Šta je novo?

Razni projekti

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/222188/Novi-Beograd-dobice-novo-sportsko-jezgro


08. 12. 2010. 00:02h | Maja Keranović
Izgradnjom teniskog centra do 2012.
Novi Beograd dobiće novo sportsko jezgro

Prvi Nacionalni teniski centar, ako sve bude teklo po planu, trebalo bi da bude otvoren 2012. godine. Nalaziće se pored Hale sportova u Novom Beogradu, a planirano je da njegova izgradnja počne u septembru sledeće godine.

Teniski centar gradi se kraj Hale sportova: Budući izgled

Na placu od oko 2,7 hektara biće sagrađeno oko 13.000 kvadrata. Tu će se nalaziti teniska hala sa pet teniskih terena, a uz halu prostorije Teniskog saveza Srbije, zatim smeštaj sa 30 do 40 krevata za naše najbolje juniore, teretana, kongresni centar, kao i medicinski blok. Na ovoj lokaciji predviđeno je da se nalazi i deset otvorenih teniskih terena, šest sa šljakom i četiri sa tvrdom podlogom.


- Teniski centar trebalo bi da bude otvoren na leto ili jesen 2012, godinu dana od početka izgradnje. Svi naši perspektivni igrači će imati uslove da ovde treniraju i da se spremaju za velika takmičenja. Svi ćemo biti na jednom mestu. Naši teniseri ovde će imati dobre uslove, pa će odavde moći da idu na turnire i osvajaju ih. Planiramo da posebnu pažnju pridamo i edukaciji trenera - rekao je za “Blic” Slobodan Živojinović, predsednik Teniskog saveza Srbije.


Vrednost ovog teniskog centra je između pet i sedam miliona evra, a planirano je da njegovu izgradnju zajedno finansiraju Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd.


- Programsko rešenje je uradio “Energoprojekt” u saradnji sa Teniskim savezom Srbije. Sad se ispituju urbanistički i arhitektonski uslovu za gradnju jednog ovakvog kompleksa. U narednih nekoliko meseci Grad bi trebalo da usvoji regulacione planove koji će omogućiti izgradnju ovakvog objekta - kaže za “Blic” Zagorka Petrović Zlatanović, pomoćnik ministra omladine i sporta.


Po izgradnji, Nacionalni teniski centar biće predat na upravljanje i korišćenje Teniskom savezu Srbije.


- U planu je da do 16 ili 17 časova teniski centar bude na raspolaganju našim najboljim teniserima, a od 17 časova tereni će biti u komercijalnoj ponudi, da bi teniski centar mogao da se izdržava - navodi Živojinović.


Izgradnjom teniskog centra, Novi Beograd imaće još jedan moderan sportski objekat. Naime, rekonstrukcija SRC “11. april”, koji je kao i Hala sportova u sastavu SC “Novi Beograd”, je u toku. Potpuna rekonstrukcija “11. aprila” biće završena najkasnije do kraja sledeće godine, pa će još jedan zatvoreni olipmijski bazen u prestonici biti osposobljen za treninge vrhunskih sportista i rekreaciju građana. Hala sportova izgrađena pre više od četiri decenije, konačno će biti rekonstruisana i spolja, a novi, moderan izgled imaće već na leto. Radovi na ugradnji novih prozora celom dužinom i uređenju fasade trebalo bi da počnu na proleće. U planu je i kompletna sanaciju nadstrešnice iznad glavnog ulaza, a u drugoj fazi i radovi na zasenčenjima fasade fiksnim lamelama, takozvanim brisolejima.



Nacionalni teniski centar Beograd
- Otvoreni tereni: 10
- Tereni u hali:5
- Smeštaj-mini hotel: 30-40 kreveta
- Teretana, medicinski blok
- Kongresni centar

2010 © - blic.rs
 
pretpostavljam da ce ovo da se pravi na povrsini sadasnjeg terena IMT-a i betonskih terena, sto me veoma iritira jer od jedne povrshine koju su praktichno svi mogli da koriste, dobicemo kompleks terena za tenis koji ce zbog prirode igre ( a i troskova poput skupih reketa itd...) moci da koristi daleko manji broj ljudi. Dakle od tri terena koji je istovremeno moglo da koristi barem nekoliko desetina ljudi koji su tamo igrali fudbal, basket, odbojku...., dobicemo jedan pomodarski elitisticki centar za odabrane i bogate, koji ce na kraju da bude u rukama nekog tajkuna ili stranackog miljenika kome zapadne da bude predsednik teniskog saveza.

