Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

Kola koja su bila unutar 28.og su isparila svuda po malo ali najvise su se prebacila sa obe strane televizorki, cak se ispred garaza parkiraju, a na internim parkinzima se koriste mrtve zone i krivine gde se prave cesto parking mesta u dva niza. Slepa ulica ispred shop and go je prepuna, a cak ima fora za parking i iza kamenih saksija sve do kraja ulicice. Meni su veca misterija obelezena mesta u zoni koja su radnim danim manje vise slobodna dok su vikendom (tj posle 14h u subotu), prepuna. Sta kao cuvam kola na nekoj livadi i onda subotu cekam 14 i trk na parking i onda uvece u nedelju opet na livadu
Zanimljivo je da je preko kod mene u Bloku 29 isto postalo sve teže parkirati se uveče, pred kraj naplate ili kad ona i prođe.

Zna li neko slučajno (a ne znam gde da pitam) zasto sa euro petrol pumpe na uglu Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara skidaju logo i sve natpise sa točilica, krova.

Dolazi neka nova pumpa?

Posto ne moze edit, videh na njihovom sajtu da su obrisali ovu pumpu sa mape, tako da jasno je nece postojati ovde. Verovatno neko nov (nadam se ne EKO) ili mozda neka gradnja a pumpa baj baj, videcemo.

Gradilište kod airport citija... Ne znam šta se gradi nisam ispratio 🤔 al sam prolazio danas, impresivno gradilište, pa rekoh da slikam...

IMG_20250428_162238.jpg

Pa slažemo se da je to trebalo srušiti i da je trebalo odmah izgraditi sve tri zrgade.

A problem je bio što je pravni sistem spor da to reši odmah. E pa Vođa se hvalio kako bi on srušio sve samo da se što pre izgradi novo, bez obzira što papirološki to ne može. I to je priča o "najboljem" studentu Pravnog fakulteta.

Posto ne moze edit, videh na njihovom sajtu da su obrisali ovu pumpu sa mape, tako da jasno je nece postojati ovde. Verovatno neko nov (nadam se ne EKO) ili mozda neka gradnja a pumpa baj baj, videcemo.
a do tada bi mogao da nikne jedan privremeno-trajni divlji parking:)

a do tada bi mogao da nikne jedan privremeno-trajni divlji parking:)
Prica se vec po X da je neko pitao, prodala se ta lokacija drugoj pumpi. Za sada su poskidali sve logoe, sve plastike, radnja je potpuno prazna, tocilice i creva poskidana. Ostale metalne konstrukcije koje izgledaju zardjalo, moguce da moraju i one da se sklanjaju, ne izgledjau u dobom stanju.
Koji brend dolazi niko ne zna.

Ионако је била пумпа на крај села, што би рекли, а крак ка аутопуту никако да заживи. Мени је увек та пумпа одавала утисак нечега мрачног и прљавог, надам се да ће нова бити боља

Odlicna je bila pumpa, dok sam ziveo u blokovima, samo sam tu sipao. Jedna od retkih pumpi gde je gorivo bilo uvek kvalitetno i gde se nije kralo.

Ионако је била пумпа на крај села, што би рекли, а крак ка аутопуту никако да заживи. Мени је увек та пумпа одавала утисак нечега мрачног и прљавог, надам се да ће нова бити боља
Kako nikako da zaživi krak ka autoputu, pa ovde već ima značajnog saobraćaja kroz JG u pravcu autoputa. Jeste da nema još produžetka JG, ali svi skrenu u DrIvanaRibara i na kružnom toku ka Milošu Velikom.

Ja sam izbegavao tu pumpu koliko sam mogao a jako blizu su i Shell, Gazprom i OMV a po meni su mnogo bolja opcija za premium dizel gorivo i sveopstu uslugu pumpe.

Kako nikako da zaživi krak ka autoputu, pa ovde već ima značajnog saobraćaja kroz JG u pravcu autoputa. Jeste da nema još produžetka JG, ali svi skrenu u DrIvanaRibara i na kružnom toku ka Milošu Velikom.
Znam ja sve to ali je ipak to malo, vojvodjanska mnogo vise vuce na autoput. Posle raskrsnice sa nehruovom i gandijevom, jurija gagarina je praznjikava. To je neko moje visegodisnje misljenje, koje ne mora da bude tacno. Kao sto napisa u postu pre , mnogo vise mi prijaju shell, eko, gazprom, omv par raskrsnica ranije, a znam da dosta ljudi nece da cekaju poslednju pumpu pre autoputa da toce . E sad dal neko krade ili ne, ne znam, ali na europetrol se nikada ne bih kladio kako na uslugu itako ni na kvalitet derivata.

Ma što se same pumpe tiče, ja smatram da ih je i previše, iako su samo dve u pravcu Miloša velikog, više ljudi svakako sipa na pracu ka gradu gde su tri pumpe. Mali shell je sasvim dovoljan, čak i prazan uglavnom (a npr sama Vojvođanska, Tošin bunar imaju samo EKO u pracu Miloša velikog).

Što se pak tiče saobraćaja, ima ga i posle JG i Gandijeve, ali je mnogo manje opterećenje skretanja u Nehruovu pa se pravi manji čep, ali nikako nije mali saobraćaj.

Vrh