Moja foto reportaza, prenosim sa ssc
Evo ja danas bio dokon pa resio da overim kako napreduju radovi na autoputu Kragujevac-Batocina. Ne zamerite ako nesto ne valja posto mi je ovo prva foto reportaza, a nemam ni valjan aparat vec sam slike radio telefonom
bulevar na izlazu iz Kragujevca
ovde bulevar prerasta u autoput
nedaleko odatle pocinje novoizgradjena leva traka koja jos nije pustena. na desnoj strani vec postoji polu autoput kojim se saobracaj za sad odvija u oba smera
traka se na ovom delu prekida jer mini vijadukt jos nije zavrsen
put ide dalje
tabla uz levu traku je vec postavljena
sve je spremno za obelezavanje linija
naleteo sam na radnike koji postavljaju ogradu
odavde pocinje noviji asfalt. jos se oseca miris pa kapiram da je postavljen skoro
uz novu traku kopaju i nekakav sanac, ne znam koja mu je namena (odvod vode?)
posteno se ovde radilo, secam se da se do pre nekoliko meseci ovo brdo prostiralo sve do desne trake
interesantno ukljucenje na autoput - kozja staza
sa nadvoznjaka
ovde se asfalt zavrsava, nekih 6-7 km od Kragujevca
radnici asfaltiraju i preostalih stotinak metara na kraju izgradjene deonice
na tom istom mestu se zavrsava i polu autoput sa desne strane, dalje do Batocine idu samo 2 trake
kraj
ovde ce se nastaviti, ali ocigledno je da je teren mnogo tezi (mozda ce put ici na stubovima) a potrebno je napraviti i trecu traku sa desne strane
To je to za sad, ostaje jos samo 20 km
ovu deonicu kako sam cuo planiraju svecano da puste u promet za dan grada 6. maja na Djurdjevdan, a ostatak ce biti zavrsen za 2 (ako se dobro secam) godine. Taj deo ce biti tezi i skuplji, na mnogim mestima postoje i kuce tik uz cestu, al verujem da to ovim majstorima nece biti problem samo ako budu stizale predvidjene pare iz NIP-a.