Uzasno, uzasno tuzno. A i sta je bilo sa pricama da ce Nole Nacionale da otvori josh veci teniski kompleks na kraju naselja Ivan Ribar?
Ova vlast kao da se namerila da svaki kvadrat javne zelene povrshine pretvori, koja pripada svima nama ( i pre 40, 50 godina data nama da je koristimo za relaksaciju, sport...) u profit praveci na njima milionite trzne centre, parkinge, oltare kavkaskim diktatorima...
 
Na dobrom su putu,delta city je pun ko oko danas,a i usce a ulice grada su prazne posle 18h.To je taj srpski neoliberalno-drvosecki urbanizam.

Kad razmislim zelene povrsine i neogradjeni tereni i oni koji nisu u balonu ili sali su tesko zlo,jer ne mozes ljudima da naplacujes to zadovoljstvo da trce i sutiraju loptu.
 
ali dobicemo jedan veliki most do kraja sledece godine, pa cemo moci da se vozimoooo njime do mile volje. jer sta nam treba vishe od zivota od voznje po gradu, pa kostao on i 200 miliona evra

:bash:
 
mradulovic":35b2x62x je napisao(la):
pretpostavljam da ce ovo da se pravi na povrsini sadasnjeg terena IMT-a i betonskih terena
Sto ce reci da deveta gimnazija ostaje bez terena za fizicko. Mada sta ce kome tereni za fizicko, zdravije je deci ici kod miska u dc pa da se slikaju ispod bozicne jelke u sred novembra..
 
Ma davace gimnaziji TS po povlascenoj ceni da deca trckaraju jedan termin nedeljno.
 
Lepe vesti drugari,ruse onaj kafic na cosku ruzveltove kod ams-a i parkinga rts-a.Znate ga sigurno po sumnjivim tipovima koji su tamo blejali a i nelegalno parkiranim bmw-ima na sve strane :gobb:
 
vlada_Ilina_h2o":dmbdff14 je napisao(la):
Poslovna zgrada "Gorenje"

Investitor: Gorenje
Vrsta objekta: Poslovni objekat, za potrebe najvećeg slovenačkog proizvođača kućnih aparata
Opseg radova: Građevinski i završni radovi;ozelenjavanje
Ugovorena cena: 4.450.000 euro
Površina (u kvadratnim metrima) - 8.500

1.jpg


2.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


6.jpg


denezam
vlada_Ilina_h2o":dmbdff14 je napisao(la):
Poslovni objekat u Takovskoj
Investitor: Atlas group
Vrsta objekta: Poslovni objekat
Opseg radova: Građevinski radovi
Ugovorena cena: 1.912.059 euro
Površina (u kvadratnim metrima) - 4.500

1.jpg


2.jpg


3.jpg


denezam
 
Fino izgleda.

Srusili su,to jest sravnili sa zemljom onaj mafijaski kafic u ruzveltovoj koji je na parceli ispod auto moto saveza.Izgleda da ce se graditi neka zgrada,a ostace i ona stara predratna kuca sa jednim nivoom kod stanice 65ice(ona u kojoj je bila banka do skoro) :kk:
 
nego, nigde nema tema o novoj zgradi Raiffeisen Srbija HQ ili se nisam dovoljno potrudio da je nađem.
(pored Belgrade office park-a, prema bul.omladinskih brigada)
Jer, posle godinu dana kilavljenja, konačno su počeli ozbiljno da rade/grade.
 
