KrCan":3babiucm je napisao(la):[YouTube]https://youtube.com/watch?v=t4EH0b6tec8[/YouTube]
Lep snimak deonice od Tarcina do izlaza iz tunela Ivan, na koridoru Vc od Sarajeva prema Konjicu.
Tako je Krcane, postojeći tunel Ivan je granica Bosne i Hercegovine, novi izlazak iz tunela će biti u mestu Bradina. Pored tunela Prenj koji će biti impozantan trasa nije ni malo jednostavna, treba negde smestiti i petlju Konjic koji je opasan brdima, a ne znam da li je planirana i petlja za Jablanicu koja je slična ko Konjic. Prolazim na svakih par meseci ovom trasom ka Mostaru, i svaki put kada sam prolazio video se napredak, čak su i zimus dobro radili. Šteta je što je u BIH situacija takva da oni pogađaju po 20tak km i spajanje sa ap kod Mostara će trajati još jako jako dugo. Ranije sam pisao da su ženi uzeli deo imanja za deo ap a to je deo od Gubavice koji trenutno rade sa mostom preko Neretve do Mostarskog aerodroma ali ni nakon više od 2 godine nije ništa počelo da se radi. EU je angažovala dodatnu komisiju koja ispituje trasu puta a na kojoj su isplaćeni skoro svi vlasnici parcela, provlači se priča da hoće da gurnu ap po obodima Veleža, znači novi projekat, isplata parcela itd itd.Svestan sam da ovo nije sa pravca BG - SA, vec deo koridora Vc, ali je odlican pregled poslednje deonice iz Bosne ka granici sa Hercegovinom. Lep napredak, a zajedno sa onim severnim pravcem od zenicke obilaznice, pa do izlaska iz tunela Golubinja ce se izaci iz onog ubedljivo najgoreg I najtezeg dela na celom koridoru Vc, naravno sa izuzetkom buduceg tunela kroz Prenj.
Ostali ste uskraćeni za reportažu ovog mosta i auto puta. Juče sam krenuo da snimim most i prešao preko 30km ali zbog totalnog zaustavljanja magistralnog puta na sat vremena a toliko bih čekao u povratku slikovnice nažalost nema jer nisam imao toliko vremena. Jedna slika auto puta koji ide vrhom Bivoljeg brda a koji je posle samog mosta.Kolosalni most Počitelj
Evo svež snimak iz vazduha. Prelep kraj stvarno.