Šta je novo?

Razne gradske vesti, Topic II

Direktor je osam godina ucio francuski tako da casovi nisu potrebni . Robe nije bilo jedva sam ugrabio jedan kroasan

opa direktore, kako se na francuskom kaze Jagodinka Simovic? :D

Nego, bio i ja u toj pekari. Guzva ogromna, kroasani sjajni. Pekarske vrlo simpaticne i ljubazne.

milos.tro":t4hpiblw je napisao(la):
Jutros u dvorištu vrtića "Leptirić" i "Vila",na sreću pre dolaska dece :
Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
izvor:FCB
Ova vest se moze povezati i sa 'nasim' histericnim 'branjenjem' beogradskih stabala.
Neretko smo osporavali argumente da su stabla bolesna i stara, a ipak nas dosta cesto demantuje realnost...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Hajde da postujem u temu Gradske vesti da teme za BNV ne zagađujemo predizbornom aferom...
Verujem da na forumu ima ljudi koji mogu da potvrde ko zaista stoji iza ove "nove" političke opcije...
Koliko mogu da razaberem iz vesti ispod, nepobitno je da u novoj anti-BNV inicijativi ima određeni broj dosadašnjih aktivista SNS-a, e sad da li su u pitanju "pokajnici" ili je u pitanju jedna nova dimenzija političke kombinatorike, pitanje je sad...

===

Čija je "Patkica" i ko je protiv BG na vodi?
Beograd -- Iz Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” navode da je izborna lista "Patkica - ne Beogradu na vodi" pozvezana sa SNS, dok druga strana tvrdi da je nezavisna.

IZVOR: B92, BETA, TANJUG PONEDELJAK, 21.03.2016. | 16:26

Predstavnici Inicijative Ne da(vi)mo Beograd izjavili su da izborna lista "Patkica - ne Beogradu na vodi" u opštinama Stari grad i Vračar, koje su proglašene prošle nedelje, nemaju nikakve veze sa tom inicijativom, već su povezane sa Srpskom naprednom strankom.

Za to vreme inicijatori izborne liste "Patkica - Ne Beogradu na vodi", koje predvodi arhitekta Ivan Ratković, negirali su da su povezani sa političkim strankama.

Predstavnici Inicijative pozvali su na konferenciji za novinare SNS da prestane lažno da koristi simbole i ideje Inicijative, da se oglasi o listama i da ih povuče, kao i da se izvini građanima. Oni su tražili i ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog i raspisivanje vanrednih gradskih izbora.

Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović rekao je da su te liste pokušaj manipulacije i da ne predstavljaju izolovan slučaj.

"Ovu akciju organizovale su osobe povezane sa SNS. Ti ljudi bili su na izbornim listama SNS na prethodnim izborima, oni su stranački aktivisti. Nemojmo se zavaravati da je ovo izolovan slučaj. Ovaj slučaj obesmišljava ceo izborni proces", kazao je Veselinović.

Na konferenciji su prikazani Fejsbuk profili kandidata na izbornim listama "Patkica - ne Beogradu na vodi", koji su često povezani sa SNS stranicima na Fejsbuku i obeleženi na fotografijama na kojima dele stranački materijal ili šeruju aktivnosti SNS.

"Od juče do danas veći deo tih Fejsbuk profila je blokiran, sakriven ili ukinut", rekla je predstavnica Inicijative Ksenija Radovanović.

Predstavnici Inicijative izrazili su nadu da će se i nadležni organi oglasiti povodom, kako su naveli, tih izbornih manipulacija.

Međutim, inicijatori izborne liste "Patkica - Ne Beogradu na vodi", koje predvodi arhitekta Ivan Ratković, negirali su da su povezani sa političkim strankama.

Oni su saopštili da je protivljenje projektu "Beograd na vodi" jedini kriterijum za učešće na toj lokalnoj listi.

"Nikada nisam bio član Srpske napredne stranke, niti sam glasao za ovu stranku, a nekada sam podržavao Demokratsku stranku. Okupio sam različite ljude da budu na ovoj listi i među njima ima bivših članova različitih stranaka, od SNS do DS, a sada su svi u nevladinoj organizaciji 'Vračar slobodno'. Neki od njih su se razočarali u svoje bivše stranke i imaju pravo da promene mišljenje. Jedini kriterijum da se nađu na izbornoj listi bio je da budu protiv Beograda na vodi", izjavio je Ivan Ratković, pokretač inicijative.

On je u pisanoj izjavi naveo da ne spori Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" da je učinila na početku veoma mnogo da se podigne javnost protiv tog projekta, ali je dodao da ta inicijativa "ne zastupa jedino i ekskluzivno sve ljude u Beogradu koji su protiv projekta Beograd na vodi".

"Ja sam, sa svojim prijateljia, organizovao grupu građana 'Patkica - Ne Beogradu na vodi' i imam pravo da to uradim po zakonu. To pravo sam stekao tako što sam bio na svim protestima koji su se održavali protiv Beograda na vodi, tako što se aktivno borim protiv ovog projekta, tako što ubeđujem svoje prijatelje i poznanke da taj projekat nije dobar za Beograd", izjavio je Ratković.