Delija":2fnoenwp je napisao(la):
vlada_Ilina_h2o":2fnoenwp je napisao(la):
vlada_Ilina_h2o":2fnoenwp je napisao(la):
Poslovni objekat u Takovskoj
Investitor: Atlas group
Vrsta objekta: Poslovni objekat
Opseg radova: Građevinski radovi
Ugovorena cena: 1.912.059 euro
Površina (u kvadratnim metrima) - 4.500

http://www.denezam.com/images/stories/deneza_m/references/finished/takovska/1.jpg

http://www.denezam.com/images/stories/deneza_m/references/finished/takovska/2.jpg

http://www.denezam.com/images/stories/deneza_m/references/finished/takovska/3.jpg

denezam
Ovaj u NBGdu je lepo sredjen, ali ovo ispod skupstine me iznerviralo, cak sumnjam da je neko ukrao sprat-dva mimo onoga sto je odobreno. Ne znam sta je sa zgradom ispod hrama Sv. Save ali se secam da sam jednom kad sam prolazio bio zgranut kad sam shvatio da se odobreni projekat koji je istaknut na panoou i ono sto se vidi u realnosti razlikuje za citav sprat i potkrovlje. Morali su malo da ukradu, a strci i kvari vizuru, mada sta ima veze, graditelj se omastio za par stotina kvadratnih metara puta par hiljada evrica za svaki. Mozda i gresim ali ne mogu da se otmem utisku da je slicna prica i ovde... a ako im je neko dao dozvolu za ovu visinu na tom mestu trebalo bi ga &^%$# motkom.
 
barrcode11":7s841rx7 je napisao(la):
nego, nigde nema tema o novoj zgradi Raiffeisen Srbija HQ ili se nisam dovoljno potrudio da je nađem.
(pored Belgrade office park-a, prema bul.omladinskih brigada)
Jer, posle godinu dana kilavljenja, konačno su počeli ozbiljno da rade/grade.
Milutina Milankovića... :)
Blata na sve strane, nemaju ni ideju da kamionima operu točkove pre izlaska na ulicu. Sramota!
 
AKO DOBIJE POMOĆ EVROPSKE INVESTICIONE BANKE
Zemun u Batajnici gradi akvapark vredan 20 miliona evra

Miljana Leskovac | 27. 12. 2010. - 00:02h | Komentara: 0
BEOGRAD - Ako se ostvare prognoze čelnika opštine Zemun, Beograd će do 2013. godine dobiti svoj prvi i dugo očekivani akvapark. Zabavni vodeni kompleks bio bi čak četiri puta veći od akvaparka u Jagodini i prostirao bi se na preseku Novog novosadskog i Starog batajničkog puta u Batajnici. Za ovu skupu investiciju, vrednu više od 20 miliona evra, opština Zemun zatražila je pomoć od Evropske investicione banke (EIB).

Zbog pozitivnih ocena koje je EIB dala projektu, u opštini Zemun tvrde da Jagodina više neće biti jedini grad u Srbiji koji se može pohvaliti savremenim vodenim kompleksom.


- Procedura banke je velika, ali to je i očekivano s obzirom na visinu kredita za koji smo aplicirali. Urađeno idejno rešenje odlično je prošlo prvu procenu i verujemo da će park prve posetioce moći da primi već za dve godine - kaže predsednik opštine Zemun Branislav Prostran.

Prema njegovim rečima, akvapark u Zemunu bio bi građen po najvišim evropskim standardima, ali tako da premaši već poznate vodene komplekse u Solunu i Budimpešti. Osim otvorenih bazena i vodenih tobogana koji se podrazumevaju, park bi imao i specijalizovane restorane, hotel niže spratnosti, velnes centar i otvorene i zatvorene terene za rekreaciju i sport.

- Park će se prostirati na površini od 120.000 kvadrata. Prilikom izrade projekta računali smo i na blizinu Dunava, dva važna evropska koridora, autoputa E-70 i E-75 i aerodroma, što bi omogućilo dobru posećenost. Srbiju svake godine poseti oko dva miliona turista. To znači i da bi već postojeća turistička ponuda Zemuna realizacijom ovog projekta bila znatno bogatija - ističe Prostran.

U opštini najavljuju nezaboravan provod u parku koji će, kažu, biti jedinstven u regionu zapadnog Balkana.

- Ovo će zaista biti najveći evropski akvapark, a garantujemo i neverovatno brze spustove toboganom i avanture za ljubitelje “lenjih reka”. Bar što se letnjeg provoda tiče, Solun ili Budimpešta više neće biti u modi - priča načelnica odeljenja za društvene delatnosti i privredu Nada Đurić.

