Šta je novo?

Razni projekti

Lepa vest, onoj zgradi sto se zida na uglu sindjeliceve i bulevara je promenjen render, nije vise ogavna crvena zgrada nego neka sasvim pristojna moderno transparentno staklena. Videcu da uslikam veceras, al u sv slucaju bolje od onog zla sto je stajalo kao render

Iskreno ne razumem najezdu sivih fasada na novim objektima Beograda. Kada je to kamen ili kada su to paneli, pa 'ajde, ali ofarbati zgradu u sivo nikako mi ne ide u mozak. Valjda im tako izgleda moderno....

17.10.
p4080003.jpg

srusena je zgrada na uglu jase prodanovica i cvijiceve,postavljen je i render.Zanimljivo je sto ce to biti prva novogradnja u Cvijicevoj ulic.

Ako ne znate koja je to zgrada,to je ona koja je na cosku kada skrece trola iz Cvijiceve(bio je odbor jedne stranke i virojile su se zastave do skoro).

Hm...Na 2 sprata je bila ili 3 zgrada.A imala je i neki klub/kafic u podrumu.Mislim da jeste bila pre drugog svetskog.

Projekat na cosku bulevara i sindjeliceve,izgleda solidno,po meni mogao bi i umesto 3LD-a

dsc00029if.jpg

U pravu si, skroz OK.

Svidja mi se sto za razliku od one novoizgradjene zgrade pored, ova ima normalne lokale u prizemlju.

A gdje ce ce da se parkiraju ovoliki vlasnici stanova nesto nevidjeh da su napravili veliku garazu i uopste gdje je ulaz u istu .Kladim se da nema mjesta koliko i stanova :kafa:

Ulaz je iz sindjeliceve na krajnjem desnom delu zgrade(ona 2 siva panela koja nemaju ni staklo ni vrata)

Off: jel zna neko propise, koliko je parking mesta dužan investitor da obezbedi?
Ja koliko se sećam, bilo je nešto za 60% stanova po jedno, ili tako nešto.

Primetio sam da je arhitektonski studio ARCVS redizajnirao svoj sajt. I odem ja da gvirnem sta ima i nadjem jedan iznenadjujuc nov projekat - sto po lokaciji, sto po izgledu. U piranju je Pariska ulica kod Kalemegdana:

Stambeni objekat, Pariska 8, Beograd
godina projektovanja: 2009. god
brgp: 2.700,00m2
investitor: 'naša firma', Beograd, Srbija
vrednost investicije: 3.000.000,00 eur
01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

Ono sto je zanimljivo je to sto je ovaj projekat skinut sa nasalovne strane sajta, pa mi je tek google pomogao da ga opet nadjem. Slicno se dogodilo sa Studijom Blok i onim projektom za Ringier. Da li investitori pizde sto arhitekte stavljaju projekte na svoje sajtove ili sta, nemam pojma. Uglavnom, nemojte da se iznenadite ako slike uskoro nestanu.

Hajdemo sad malo u drugi kraj grada - Senjak. U pitanju je projekat DVA:Studija u Ulici Koste Glavinica 12:

294jx43.jpg

lutk6.jpg

Investitor je Neimar V koje izgleda ima neke druge planove za tu lokaciju. Mada, ko ce ga znati. Ovo sto oni imaju na svom sajtu vise lici na nekakvu skicu, tako da je moguce da ce na kraju graditi po projektu DVA:Studija.

Ovo u pariskoj je uzasno,ne bih im dao ni milimetar da budu visi od kuce sa leve strane ka kosancicevom vencu

vucko":2l3lyu0n je napisao(la):
Ovo u pariskoj je uzasno,ne bih im dao ni milimetar da budu visi od kuce sa leve strane ka kosancicevom vencu
A ja sam inače za to da se svi objekti od austrijske ambasade naniže (u smeru ka Undergroundu) poruše i tu napravi kaskadni park sa fontanama, niskim rastinjem i stepenicama.

edit:
Smisao toga je otvaranje pogleda ka reci, i povezivanje Karađorđeve i Kalemegdana.

Goje,i ja sam za to.Bas zaklanjaju pogled,ali je to realno nemoguce znajuci nase urbaniste...

Boze kakav uzas ovo u pariskoj, kakvo neuklapanje u ambijent...horor. Na stranu sto fura neki modernizam od pre otprilike 50 godina...

Na stranu to da li je ovo dobro, ili lose, ali sta bi se ‚‚uklopilo u ambijent‚‚ ?

Dobra ideja Goje, ali nemoguca. Mozda je nesto slicno izvodljivo u neposrednoj blizini Kosancicevog venca.
A za nazovi projekat nemam reci. Sta taj arhitekta misli da je, kul, drugaciji, urbaniji, ne znam, ne zanima me, to ne sme biti izgradjeno tu.
U blizini su dve lokacije sa dobrim resenjima za sam centar (Hotel u Rajicevoj i Kalemegdan Park App.) pa nek prepisu kad vec ne znaju!

P.S. Rusenjem one Sigma projekt barake dobilo bi se mesta za prosirenje stepenica, npr.

Pridružujem se bratiji - ovaj projekat se uopšte ne uklapa na tom mestu. GOJEtov predlog je po meni jedino realno rešenje...

napokon nesto interesatno ova zadnja zgrada obecava

Bilo bi izuzetno kad bi se neko talentovan i dokon malo pozabavio renderom mog predloga. Tako da pogled i silazak sa Kalemegdana - savskog šetališta na Savu ide preko tog zamišljenog parka, a sa druge strane pogled i penjanje na šetalište iz pravca Ušća, odnosno pristaništa.

Nego ona zgrada nize ove sto se nadam da se nece izgraditi je renovirana dobila je zutu fasadu komplet sredjena i zastavu srbije i neku tablu da li zna mozda neko koja se tu institucija nalazi :kafa:

direktor":3g8p65mi je napisao(la):
Nego ona zgrada nize ove sto se nadam da se nece izgraditi je renovirana dobila je zutu fasadu komplet sredjena i zastavu srbije i neku tablu da li zna mozda neko koja se tu institucija nalazi :kafa:
Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, i ta zgrada je bivša ambasada Kraljevine Švedske.

Vrh