Dodao je da je zato odlučio da se kandiduje na lokalnim izborima da bi građani koji su protiv projekta "Beograda na vodi" imali za koga da glasaju i da nema ništa protiv da mu se pridruži Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd", "ukoliko sme", kako je rekao.

Ratković je za tu inicijativu rekao da "krije od građana Beograda svoju blisku vezu sa DS" i da DS "ne samo da nije protiv Beograda na vodi, nego aktivno sprovodi taj projekat".

"Projekat Beograd na vodi ne bi mogao da se sprovede da u njemu aktivno ne učestvuje opština Savski venac. A na vlasti u Savskom vencu je DS. Dok DS javno napada Beograd na vodi, njihovi opštinski funkcioneri sve rade da ga sprovedu. I zbog toga nisu kažnjeni ili izbačeni iz te stranke. DS nije iskrena i građani treba da znaju da glasati za ovu stranku znači glasati za Beograd na vodi", naveo je Ratković.

Prema njegovim rečima, jedini glas protiv projekta Beograd na vodi je glas za inicijativu "Patkica - Ne Beogradu na vodi".

===

Čini mi se da je upravo obrisan post sa linkom na integralni snimak konferencije za štampu Ne da(vi)mo Beograd, pa bih voleo da ponovim link radi potpunije informacije:

https://www.facebook.com/nedavimobeogra ... 934624849/

Takođe mi se čini da sam mogao da uhvatim neke uvijene signale da možda i ovde na forumu imamo ljude bliske ljudima iz ove "nove" anti-BNV inicijative? Ili sam loše razumeo?

I da li je neko iz struke čuo za dotičnog arhitektu Ivana Ratkovića? Pretpostavimo da je čovek iskreno na strani interesa Beograda i da mu iskreno smeta eventualna bliskost krugova oko inicijative Ne da(vi)mo Beograd sa pozicijama DS-a? Sve bi se to i moglo progutati da nije nezgodne činjenice da su mu na listi kadrovi SNS-a sa Starog grada i Vračara i da ih je spektakularno pridobio i preobratio baš mesec dana pred izbore...
Paklena kuhinja, ili su nekoga navukli mangupi?

Obrisao sam svoj post sa linkom ka snimku posto mi je forum prijavio prvu neku gresku kada sam stavio fb link. Vidim da se problem sa greskom ponavlja pa cemo proveriti o cemu je rec.

Da, definitivno prilikom pokušaja postovanja forum odvaljuje SQL grešku, ali post uprkos javljenoj grešci ipak bude objavljen.

Ova vest sa izbornom listom Patkice mi je ubedljivo najzabavniji utisak ove nedelje, mada botovi navode da nije presedan, navodno je na opštini Zvezdara 2012. bio nosilac fantomske liste koji se igrom slučaja zvao Tomislav Nikolić...

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/filmsk ... da/lw8pvc3

FILMSKA PRIČA Lažni Norvežanin vukao za nos pola Beograda
Marko Tašković | 22. 03. 2016 - 20:12h

Neobična, skoro filmska priča sa osmehom se prepričava među zaposlenima u gradskom javnom preduzeću „Ada Ciganlija“.

Tema je bivši komercijalni i finansijski direktor ovog preduzeća neobičnog imena - Kristijan Stenberg. Stenberg je prošle godine doveden na ovu poziciju u preduzeću, a zaposlenima se predstavio kao ekspert iz Norveške. Zaposleni su sami otkrili da sa novim direktorom “stvari nisu načisto”.

- Odmah smo videli da nešto nije u redu, na svako pitanje odgovarao je sa: “Ma, može” - priča izvor „Blica“.

Stenberg je bio direktor pet meseci, dok nisu isplivale, prema tvrdnjama izvora „Blica“, sumnjive fakture. Tek tada je Stenbergovo “čudno ponašanje” počelo da nadzire i rukovodstvo „Ade“.

Saznali su da je Stenberg svojevremeno promenio ime i da je njegovo pravo poreklo iz Mrkonjić Grada, gde je inače rođen, a da mu je pravo ime Jasmin Buhić.

Usledila je panika, razmatralo se da se pozove i policija, ali su se Stenbergu samo zahvalili na saradnji kako bi izbegli aferu.

Direktor JP “Ada Ciganlija” Žarko Šormaz potvrdio je za „Blic“ da je u tom preduzeću radio Stenberg, ali da on ne zna da li je on zapravo Jasmin Buhić.

- Nismo znali da je on Jasmin Buhić. Tražio je sporazumni raskid i mi smo pristali - kaže Šormaz koji nije želeo ni da potvrdi, ali ni da demantuje da je u radu bivšeg direktora bilo zloupotreba.

- U toku je izrada završnog računa tako da još uvek nemamo takve informacije. Kada budemo imali bilo kakav dokaz prevare, preduzećemo potrebne mere - kaže Šormaz.

Na insistiranje „Blica“ da objasni zašto su zaposlili Stenberga i koje su ga kvalifikacije preporučile za posao, Šormaz je odgovorio:

- Završio je „Singidunum“ i diplomirani je ekonomista.

