Šta je novo?

Razne gradske vesti, Topic II

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373108#p373108:20pqa7et je napisao(la):
dove » 24 Feb 2016 09:29 am[/url]":20pqa7et]Francuskinje otvorile pekaru u Beogradu!
Klara Pulja i Klemans Diđovani, drugarice sa severa zemlje galskih petlova, došle u srpsku prestonicu da započnu posao. Kroasane i druga peciva mese i prodaju same
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... u-Beogradu

Ma ove dosle za spatiom !!! :lool:

Došao, video, probao moja cura oduševljena, ko u Parizu kaže, u sve turaju buter tj. maslac mesto margarina, sve radnje rade i mese i prodaju.

Pitao jednu od njih kako im je pala ideja. Kaže bila kod tetke u poseti, koja joj je rekla da u Beogradu ima 1.000 Francuza i da nemaju gde u Beogradu da nađu kroasan koji su jeli u detinjstvu. Ona pozvala drugarku, jedna od njih je profi pekar valjda, uzele lokal i razbijaju se od posla. Preporučujem, cene su ok.

A ni jedan od stotina naših pekara se nije setio da stavi maslac. Svi prave nizak kvalitet zarad niske cene. Pa u Grčku kada odeš naučiš šta je pekara, jeste prilično skupo za naše uslove ali vredi svaki cent.

Ne znam kako je u Grckoj, ali znam da u Austriji kroasan kosta 2-6 eura
E sad pitanje ko i koliko bi mogao prodati po slicnim cenama u BGD

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Zanimljiva vest!
Inace Laki doticne devojke ne poznajem ali podrzavam ih sto su dosle kod nas da rade i razvijaju biznis.

Krosasan u Francuskoj kosta 1 do 1,5 evra. Ne znam koliko one prodaju njihov kroasan ali moracu da ga probam posto su mi u komsiluku pa da vidim da li ima isti ukus kao onaj sto sam jeo u Parizu. :)

Gago gago bio sam u secerani masina za cokolade je jos tamo

Па Директоре мало да се нашалим са тобом, пошто знам да прихваташ позитивну шалу и на свој рачун :kk:

Та машина у шећерани ће остати ту док је скроз не опељеше и не скину са ње све што може, а малте не све је и скинуто, мислим покрадено. Иначе за то што се краде у шећерани где је била та бивша кондиторска индустрија, је крив стечајни управник јер није одговарајуће заштитио и обезбедио објекат. Боље би му било да оно што је и мало остало прода у старо гвожђе и покрије трошкове оглашавања.

Кад си био у шећерани ? Ако си сликао пошаљи ми слике на ПП. Хвала ти унапред.

Postavicu veceras fotke u temi o secerani bio sam u ponedeljak

U Beogradu sigurno postoji tržište za pekaru u kojoj bi prazan kroasan sa puterom koštao 100 din, a sa kvalitetnom crnom čokoladom 150, što je na nivou cena u Grčkoj. Problem kod nas je percepcija, ovde se pekara smatra mestom za ishranu fizičkih radnika i studenata, a neretko ćeš se osećati slepljeno kao da si pojeo gradjevinski lepak.

Meni nije jasno zašto se toliko štedi na maslacu i koristi margarin. Ne bi baš toliko poskupeli proizvodi (i kolači i peciva) kada bi se koristio maslac. Da ne ulazim u to koliko je margarin veštački i štetan u odnosu na maslac.

Kilogram margarina je oko 350 din, a maslaca oko 800. Sumnjam da u jedan kroasan ide više od 50 grama, bilo masalca ili margarina. U tom slučaju, trošak proizvodnje bi sa maslacem bio veći 22,5 RSD.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=373324#p373324:3tlf8o3p je napisao(la):
direktor » 25 Feb 2016 04:59 pm[/url]":3tlf8o3p]Krasan je 90 din
Odlicna i logicna cena za nase trziste!

Jest da nije tema al ajd

20160225_122141.jpg

20160225_121821.jpg

20160225_121742.jpg

20160225_121750.jpg

20160225_121757.jpg

:D :gobb: :pob:

Kakva je ovo glupost oranje asfalta sta je ovo kojim povodom

Као трче за мир док тенкови иду за њима, кобајаги асоцијација на Сирију. Могли су да узму и БОВ точкаше да уштеде асфалт и гориво потрошено да се тенков довуку из Митровице или Краљева.

Kakva glupost of manifestacije.

Direktore, nisi fotkao robu u pekari samo pekarke

77aaaad4cc1f8a275a892eb5ce56b6f3.jpg

de0f289ce3156b7157ba48fcf17c1725.jpg

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Vrh