Šta je novo?

Razvoj novobeogradskih blokova

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=536914#p536914:3uccln6u je napisao(la):
astrodule » 09 Мај 2018 06:15 pm[/url]":3uccln6u]Ovo djubre ovih dana koje vidjamo je zaista strašno. Evo danas primetih gomilu djubreta na Bezanijskoj kosi duž Marka Čelebonovića. Razdelna ostrva i zelenilo sa strane sveže pokošeno, ali gomila djubreta na njima.
U povratku vidim neku mini deponiju kod Idee odakle sve to djubre leti. Nisam mogao da osmotrim šta je u pitanju.

Prijavio Beokomu...
@Дуле, то што си видео у Марка Челебоновића и оно што је сликао @Небојша у Николе Добровића, оне танке а дугачке папирне траке, су из једног камиона који је изгорео на паркингу тог тржног центра који спомињеш. Остатке је мало разнео ветар, а већину је разнела, хм да не спомињем већ.

Јесте да ја носим фотоапарат увек уз себе, али јуче нисам имао прилику да сликам. Гледаћу данас да направим пар слика, ако којим случајем нису уклонили то брдо изгорелог и полуизгорелог папира, јер су баш кад сам пролазио колима неки људи уклањали из товарног дела камиона остатке и бацали на гомилу.

Imam utisak da nikad nije bilo ovakvo rasulo...
I na keju i po blokovima....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537040#p537040:1kjzql8t je napisao(la):
Гага » 10 Мај 2018 01:05 am[/url]":1kjzql8t]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=536914#p536914:1kjzql8t je napisao(la):
astrodule » 09 Мај 2018 06:15 pm[/url]":1kjzql8t]Ovo djubre ovih dana koje vidjamo je zaista strašno. Evo danas primetih gomilu djubreta na Bezanijskoj kosi duž Marka Čelebonovića. Razdelna ostrva i zelenilo sa strane sveže pokošeno, ali gomila djubreta na njima.
U povratku vidim neku mini deponiju kod Idee odakle sve to djubre leti. Nisam mogao da osmotrim šta je u pitanju.

Prijavio Beokomu...
@Дуле, то што си видео у Марка Челебоновића и оно што је сликао @Небојша у Николе Добровића, оне танке а дугачке папирне траке, су из једног камиона који је изгорео на паркингу тог тржног центра који спомињеш. Остатке је мало разнео ветар, а већину је разнела, хм да не спомињем већ.

Јесте да ја носим фотоапарат увек уз себе, али јуче нисам имао прилику да сликам. Гледаћу данас да направим пар слика, ако којим случајем нису уклонили то брдо изгорелог и полуизгорелог папира, јер су баш кад сам пролазио колима неки људи уклањали из товарног дела камиона остатке и бацали на гомилу.
Ево неколико слика те гомиле полуизгорелог, изгорелог папира, дрвених евро палета, пластичних бокала за воду за аутомате. Изгорели камион је уклоњен, а остало је ово што је остало, разбацано по блоковској улици тако да је блокиран саобраћај према паркингу тржног центра !!!
Жао ми је што нисам могао да сликам изгорели камион дан раније, барем би знали по регистрацији и натпису предузећа на вратима камиона, ко је направио овај неред и ругло, практично је сад то депонија изгорелог папира. Мирис гарежи се још увек осећа.

Иначе је све оно разбацано ђубре (папир) - оне танке а дугачке папирне траке, покупљено и нема их више у Николе Добровића и Марка Челебоновића (барем је нешто урађено).

Слике 10.мај 2018.
Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537201#p537201:279idcdz je napisao(la):
SerbPacker » Čet Maj 10, 2018 7:04 pm[/url]":279idcdz]Imam utisak da nikad nije bilo ovakvo rasulo...
Sada je BNV primaran, a tek tamo je rasulo. NI dva predsednika nam nisu dovoljna pa da rade 36 sati u kontinuitetu, pride gradonačelnik i nešto da zaista urade. Uzgred, znali se ko je gradonačelnik, konačno.
1555288004.gif

Gago aj bas referisi kad ovo bude uklonjeno koliko vremena je proslo od dana kad je kamion izgoreo do dana kad je sve cisto i normalno kao pre.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537348#p537348:2oltwo9x je napisao(la):
DusanBG » Pet Maj 11, 2018 11:57 am[/url]":2oltwo9x]bem ti gde ide ovaj grad.

Niz Savu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537201#p537201:1a2skxwh je napisao(la):
SerbPacker » 10 Maj 2018, 19:04[/url]":1a2skxwh]Imam utisak da nikad nije bilo ovakvo rasulo...

Nikad prljavije, štrokavije i musavije, sa strašnim količinama smeća i otpada razasutog po ulicama, parkovima, zelenim površinama između zgrada...

Došli smo do tačke kada se pri ulasku u zgradu (ne u stan) moramo izuvati, da ne bismo uneli zarazu u kuću.

Sve gradske površine su "zrele" za kompletnu DDD, eto dokle smo stigli... :oops:

Ovo (i mnoge druge stvari) treba da se rešavaju na sledeći način: JKP reši problem, pa onda dostavi račun, a ne da prvo traže pare.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Ma to je igranka da se izmuzu neke pare (na ovaj ili onaj način, iz budžeta ili dodatnim nametom).

st*** lopovska spiskali su pare na potemkinova sela pred izbore i sad ne znaju kako da namaknu...

