Uopste mi nije bila namera da branim secu platana, uostalom o tome smo vec dosta diskutovali u adekvatnoj temi. Samo mislim da je Felixov post bio malo prenaglasen. Mislim da se slazemo da "formalni" razlog sece platana nije i stvarni razlog toga, a vrlo moguc razlog jeste buduca izgradnja na Bulevaru (uz to, postoje i jos neki, poput nestrucnosti i nespremnosti na kompleksniju rekonstrukciju, nabacivanje poslova itd).
Medjutim, "gradjevinski razlog" ne mora nuzno da vodi u
"debele koverte koje će pojedinci iz uprave grada dobijati na poklon narednih godina". Moze biti i propagandni razlog - zelja grada da secom starih platana i sadnjom novih o boksovima poveca atraktivnost zemljista na Bulevaru, privuce investitore i samim tim i novac u gradsku kasu (ne iskljucujem mogucnost da deo novca ode i u privatne dzepove).
Na potezu od Cvetka do Vuka se trenutno gradi samo jedna zgrada (ona na cosku sa Sindjelicevom), ova u Jagicevoj ce biti tek druga. Uvidom u spisak lokacijskih dozvola izdatih do pocetka meseca, vidi se da nije izdata nijedna druga dozvola za Bulevar. Izbori ce biti vec na prolece uz veliku mogucnost da Aca Vucic nasledi Djilasa u fotelji. Ako je ceo drvored na Bulevaru posecen zbog procenta od dva objekta manja od 10.000 kvm, cini mi se da su klali vola za kilo mesa.
Uz to, vec sam prethodno naveo da je urbana transformacija Bulevara deo visedecenijskih teznji i projekata, a ne naprasna odluka aktuelnih vlasti koji, kao sto vec rekoh, mozda na funkcijama i ne docekaju taj gradjevinski bum na Bulevaru.
Ipak, zelim da kazem da ne iskljucujem mogucnost da je Felix u pravu - ali ja to ne znam. Mogu samo da sumnjam, mogu da iznosim alternative, mogu da postavljam pitanja, ali ne mogu da na pretpostavkama iznosim definitivne sudove jer ne kazu za dzabe: "pretopostavka je majka svih zaje*******a".
Mislim da se tako brzopletih zakljucaka treba suzdrzati i uvek ostaviti rezervu da, gle cuda, mozda nismo u pravu. Samo se setite koliko puta ste sami bili zrtva takvih zakljucaka. Npr. sta su sve pisali po komentarima za Zexa i c.s.i. na komentarima info sajtova (da su podmenuti podmlatak DS-a i slicne gluposti), slicne price su kruzile i o Beobuldu (da je DS-ov, da je "Deltin" itd.), pa evo i licnih primera - za sebe sam cuo da sam "narkoman", "sektas" i "peder", samo zato sto je to mnogima spolja tako izgledalo