Ja sam već ovde pisao da drugu zemlju nemam, a da mi je do ove stalo bar toliko da ne pomažem njenom dodatnom srozavanju i uništenju. Isto važi i za grad. Beograd je ipak jedan mali i ograničen sistem (da ne kažem zatvoren) i ko dovoljno dugo živi u njemu zna da sve ima uticaja na sve i da je sve ipak povezano i međusobno spregnuto.
Ono što se ovde izbegava jeste da se prizna koje su svrhe postojanja institucija i nadležnih organa, pošto su oni ti koji odlučuju ko šta sme da izgradi i koliko. Te se, usled gorke istine, menjaju teze i odgovornost prebacuje na druge. Slično kao kada se prebacuju nadležnosti jer u Srbiji "niko nije nadležan" i "sistem nikadne zakazuje". Elem, ne znam šta je ko učio u školama, ali u normalnim zemljama institucije i nadležni organi postoje upravo zato da ne bi svako mogao da radi, pa ni da gradi šta hoće. Naravno, kada zemljom upravljaju robijaši, klošari, daunovci, gluperde i đaci ponavljači kao sada, taj koncept se vremenom naruši i obesmisli, i zato i jesmo tu gde smo. U najvećem brlogu od grada u regionu. Koji puca od Zemuna do Konjarnika svaki put kad padne jača kiša ili se zatvori više od 3 ulice.
Ali nema veze, važno je samo da kovertice i butkice para sleću u džepove nadležnih. Na šta smo već ionako navikli. Samo malo smara kada, povrh svog tog srozavanja i pored sve te podivljale korupcije, isti ti dođu na forum da kukaju kako je sve pretrpano i disfunkcionalno. A kobajagi ne znaju koliko kovertica svakog dana cirkuliše po "institucijama" i džepovima, i šta se sve odobrava i dozvoljava.