Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

1000007156.jpg

Pumpa je srušena u svrhu pripreme parcele za izgradnju nekoliko stambenih objekata, zajedno sa parcelom pored koja trenutno služi kao parking za autobuse.
Ne gradi se velika pumpa kao što je gaga napisao?
Написао сам да се гради нова и већа бензинска станица из разлога што су ми људи, који су рушили станицу, рекли да ће се градити нова станица! Ипак верујем да ће се градити неко стамбено-пословно насеље из разлога, да се гради нова бензинска станица Еко би то објавио на свом сајту, а те вести нема. Иначе ова ЕКО бензинска станица је била под франшизом.

Čitava parcela je zapravo prilično velika i pumpa koja gleda prema ciganskom naselju je zauzimala samo njen mali deo (osenčen crveno). Ostatak je parking za autobuse i barem teoretski omogućava obimniju stambenu izgradnju. Što se tiče pogleda, obzirom na sve intenzivniju gradnju u ovom naselju, logično je očekivati da sve raspoložive površine uskoro budu privedene drugoj nameni od one koja je sada, pa i naselje preko puta. Videćemo samo kojom dinamikom. Uz to, ovo je prvi preduslov za dalju izgradnju jer blizina pumpe neće kočiti nove stambene zgrade.
Катастарска парцела на којој би требало да се гради је под бројем 1467/1 и прилично је велика, креће се од улице Партизанске авијације-Мајора Бранка Вукосављевићапа, па видиковац, па све до улице Николе Добровића. Парцела је једним делом јавна својина , а већим делом приватна својина, и то баш део где је бензинска станица и паркинг и сeрвис за градске аутобусе са линије 74 и камионе истог власника.
Што се нехигијенског насеља тиче, ми га иначе зовемо "Бежанијско Дедиње", станујем релативно близу неких 450 метара од тог насеља, оно баш и неће скоро да се сели/измести, а у том насељу иначе живе и два староседелаца који нису уопште најмногољуднија српска мањина. Биће ту исто изграђена зграда, једног дана, кад буде биће.

Vrh