Danas sam imao nešto slobodnog vremena, pa sam sačinio jednu foto-reportažicu potencijalno nam interesantnih projekata
Iza tramvajsko-autobuske okretnice "Ustanička", u Ulici Živka Davidovića, počelo je rušenje postrojenja nekadašnje fabrike "Javor". Moguće je da je reč o pripremama za neku ozbiljniju gradnju. Nikakve table još nema. Ranije je preduzeće
"Granit invest" na svom sajtu u najavi imalo izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa "Javor" na Zvezdari, ali je ta najava odavno uklonjena.
Gotovo odmah pored "Javora" sprema se teren za izgradnju stambeno-komercijalnog kompleksa "Aviv park Zvezdara":
Nema više hale koja je donedavno stajala nasred placa:
Da se podsetimo, reč je o ovom projektu:
Inače, već više puta sam pominjao da je reč o delu grada u kojem se dosta gradi. Najveći i najpoznatiji realizovani projekat u kraju, nalazi se gotovo prekoputa budućeg "Aviv parka" - stambeni kompleks "Alpha city".
U okolnim uličicama (Madridska, Vladimira Gortana, pa i u samoj Živka Davidovića) niklo je dosta prosečnih i ispodprosečnih tranzicionih šestospratnica koje mi nisu bile interesantne za slikanje. Jedino što me zanima je "Napredov" kompleks iza "Alpha citya", ali do tog gradilišta zasad postoji samo jedno usko sokače koje "čuva" čopor pasa lutalica, pa sam odustao
Iz Živka Davidovića sam se Mis Irbijevom spustio do Vojislava Ilića. Nešto pre nego što sam stigao do supermarketa "Vero", tačno kod stajališta trolejbusa 21, naišao sam na jedno ne tako malo gradilište:
Render:
E sad dolazimo do Vojislava Ilića i interesantnog niza novih zgrada prekoputa Arhitektonske škole.
Jedna od boljih novogradnji na ćošku sa Ulicom Radojke Lakić:
Prekoputa nje se gradi još jedna zgrada:
Najsvežiji render:
Pa onda idu ove dve:
Ova na ćošku nam je već vrlo dobro poznata i polako dobija obrise svoje nove-a-stare fasade:
Na kraju bi to trebalo da izgleda otprilike ovako:
Kasnije sam išao do Ruzveltove, gde sam napravio još par fotografija.
Nova stambena zgrada - ili pokazna vežba "Kako unakaziti savršen ćošak":
Malo iza ove zgrade, u Ulici kneza Danila, pri kraju su radovi na stambenoj zgradi sa zanimljivim izborom opeke za fasadu:
Kao što je neko gore već pomenuo, počelo je raščišćavanje lokacije na samom ćošku Ruzveltove i Dimitrija Tucovića. Table još uvek nema:
I za kraj jedna solidna nadogradnja prekoputa Zire. Malo su uprskali sa prozorima, ali su se makar iscimali oko fasade:
Slike Holiday Inn Expressa postaviću u odgovarajućoj temi za to