Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Malo zagadjeno... Al su gotivne slike
1000012624.jpg
1000012625.jpg
1000012626.jpg
1000012628.jpg
1000012631.jpg

Nije valjda toliko budnih ljudi u gluvo doba noci. U vecini stanova upaljena svetla, idu autobusi, vozovi... Rekao bih da nije toliko kasno.

ako ides unutar blokova moze da bude zanimljivo, ali ovako da slazem se. tipa ja neki put prosetam da iskuliram po obodu blokova 21, 23, 30, 28... i to ti dodje malo preko 5 km. imam fazon kao da nigde nisam ni bio

Sinoć je baš loše bilo. Otvorio sam prozor na par minuta, prečišćivaš otišao na 200. Bukvalno čim sam otvorio prozor osetio sam miris uglja i ko zna čega. Kao neka plastika da je gorela.

Данас – 15.12.2025. објављен је „рани јавни увид за потребе израде ПДР дела блока између Омладинских бригада и Булевара хероја са Кошара“. Реч је о делу блока 41А где се сада налази ауто центар Петошевић. Све имате овде https://www.beograd.rs/cir/gradski-oglasi-i-konkursi/a111340/Rani-javni-uvid-za-potrebe-izrade-PDR-dela-bloka-izmedju-Omladinskih-brigada-i-Bulevara-heroja-sa-Kosara.-opstina-Novi-Beograd.html

Циљ израде овог плана:
циљ плана.JPG

У овој зони планирани су трговина, пословни садржаји, угоститељство и услужне делатности. Максимална висина објеката би била 23,5 м. Што се тиче трговине и услужних делатности реч је о аутомобилској делатности, с обзиром да је овај део блока 41А одређен за ту делатност. Ту се већ налази бензинска станица „Петрол“, ауто-центар Петошевић са аутоматском перионицом, техничким прегледом, продавницом додатне опреме за аутомобиле. Иначе дефинисање свих прецизних урбанистичких параметара биће предмет „Нацрта Плана“. Значи нешто ће се од постојећих Петлових објеката рушити.

Такође део блока од бензинске станице до будућег железничког подвожњака који се г/ради, ће бити исто један ауто-центар тј увоз и продаја половних возила, „Ауто Свет“ (Auto World), са салоном половних возила. О овоме је било речи скоро пре годину дана када је објављен рани јавни увид https://forum.beobuild.rs/threads/razvoj-novobeogradskih-blokova.86/page-279#post-1368508

Текстуални план саобраћајница
саобраћајнице.JPG

План и скице:
-орто-фото, легенда орто-фото, план детаљне регулације
3Д орто-фото.JPG
орто-фото.JPG
легенда_орто-фото.JPG
план детаљне регулације.JPG

Постојећа и планирана намена
постојеће коришћење.JPG
планирана намена.JPG

Слике центра петао и бен.станице