Šta je novo?

Razni projekti

Захладило мало, па сам шетао пса раније и са више светла па рекох да окинем пар фоткица...

Mерин Дедиње, затворили су терасу на последњој етажи и нешто сам начуо од комшија да не могу да добију употребну јер су озбиљно пробили квадратуру... не знам за квм али дефинитивно су затворили терасу на последњој етажи.
IMG_0256.jpeg

Ово испод је Инобачка Дедиње пројекат где су изашли на нулу и онда све срушили. Недељама су рушили.

IMG_0257.jpeg

Ово немам представу ни како се зове, ни ко је инвеститор јер нема више табле, преко пута Мерина и исто попут Мерина су додавали на последњој етажи.
IMG_0258.jpeg

Ово је самостојећа кућа на углу Михаила Аврамовића и Купањске, раде већ сигурно годинама. Ваљда ће ускоро и да заврше.
IMG_0259.jpeg

Фине куће у низу, ништа специјално, све по неком шаблону боја, материјала и облика али барем нормалне висине без ”додатних квадрата”. Делује ми да је већина и усељено али нисам загледао јер је пас журио за неком женком коју је намирисао :)
https://brimarealestate.rs/nekretnine/elysian-lux-gardens/
IMG_0260.jpeg

Ово стоји овако већ неко време, нема нигде табле, нити црвене траке, нити радника. Угао Ђорђа Радојловића и Алексе Бачванског. По заузећу парцеле ово никако не може бити легално али барем нема и спрат вишка. Ужаснут сам да сам ово изговорио/написао али гледајући шта се све ради по граду, ово је још и безболно, на жалост.
IMG_0261.jpeg

Zna li neko ko je investiror za projekat u Zemun, Mozerova pojavio se na ssjtu brima real estate

Nije mi se svidio ovaj projekat garden jer fasada opada plocice itd a tek zavrseno.
Sad gledam projekat Dunavska Panorama. To gradi vlasnik firm timsistem rs. Zna li neko nesto o njemu? Vidim stavljaju kamenu vunu, alumil vrata prozori itd

Javljajte ako znate nesti o investitoru vlasniku gore navedene firme sto se bavi prodajim peci na drva itd. Aleksandar Vukovic mu je ime.

Za kompleks Branko Pešić u Zemunu, da li ima ikakvih informacija o zvaničnom kraju radova, predaji ključeva i slično?

Ima li neko informaciju o kompleksu Sava Residence u Ustaničkoj? Vidim da je previse neprodanih stanova a rok useljenja je februar 2026. Godine

Ima li neko informaciju o kompleksu Sava Residence u Ustaničkoj? Vidim da je previse neprodanih stanova a rok useljenja je februar 2026. Godine
Tesko da ce zavrsiti do februara, 3600 + pdv je po meni jaka cena. Veoma prometna lokacija. Sa jedne strane Ustanicka, sa druge autoput. Komanda na 100 metara, velika zgrada sa puno stanova. Imaju i konkurenciji, 3 zgrade se grade u neposrednoj blizini

Tesko da ce zavrsiti do februara, 3600 + pdv je po meni jaka cena. Veoma prometna lokacija. Sa jedne strane Ustanicka, sa druge autoput. Komanda na 100 metara, velika zgrada sa puno stanova. Imaju i konkurenciji, 3 zgrade se grade u neposrednoj blizini
Cena je definitivno jaka. Meni za oko zapada i očajna mikrolokacija. Pored autoputa sa jedne i prometne ulice sa druge strane, koje garantuju buku i loš vazduh tokom cele godine. U bližoj okolini nema bukvalno ničega osim raznih državnih ustanova. I sama Ustanička je relativno neprijatna za pešake tako da je to samo dodatni minus.

Po meni, užasna lokacija...ne samo za taj objekat nego i za ostale ''u nizu'' koji su načeli taj potez... Pa postoji razlog zašto se tu nije nikad gradilo...voda, strašno loš vazduh (zimi pogotovo!)
Bila je priča da se napravi park, zelena površina, od one uličice koja se spušta iz Ustaničke desno ka mostu za pijacu pa sve do doma zdravlja...neki produžetak ''dušanovačkog trga'' kako taj deo neki zovu. Pretpostavljam da je ipak prevagnulo uvaliti parcele investitorima (daj šta daš), ali zelenilo bi svakako bilo mnogo mnogo bolje rešenje..! Onda bi ostao DZ Voždovac pa ta parcela od Suda do policije i vatrogasaca za nešto drugo a ne za stanogradnju.
Inače, ko je imao prilike da baci oko na sam projekat, to je gomila stanova po etažu, izlomljeno, izlomljeno...nema bukvalno jedan kršten stan da je nekako logično isprojektovan. To nije samo moje mišljenje, znam par ljudi koji su se interesovali za kupovinu al su odustali.

Ako gledaš kao stan za život, bolje nemoj. Slažem se sa izjavama gore, očajna mikrolokacija. Moja drugarica je uzela u novogradnji isto tu u Ustaničkoj, par zgrada dalje - ne mogu da otvore prozor nikada maltene, ni danju ni noću, velika buka i zagađenje, nema nikakvih naročitih sadržaja u okolini osim državnih ustanova, a u velikom delu ne možeš ni da se krećeš po trotoaru nego moraš na kolovoz jer se gradi gomila zgrada tu i naravno investitori prisvoje trotoar.

Bila je priča da se napravi park, zelena površina, od one uličice koja se spušta iz Ustaničke desno ka mostu za pijacu pa sve do doma zdravlja...neki produžetak ''dušanovačkog trga'' kako taj deo neki zovu. Pretpostavljam da je ipak prevagnulo uvaliti parcele investitorima (daj šta daš), ali zelenilo bi svakako bilo mnogo mnogo bolje rešenje..!
Moguce, ali ako se ne varam to nikad nisu bile drzavne parcele. Bile su, mislim da jos uvek i ima, par trosnih kucica gde ljudi zive

Moguce, ali ako se ne varam to nikad nisu bile drzavne parcele. Bile su, mislim da jos uvek i ima, par trosnih kucica gde ljudi zive
jeste, kolubarska ulica što ide do DZ Voždovac, uglavnom stare, prastare kućice i pripadajući placevi...ali ne previše parcela-ne znam jel ima 15tak ukupno...znači ništa što grad ne bi mogao lako da raseli i napravi tu priču sa parkom..! Pogotovo ako se uzme u obzir da je tu posle svake veće kiše potop (cev u koju je stavljen potok ima promer koliki ima...a sad ima dosta više vode zbog ovolikog betoniranja), a od jeseni do proleća ne može da se diše od magle i smoga tu jer je najniži deo i ''udolina''...
Veliki promašaj i propuštena (još jedna) prilika da se oplemeni jedan deo grada..!

Vrh