno spregnuto.

Ono što se ovde izbegava jeste da se prizna koje su svrhe postojanja institucija i nadležnih organa, pošto su oni ti koji odlučuju ko šta sme da izgradi i koliko. Te se, usled gorke istine, menjaju teze i odgovornost prebacuje na druge. Slično kao kada se prebacuju nadležnosti jer u Srbiji "niko nije nadležan" i "sistem nikadne zakazuje". Elem, ne znam šta je ko učio u školama, ali u normalnim zemljama institucije i nadležni organi postoje upravo zato da ne bi svako mogao da radi, pa ni da gradi šta hoće. Naravno, kada zemljom upravljaju robijaši, klošari, daunovci, gluperde i đaci ponavljači kao sada, taj koncept se vremenom naruši i obesmisli, i zato i jesmo tu gde smo. U najvećem brlogu od grada u regionu. Koji puca od Zemuna do Konjarnika svaki put kad padne jača kiša ili se zatvori više od 3 ulice.

Ali nema veze, važno je samo da kovertice i butkice para sleću u džepove nadležnih. Na šta smo već ionako navikli. Samo malo smara kada, povrh svog tog srozavanja i pored sve te podivljale korupcije, isti ti dođu na forum da kukaju kako je sve pretrpano i disfunkcionalno. A kobajagi ne znaju koliko kovertica svakog dana cirkuliše po "institucijama" i džepovima, i šta se sve odobrava i dozvoljava.
Pa jeste do vlasti, ali narod to zapravo hoce. Ovde kada bi poceli da se primenjuju zakoni bez izuzetka, pola naroda bi se uhvatilo za glavu.
Ovde ti svi imaju putera na glavi, zato se nista i ne menja.
Pocni od zastakljenih terasa. Pa ljudi koji se ovde bore za pravdu i zakon imaju zastakljene terase, uz naravno objasnjenje zasto to nije zastakljivanje koje narusava izgled, nego jedno sasvim logicno i korisno zastakljivanje.
Svest je u narodu niska, svi ovde imaju licni interes i ne interesuje ih nista drugo.

Не треба скретати са циља - не треба стопирати градњу због недостатка инфраструктуре, него најбруталније и силовитије гурати инфраструктуру. Не постоји разлог да се задржавају чатрље по граду
To (mnogo) kosta a ne vraca lovu,sta tu nije jasno.

Pa jeste do vlasti, ali narod to zapravo hoce. Ovde kada bi poceli da se primenjuju zakoni bez izuzetka, pola naroda bi se uhvatilo za glavu.
Ovde ti svi imaju putera na glavi, zato se nista i ne menja.
Pocni od zastakljenih terasa. Pa ljudi koji se ovde bore za pravdu i zakon imaju zastakljene terase, uz naravno objasnjenje zasto to nije zastakljivanje koje narusava izgled, nego jedno sasvim logicno i korisno zastakljivanje.
Svest je u narodu niska, svi ovde imaju licni interes i ne interesuje ih nista drugo.
Pazi, sve ovo je počelo od kuknjave da Zvezdara ne dobija dovoljno para a dobija jako puno, ako ne i najviše ljudi. Ja samo kažem da ne bi imali toliko problema i muka kad ne bi tovarili svoju opštinu tolikim ljudima i gradnjom koje ne mogu da iznesu. Ako oni pak žele drukčije, ok, be my guest, nek udare glavama u zid. Samo nek se posle ne čude i ne kukaju.

Jedno od rešenja bi bilo da nemamo sa jedne strane opštine poput Starog grada i Vračara, a sa druge strane opštine poput Zvezdare i Voždovca. Ovde pre svega mislim na veličinu i samu strukturu opština gde gradsko - prigradske opštine zauzimaju suviše veliku površinu i raznolikost u strukturi naselja, a sa druge strane mnogo male opštine. Ovo su samo primeri koji se mogu primeniti na ceo grad.​

Vrh