[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=533167#p533167:fz9bkyw9 je napisao(la):
Milka1 » 20 Апр 2018 07:23 am[/url]":fz9bkyw9]Ljudi mene interesuje kakva je lokacija ulica Marije Bursac izmedju Zemuna i Bezanijske kose blizu auto puta, koliko sam shvatila i tu se gradi zgrada. Slabo poznajem taj dio grada.
@Милка1, ево ти у кратко фоторепортажа о овом новом мањем стамбеном насељу, коју сам данас-22. априла 2018. год. урадио. Биће и посебна тема о овом новом насељу, али отом потом, кад дође време за то.
То је једно ново стамбено насеље које ниче на земунској страни Бежанијске косе. Насеље ће носити име „Марија Бурсаћ", као и истиомена улица, и оно је неких 50-так метара удаљено од оне бивше „окретнице“ градских аутобуса 76 и 77, а преко пута Расадника градског Зеленила и постојећег старачког дом „Бежанијска коса“. На ортофото снимку сам означио позицију тог будућег насеља:
Pogledajte prilog 23
Инвеститор је предузеће БПР Компанија (BPR Company, још немају свој сајт, али ево њихових података
https://www.companywall.rs/firma/bpr-co ... oo/2593018) из Земуна, а пројектант је предузеће Артекс Инжењеринг (Artech Inženjering) из Новог Београда. Мислим да је и компанија Рома (боје и лакови) један од инвеститора !, мада то не стоји нигде на грађевинској табли, али је зато ограда ове грађевине са Роминим именом и знаком.
Бруто површина ове две ламеле-зграде је 7.115,13 м², и оне ће бити спратности П + 2 + Пс, станови ће бити двособни, двоипособни, трособни и троипособни, сваки стан ће имати и гаражно место, а биће и довољно паркинг места. Почетак градње је март 2016., а завршетак је априла 2019.године.
Унапред се извињавам што ми баш слика са грађевинском таблом није успела, тј. фото апарат је само до пола снимио таблу! (проблем са фото апаратом), па се не виде сви подаци, али они основни су видљиви
.
Pogledajte prilog 22
Неколико слика места где ће бити ово ново стамбено насеље
Pogledajte prilog 21Pogledajte prilog 20Pogledajte prilog 19Pogledajte prilog 18Pogledajte prilog 17
Облик ламела по пројекту, лепо се уклопила боја фасада зграда
Pogledajte prilog 16Pogledajte prilog 15Pogledajte prilog 14
На овим цртежима су зграде по идејном пројекту, а ту је фасада у другачијој шеми боја. По пројекту је много лепша шема боја фасаде, горње слике, барем мени.
Pogledajte prilog 13Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11
Структура станова, на свакој слици је распоред са подацима и колики је укупан број јединица (станова) у обе ламеле.
Двособан од 47,28 м², укупно 13 оваквих станова у обе ламеле
Pogledajte prilog 10
Двоипособан стан од 70,82 м², укупно 5 оваквих станова у обе ламеле
Pogledajte prilog 9
Трособан стан од 75,72 м², укупно 6 оваквих станова у обе ламеле
Pogledajte prilog 8
Троипособан стан од 112,44 м², укупно 2 оваква стана у обе ламеле, значи у поткровљу.
Pogledajte prilog 7
Привирио сам и у саму грађевину, барем колико толико, мало панорамских слика :roll: . Недеља је па није било никога од грађевинаца.
Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4
Темељи зграда, сликано испод ограде грађевине, кроз жице
Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2
Мало сам кришом завирио у саму грађевину
Pogledajte prilog 1
Толико за сад народе, следећа фоторепортажа – кад буде биће :wink: и наравно, кад буде радни дан.