Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

A sa druge strane, ja ne bih da od mog poreza se placa drugim ljudima da saniraju svoju fasadu.
Samo kazne tu mogu pomoci, u suprotnom propasce sve te zgrade.
U ovoj državi padaju u vodu sve priče o tome gde će da završe naše pare od poreza.

Meni je bolje da se rešavaju problemi komunalnog stanovanja (i da te pare zapošljavaju lokalne ljude kroz domaće firme) nego da se već bogatim ljudima kupuju vile po Dedinju i Bentliji koji koštaju kao stan u krugu dvojke.

Ja sam bez teksta što žitelji te zgrade ne mogu da organizuju blokadu ulaza u gradilište 24/7.

Na Zborovima su stalno pričali kako su sve pravno pokušali i rečeno im je i tada i preko Tvitera da je jedino rešenje da se non stop blokira gradilište kao što se radilo u Bloku 37.
I meni nije jasno kako već nisu sve po spisku tom moronu od investitora, a i nadležnim debilima.

Ja sam bez teksta što žitelji te zgrade ne mogu da organizuju blokadu ulaza u gradilište 24/7.

Na Zborovima su stalno pričali kako su sve pravno pokušali i rečeno im je i tada i preko Tvitera da je jedino rešenje da se non stop blokira gradilište kao što se radilo u Bloku 37.​
Kod mene je trebalo da se grade dva solitera, što je opštepoznato. Kada se pojavila vest da se sprema rušenje postojeće zgrade na parceli koja je predviðenja za gradnju, u dve smene smo dežurali napolju, a noću su iz svojih stanova dežurale komšije sa pogledom na zgradu. Tako smo deset dana radili, jer smo znali da ako odbranimo zgradu, da smo sprečili gradnju u tom naletu. Na kraju su odustali od rušenja, a nešto kasnije smo odbranili i definitivno parcelu.​

Pozdrav svima,

Naišao sam na članak na Gradnja.rs koji opisuje planirani stambeno-komercijalni objekat u Novom Beogradu, koji projektuje Cubicom Projektbiro AD. Projekat uključuje i predškolske ustanove "11. april".

Link ka članku: https://www.gradnja.rs/zgrada-novi-beograd-cubicom-projektbiro-ad/

Zanima me sledeće:
  1. Da li neko ima više informacija o ovom projektu?
  2. Šta se zna o investitoru i njegovim prethodnim projektima?
  3. Da li je projekat već usvojen od strane nadležnih organa?
  4. Kako vidite razvoj ovog dela Novog Beograda, posebno u kontekstu EXPO 2027?
Verujem da će se ceo potez gde su trenutno njive i livade ka EXPO 2027 postepeno razvijati i popunjavati novim sadržajima.

Prilozi

• sava-park-projektbiro-03-1.jpg
    sava-park-projektbiro-03-1.jpg
    191,7 KB · Pregleda: 31
Ovo je tek u fazi javnog uvida urbanistickog projekta.
Do pocetka izgradnje moze da prodju godine, rano ti je da se raspitujes iskreno.

Ne razumem se pa sam bas zato kontao da je najbolje da pitam ovde na forumu. Hvala na brzom odgovoru!

Vrh