„Blic“ je pokušao da kontaktira sa Stenbergom, ali on više od dve nedelje nije odgovarao na pozive i pitanja novinara.

Lažni Norvežanin bio zaposlen u četiri javne institucije

Kristijan Stenberg je radio u Gradskoj uprava za cene, u Sava centru, a potom kao Predsednik Nadzornog odbora JKP „Beograd put“ i finansijski i komercijalni direktor JP „Ada Ciganlija“.

Skupština grada postavila ga je za predsednika Nadzornog odbora JKP “Beograd put” 28. maja 2014. U ovom preduzeću kažu da je imenovan za predsednika Nadzornog odbora od strane osnivača. Razrešen je 30. 11. 2015. zbog podnošenja ostavke.

U Gradskoj upravi nisu želeli da objašnjavaju angažovanje Stenberga.

Student „Singidunuma“

Jasmin Buhić upisao se na Fakultet za ekonomiju, finansije Univerziteta “Singidunum” u Beogradu, a pred kraj studija zvanično menja ime u Kristijan Stenberg.

Na portalu “Singipedia” Buhić je jedan od autora naučnoistraživačkog rada “Komparativna analiza računovodstvenih sistema Kraljevine Norveške i Republike Srbije“.

Od tada se predstavlja kao norveški finansijski ekspert na osnovu čega dovodi u zabludu poslovno okruženje.

Preporuka pomoćnika gradonačelnika Beograda

Kako „Blic“ saznaje, Stenberga je gradskim javnim preduzećima preporučio pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević. Milosavljević, međutim, nije želeo da odgovori na pitanja novinara „Blica“ da li poznaje Stenberga.

Covjece ovo ko onaj sa srb satelitom nezavrseni fizicar

20160313_151908.jpg

Ne znam gde da stavim prilog sa današnje kritične mase, možda zaslužuje posebnu temu u okviru rekonstrukcije. Jeste da je u pitanju rupa na trotoaru, ali i pored više najava nadležnih da će rupa biti sanirana, ni nakon 3 godine nije moguće preći Brankov most jednom stranom, zbog te rupe...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nKbFpSJjJYE[/youtube]

Video je privatan i ne moze se pogledati..

Uff, ček da vidim šta sam zeznuo :S
Trebalo bi sada da radi :roll:

Adaptirali vilu za decu ulice
M. Lj. POPOVIĆ | 30. mart 2016. 20:50 | Komentara: 1

Deo Zavoda za vaspitanje dece i omladine sa Voždovca seli se na novu adresu, u Vodovodsku 172 u naselju Žarkovo

zbg%20(14)_620x0.jpg

MALIŠANI koji su na specijalnom PIT tretmanu, odnosno na takozvanom intenzivnom programu prevaspitavanja, početkom aprila preseliće se u nov objekat, u Vodovodskoj ulici 172.

Umesto u 60 kvadrata skučenog prostora pri Zavodu za vaspitanje dece i omladine, maloletnici koji su imali problem sa ponašanjem sada će boraviti u kompletno adaptiranom objektu od 700 kvadrata.
Pre godinu dana počela je adptacija kuće, koja je oduzeta od kriminalaca, kako bi se u nju uselila deca o kojoj brinu stručnjaci Zavoda za vaspitanje.

- Takozvani PIT program, koji sprovodimo već 11 godina, dao je izvanredne rezultate u ovoj oblasti, pa smo rešili da proširimo kapacitete sa dosadašnjih šest na 20 mesta - kaže za "Novosti" Dragan Rolović, direktor Zavoda.

- Naime, od 2004. godine smo sa ulice trajno sklonili oko 200 maloletnika do 14 godina, koji su imali problem sa zakonom. Dosada je naša ustanova delila zgradu sa Domom za nezbrinutu decu "Vasa Stajić" i Prihvatilištem za decu, što je prilično neuslovno, pa smo na korišćenje dobili nov prostor od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Objekat u Vodovodskoj ulici bio je u vlasništvu firme "Delta legal", čiji je vlasnik Aleksandar Lukić optužen zbog malverzacija sa gradnjom stanova. Pošto je Lukić već dugo u bekstvu, objekat je bio zapušten

zbg%20(15).jpg

MALIŠANI PROSE
NEMA evidencija o tome koliko dece prosi po ulicama, ali je tendencija povećanja, izjavio je juče gradonačelnik Mali. On je sa predstavnicima MUP i NO "Sejv čildren" potpisao sporazum koji kroz edukaciju policajaca, komunalnih policajaca, socijalnih radnika treba da omogući sistematsko rešenje problema.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... decu-ulice

Зашто су остали у мраку? Невоље шест бисера архитектуре у Београду

Како је показало наше истраживање, најчешћи разлог неодржавања расвете на фасадама је недостатак новца, док се за поједине објекте не зна ни ко треба да брине о њима. Већина надлежних које смо контактирали, међутим, најавила је поправке.

Извор: Београдске.рс
Линк: http://beogradske.rs/zasto-su-ostali-u- ... -beogradu/

Vrh