Tokom letnjih meseci, jagodinski akvapark svakog vikenda posećivalo je 10.000 ljudi. Samo od ulaznica park je zaradio skoro dva i po miliona dinara, za svega jedan dan. Ako se u to uračuna da je ležaljku iznajmilo makar polovina posetilaca, to je dodatnih 200.000 dinara. Iako je veoma skup projekat, akvapark u Zemunu i te kako bi bio isplativ za opštinski budžet s obzirom na to da bi mogao da primi četiri puta više posetilaca od trenutno jedinog akvaparka u Srbiji.

Četiri neuspela pokušaja izgradnje akvaparkova

Planovi za izgradnju akvaparkova na Košutnjaku i Adi Ciganliji nisu otišli dalje od razmatranja lokacije i grubih proračunan
Kod projekta akvaparka u Grockoj, za koji se nagađalo da vredi oko 60 miliona evra, određena je lokacija od osam hektara na dunavskom priobalju i oglasio se potencijalni investitor iz Turske koji je gradio i akvapark u Jagodini, ali je sve stalo kod spore administracijen
Prvi nosioci projekta Akvaparka u Novom Beogradu bili su proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj i Vladimir Janković koji su usled nedostatka sredstava odustali od posla 2006. godine. Nakon toga, posao je preuzela kompanija „Genel” iz Novog Sada, ali je i ona iz istog razloga odustala dve godine kasnijeRačuna se da bi akvapark u Zemunu vikendom mogao da primi i 40.000 posetilaca
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/226104/Zemun-u-Batajnici-gradi-akvapark-vredan-20-miliona-evra
 
Srecna nam nova godina. :violina:

Усвојена Студија високих објеката Београда

Скупштина града Београда усвојила је на данашњој седници Студију високих објеката Београда.

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове поверио је Урбанистичко заводу Београда израду посебне студије високих објеката, као резултат стручне и јавне расправе измена Генералног урбанистичког плана Београда 2021. године. Основни разлог за израду студије су ограничења висинске регулације Генералног плана Београда 2021, односно потреба да се утврде зоне могуће изградње високих објеката у Београду.

– Ово је изузетно важна студија за Београд, прављена скоро годину и по дана. Изменама Генералног урбанистичког плана Београда 2021. године предвиђено је да у зонама високих објеката спратност није ограничена, али планом нису предвиђене и зоне у којима могу да се граде такви објекти. Ова студија нема карактер планског документа и не представља основу за издавање било какве локацијске или друге дозволе или изградње, али даје основу за израду планова детаљне регулације – рекао је члан Градског већа Оливер Глишић.

Студијом су заштићена и природна добра искључена као потенцијални простори за изградњу високих објеката, осим у девет централних блокова Новог Београда. Најповољније локације за изградњу високих објеката су оне које покривају сви саобраћајни системи, а предност треба да имају локације које су на трасама масовног и капацитетног јавног превоза.

Објекти високи до 50 метара могу да се граде у Новом Београду (између улице Париске Комуне, Булевара Михаила Пупина, Саве и Тошиног бунара), уз важне градске саобраћајнице, као што је Булевар краља Александра, и на дунавском приобаљу, предвиђеном за тоталну урбану трансформацију. Објекти до 100 метара углавном могу да се граде у Новом Београду, као и на јужном ободу централне зоне и уз аутопут. Једина зона за изградњу објеката до 150 метара је новобеоградски Блок 42.

Студијом је закључено и да у Београду не треба планирати екстремно високе објекте, више од 150 метара. :rant:
:violina:

Tako to ide kada dozvolimo nekoj neznalici iz palanke da oblikuje jedan Beograd - S namerom podje u veliki grad da nacini od njega rodni kraj.

Ovo je vrhunac bezobrazluka:

Ова студија нема карактер планског документа и не представља основу за издавање било какве локацијске или друге дозволе или изградње, али даје основу за израду планова детаљне регулације – рекао је члан Градског већа Оливер Глишић.
PDR ostaje glavno oruzje u borbi protiv razvoja ovog grada. :bash:
 
Pa, ja takođe mislim da nam ne trebaju toliko visoke zgrade, jer toliko viška poslovnog prostora bi apsolutno zaustavilo svaki dalji razvoj.
 
sta se desava sa uscem II? ako ja dobro razumem za to postoje sve dozvole i ceka se samo neki partner. ili sam naivan..
 
Vrh