Nije poenta očistiti deponiju i ostalu nečistoću jednom pa je zapustiti, već sve čistiti u kontinuitetu. To bi se moralo podrazumevati. Odavno nisam videla čistača na ulicama osim usisivača koji prođe jednom u pola godine.
Koliko turista prođe velikim metropolama pa se zapitajmo, da li bi bile čiste da ih konstantno ne održavaju? Uporedimo to sa prostorom u kome živimo.

@SerbPacker
Već oni namiču.

Ksenijice, sve si odlično rekla. :kk:

Ja, V. B, predsednik Stambene zajednice svog ulaza, mogu samo da overim tvoj post. :D

Gospodine upravniče Vladivoje, zaslužio si šne-nokle ili neke druge nokle, rernu nemam. :D

Tema:

Znaju li gradske/opštinske vlasti šta se dešava na ovoj lokaciji? Samo da vide Nebojšine fotografije, da imaju imalo savesti i ostalih moralnih kvaliteta, podnele bi ostavku u cugu. Nedopustivo je da ovakvi prizori traju i pola dana.

Pa iz teksta vidiš da znaju. Al čistoća čeka da im neko plati čišćenje. Opština ili grad ili vlasnik kamiona.

E najnovija vest sa twitera. Smeće je uklonjeno što se moglo i prepostaviti da se ne vuku po novinama. Očitila noćas čIstoća u saradnji sa Beokomom tj.gospodinom Glavašom. Znači grad će da plati.

Da li se čišćenje odnosi na otpad iz kamiona i/ili na prizore iz Nebojšine poslednje "galerije" "blok 70, nove" (na prethodnoj strani), a jasno je da nema veze sa kamionom jer takav haos se ne može napraviti za jedan dan, niti je jedna lokacija u pitanju.

Ko će da plati to ne bi trebalo nikoga da tangira već da se očisti. Zašta su postavljeni nego da mućkaju glavom. Valjda postoji neki red, budžet se planira na početku godine i zna se koliko je za šta predviđeno a postoji i stavka za vanredne ne/prilike.

odnosi se na ulicu Marka Čelebonovića na Bežanijskoj kosi gde se zapalio kamion pun kartonske i papirne ambalaže a Blok 7o je druga priča. A oko plaćanja i održavanja ne ide baš tako. S obzirom da ta površina nije data na održavanje Gradskoj čistoći ona traži da joj se plati: il opština ili grad i očistiće. Da je u programu održavanja verovatno bi očistili odmah kao što peru ulice, prazne kontejnere i drugo.Takva je situacije i kada se radi o zelenim površinama. Ono u Bloku 7o trebalo bi da čisti JKP Zelenilo , valjda su im te blokovske površine poverene na održavanje. A i oni se često vade da ne mogu da stignu da očiste koliko mi možemo da napravimo smeća onda da se drže prioriteta, dinamike i naravno opet malo para i ljudi.

@hobonica
Znam da su dve lokacije u pitanju, to sam i napisala a ulica, manje više, bitan je problem.
Hm, kažeš nije u programu održavanja. To bih svrstala u "zonu sumraka".

Ne znam zbog čega mi pade na pamet tema o hotelima u Beogradu.

Problema Novog beograda kao i svakog naselja koji je planiran po arhitektonskim principima Atinske povelje je sto takav urbanizam nije planiran da se "dogradjuje".
Ali naravno da ocekivati da nesto iz 60ih ostane u tom izvornom stanju nije realno jer postoji investitorski pritisak koji je posledica povecanja gustine grada kroz vreme i potraznja stambenog prostora koja ce uvek da raste.
Zato i dolazi do mesavine otvorenih blokova koji se popunjavaju na razne nacine i onda se dobija nesto sto nema nikakve logike.
Nabacani objekti raznih dimenzija i raznih gabarita.
Opet ne znam koliko se mogu okriviti danasnji investitori zbog tog stanja s'obzirom da je jako nezahvalno imati projektni zadatak koji podrazumeva dopunjavanje jednog bloka iz 60ih sa postojecim objektima koji se jako cesto nalaze po sred bloka i zauzimaju dragocen prostor pa se mora onda graditi po raznim praznim povrsinama koje stoje na razpolaganju izmedju tih postojecih solitera.

Nemam ja ništa protiv da se susedni blokovi razlikuju.

U ovom bloku mi smeta što je sve nabacano, u nekim drugim mi smeta što se novi objekti ne uklapaju uz stare.

Taj investitorski pritisak je očigledno jači od svakog gradskog urbaniste.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=537792#p537792:dube2by8 je napisao(la):
spatiotecte » 13 May 2018 10:09 am[/url]":dube2by8]Kada vidim ovu sliku ne mogu se osloboditi utiska gomile nabacanih objekata bez ikakve logike i povezanosti i koji su popunjavali prostor stihijski kroz vreme.
Sve ovo na Novom Beogradu u tom smislu je zlato i "harmonija" u odnosu na pravi haos i nered u starom delu grada.

Vrh