Šta je novo?

Razni projekti

Da li je u pitanju plac koji izlazi na Vojvodjansku?Malo sam smotan oko tih blokova ka Bezaniji.

Хомере + :kk:

Изгледа интересантно али не бих могао рећи и лепо.Све зависи од материјала.

Несуђени партнери Јата улажу у станове
Андреј Јовановић и Бојан Миловановић, бивши власници „Марба”, градиће стамбено-пословни центар у комшилуку „Делта ситија” и „Белвила”

bgd-lokacija.jpg

Бивши власници компаније „Марбо продукт” Андреј Јовановић и Бојан Миловановић одлучили су да новац од продаје ове фирме за производњу сланих грицкалица уложе у градњу стамбено-пословног комплекса у Блоку 67а у Новом Београду, сазнаје „Политика”.

На тој локацији површине 3,6 хектара, између улица Јурија Гагарина и Омладинских бригада, биће подигнути хотел, трговински центар, станови и пословни простор.

Инвеститор фирма „Дека инжењеринг”, којом газдују ова два бизнисмена, ангажовао је компанију „Мејс”, да у њихово име распише позивни идејни архитектонско-урбанистички конкурс. Надметање је завршено пре два дана.

– Шест архитеката је учествовало на конкурсу и за месец дана требало би да буде познато чији ће рад битиоснова за израду идејног и главног пројекта. Почетак градње очекујемо на пролеће следеће године – кажу у „Мејсу” који се иначе бави управљањем пројеката.

Будући комплекс имаће више од 100.000 метара квадратних, док ће на парцели уз Улицу Јурија Гагарина бити распоређени пословно-комерцијални садржаји попут хотела и локала, кажу добро информисани извори „Политике”.

– На увученом делу земљишта према урбанистичким параметрима планирана је изградња станова. На парцели је дозвољена градња до највише 12 спратова кад је реч о пословним објектима, а стамбене зграде ће бити упола ниже – објашњава један од наших саговорника.

„Дека инжењеринг” у априлу ове године појавио се на огласу Дирекције за грађевинско земљиште као једини понуђач за закуп парцеле у Блоку 67а у чијем се комшилуку налази „Делта сити”. За парцелу од 36.025 метара квадратних (приближно четвртина плаца на којем је подигнут „Белвил”) инвеститор је понудио око 1,3 милијарде динара, што је била и почетна цена.

– Када инвеститор добије правоснажно решење о закупу стичу се услови да са дирекцијом закључи уговор о регулисању закупнине и накнаде за уређивање грађевинског земљишта – истиче Ненад Бајић из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Уговор са дирекцијом могли би да потпишу следећег месеца, а рок да заврше зидање свих објеката је највише 36 месеци од дана добијања грађевинске дозволе. Закупац је у обавези да поднесе захтев за издавање тог документа у року од 12 месеци од дана када закључи уговор са дирекцијом.

Градњу комплекса Андреј Јовановић и Бојан Миловановић могли би да заврше и пре него што истекну три године а није искључено да ће њихови станови бити не само велика конкуренција „Белвилу” него и другим стамбено-пословним четвртима које ће се градити у близини. Јер, како процењују саговорници „Политике”, цена квадрата стана не би требало да премаши 1.600 евра.

Јовановић и Миловановић били су у жижи јавности када су августа 2008. „Марбо” продали „Пепсију” за 210 милиона евра. Њихова имена су поново била актуелна прошле године у фебруару, када су помињани као кандидати за стратешке партнере Јат ервејза. Месец дана касније, о њима се говорило као о потенцијалним новим газдама краљевачке индустрије ватросталних материјала „Магнохром”. Али, од те куповине, како је речено у Агенцији за приватизацију, није било ништа.

Izvor: Politika

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Nesudjeni-partneri-Jata-ulazu-u-stanove.sr.html

Koliko vidim to je ona prazna parcela na uglu oml. brigada i j. gagarina za koju se godinama pitam za sta je predodredjena. Veoma dobar plan, jedva cekam da vidim pobednicko resenje :) :kk: ;)

Superiska!!!Pogotovu sto je investitor jedan od retkih postenih biznismena kod nas :vops:

Superiska!!!Pogotovu sto je investitor jedan od retkih postenih biznismena kod nas :vops:

A kako ce da raseli rome iz gustisa koji se nevide sa puta.Super za projekat jedva cekam da vidim rendere samo mi nije jasno kako se prijavilo samo 6 arhitekata

Nisu rekli kojih šest. Možda su Renzo Piano, Tadao Ando, Jean Nouvel, Norman Foster, Zaha Hadid i Richard Rogers. :laugh:

Pa po (ne)kvalitetu projekta ne bi me cudilo da je redzic isprojektovao te zgrade.

Direktore sta su ti to "ROMI" koji navodno treba da se rasele?

Frajla":2p802pn0 je napisao(la):
vucko":2p802pn0 je napisao(la):
Zar ima nelegalno naselje i u tom bloku?

Ho, ho, da si ti ziv i zdrav njih ima u svakom zbunu od ZS Novi Beograd pa do ZS Tosin Bunar, svuda su se zavukli... :lol:
Види се лепо из воза. Има их свуда.

Sto nisam na vlasti samo 5 dana, rascistio bi to baja u korenu. :kk: ;) :)

Inace,uslikah juce lokaciju bivseg trznog centra vracar kod hrama svetog save.Sada je to fini parking za nekih 20-30 automobila.Nista od izgradnje na toj lokaciji,mozda je zapelo oko restitucije ;)

spatiotecte":t7eql2m7 je napisao(la):
Pa po (ne)kvalitetu projekta ne bi me cudilo da je redzic isprojektovao te zgrade.

(Ne)kvalitetu kog projekta? Onog sto cemo tek kroz mesec dana da vidimo kako izgleda? Izvini, ne radi mi kristalna kugla ovih dana, pa nisam imao prilike da vidim ;)

Skinuse krov zlatnoj ribici :)

Ne,nisam perverznjak,to je ime bivseg pet sopa koji se nalazi preko puta pekare Trpkovic u Dimitrija Tucovica,takodje i ostalim stracarama skidaju krov i stolariju,za neki dan odose u historiju i pocinje izgradnja one zgradice.

Homere,vadi onaj render za tu zgradu iz naftalina.

Druze vucko, uzmi kocku seceraq i casu vode jer ces upravo proci kroz sok kroz koji sam ja prosao kada sam krenuo da nestrpljivo izvucem render ovog objekta.

Dakle, umesto ove zgrade, kako je mesecima stajalo na sajtu investitora:

DTRender_021_.jpg

Gradice se ovo uobicajeno tranziciono sranje:

DT_77_%20slika%20.jpg

Izvor Alboni Promist

Cestitam i arhitekti, i investitoru, i svim buducim kupcima stanova sto su ostali verni srpskom blatistu :bash:

страшно. зар је могуће да не постоји нико у овој земљи способан да осмисли нешто ново, неки нови дизајн, нешто другачије

Shvatili ljudi da bi takva zgrada mnogo štrčala u odnosu na okoliš, pa unakaradili projekat. A kod nas je briga o ambijentalnim celinama svetinja, nije li tako? :rolleyes:
Naravno da je bedno i sumorno. Ali, nimalo me nije iznenadilo, što je od svega najtužnije.
Polako se, kao žabe koje se lagano krčkaju u loncu, mirimo sa terorom neprosvećene i alave investiitorske većine, samo s pola glasa naričući nad našom zlehudom sudbinom.
Ogavno.

Vrh