Šta je novo?

Razni projekti

Jeza. Postoje delovi grade gde ne treba zidati zgradurine po svaku cenu. Kuće u nizu ili zgrade u nizu sa max 2 etaže mogu da ponude dovoljnu gustinu da se sve to debelo isplati investitoru, a da opet sve to izgleda mnogu humanije. Beograu i ovako fali naselje sa gradskim kućama van najluksuznijih lokacija (Senjak, Dedinje, Profesorska kolonija...). Svi se nabismo u stanove od 40m2 kao da smo u centru Tokija ili Seula, a ne obodi grada u Beogradu. Za koju godinu će takav i prirodni priraštaj da nam bude 0.7 do 1 po ženi. Holandija sa kućama u nizu postiže veću gustinu naseljenosti nego neke zemlje sa neboderima na sve strane. Ja garantujem da bi kupaca bilo i više nego dovoljno. Skoro sam obilazio naselje Green Hill u Kragujevcu sa kućama u nizu ispalo je zaista korektno. Mnogo bolja opcija za delove Zvezdare i tih mučenih uličica kod Šumica. Zgrada od 5 spratova u uličici sa uličnim frontom od 3m stvarno jezivo.Ne kažem da ne treba graditi zgrade i pretvoriti nas predgradje Amerike ali ovo je prevršilo svaku meru.

U izgradnji je, koliko sam uspeo da vidim tu su oko prvog sprata.
1000030673.jpg

Vrh