direktor":2m6hwmqx je napisao(la):
Inace vojni kompleks je strasno zapusten , najace mi je ono sluludo suzenje kod ortopedske bolnice zbog nekakvog brdasceta u vojnom kompleksu ,
A sta se desilo sa muzejom revolucije sfrj sta je sadd u toj zgradi , nisam se zavlacio tu je neka polu raspala ulica koja pored trafoa nije povezana sa miloja djaka
Kad buidem isao poslom ponovo napravicu koju sliku ponovo
Ajmo redom
Brdasce koje spominjes i taj deo M. Avramovica su tu takvi od kako ja pamtim. Unutar kruga bio je pesadijski poligon sa spravama za obuku, a do izgradnje heliodroma na banjici preko puta sportskog centra (ispod zgrade 'Bezbednosti')
tu je bio i heliodrom na koji su u srecno vreme vise puta dnevno sletali helikopteri. I danas se povremeno koristi u te svrhe. Pretpostavljam da je 'brdasce' imalo visestruku ulogu - zastita od buke, delimicna zaklonjenost od pogleda, kao i bezbedonosnu funkciju.
Ulica se nekada zavrsavala ispred nekadasnje kasarne 'Vasa Carapic' ( ne znam dal se i dalje tako zove).
Izgradnjom nove VMA na Banjici, ulica je produzena ka 'institutu bezbednosti', ali je verovatno bilo u planu da se odradi rekonstrukcija i dalje ka gradu. Medjutim kao neretko u nasem slucaju, ovo poluresenje sa suzenjem i 'S' krivinom je ostalo takvo do dan danas. Srecom saobracajnica nije opterecena, pa ovo ne pretstavlja vece probleme.
Sto se ove zgrade tice, veruj mi da ne znam kakav joj je danas status.
Zadnjih 10 godina sporadicno posecujem kraj, ali koliko vidim zgrada je prepustena propadanju.
Zub vremena cini svoje, ali nemar je unistava mnogo vise. Iz J. Jovanovica se vidi da velike povrsine maltera otpadaju zbog podlivanja vode, oluci su istrulili, prozorska okna polupana.
Teniski teren od crvene sljake u dvoristu, izgradjen sredinom 80-tih je postao 'travnati', tacnije pojeo ga je korov...
'Poluraspala ulica' sa trafoom je deo Omladinske, mada se sadasnjom trasom nigde ne dodiruje sa istom. Na kraju tog 'sokaceta' je bila vila pokojne Borke V. Nekadasnje guvernerke NBJ u vreme vladavine S. Milosevica, stradale u saobracajnom udesu (po obicaju,pod cudnim okolnostima).
Inace sokace je kada je izgradjeno imalo normalnu vezu na obe strane, ali je naknadno nakalemljen trafo.
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2